Taken van Daemonheim

Inleidend plaatje

Gemakkelijke taken

Eisen: Je hebt 23 Dungeoneering en 10 Divination nodig. Je hebt ook 7 Smithing of 8 Crafting nodig.

Spullen: Alles is in Daemonheim te krijgen.

Beloning:

Een keer 2.000 xp in een skill naar keuze. De xp kun je kiezen met een lamp. Je moet minimaal level 23 in de gekozen skill zijn. Je krijgt ook:
 • Daemonheim aura 1. Wanneer je hem draagt, mag je per dag één keer doodgaan in een dungeon zonder dat dit consequenties heeft.
 • De mogelijkheid een wapen in een Heim crab te veranderen via de "customisation interface"
 • Je mag dagelijks kiezen welk monster je aan het einde van een dungeon wilt treffen.
 • Je kunt een tweede rol aan je ring toewijzen, met 25% van het normale effect.

De beloning is op te halen bij Dragund, de Dungeoneering tutor tegenover de bank van Daemonheim.

Geef deze taken weer

Make a full suit of tier 1 armour (helm, body, legs, boots, gloves)

Maak een volledige set armour van tier 1. Denk hierbij aan novite, protoleather of salve robes.

Wear a full suit of tier 1 armour (helm, body, legs, boots, gloves)

Draag de armour set die je zojuist gemaakt hebt (zie de vorige taak).

Complete a dungeon in a team of more than 1

Voltooi een dungeon met meer dan één speler.

Feed a teammate some food to heal them

Selecteer een stuk voedsel uit je inventory en gebruik dit op een teamgenoot om hem of haar te genezen.

Complete a dungeon solo

Voltooi een dungeon in je eentje, de complexity maakt niet uit.

Complete an abandoned floor on any complexity solo

Voltooi een floor in de categorie Abandoned I (floor 12 t/m 17). Je hebt hier minimaal 23 Dungeoneering voor nodig.

Reset your current floor progress

Reset je progress door middel van je ring of kinship. Deze ring heb je altijd nodig bij Dungeoneering en kan je halen bij de Dungeoneering Tutor. Het is wel aangeraden om dit pas te doen als je alle mogelijke floors hebt voltooid.

Switch to another bind loadout

Hiervoor heb je twee bind set-ups nodig. Deze kan je bekijken en aanmaken bij de Smuggler, de fremmenik die altijd in de basis van de dungeon staat, de plek waar je altijd start. Kies de optie 'bind set-up' en kies je tweede bind loadout. Je moet hiervoor wel een aantal voorwerpen binden. Zie de guide van Dungeoneering voor meer informatie.

Use a combat familiar to help fight a boss using their standard attacks

Je moet door middel van Summoning een familiar oproepen die je helpt bij het verslaan van de boss (eindbaas). Een makkelijke optie hiervoor is een cub bloodrager pouch. Je hebt daarvoor een gold charm en een novite ore nodig.

Defeat the boss on floor 1 solo

Een vrij gemakkelijke taak. Versla de boss van floor 1 in je eentje.

Pass the guards guarding the Wilderness entrance

Voor deze taak moet je in de Wilderness zijn, neem dus geen waardevolle spullen mee! Je moet vanaf Daemonheim de Wilderness betreden. Dit kan als je naar het zuidwesten van Daemonheim loopt en de guards passeert.

Use a ring of kinship on a fire

Gebruik je ring of kinship op een vuurtje terwijl je in een dungeon zit. Er zal nu een grappige tekst verschijnen.

Complete a floor solo without dying

Voltooi een floor in je eentje zonder dood te gaan. De moeilijkheidsgraad van de floor maakt niet uit.

Complete a sinkhole

Voltooi de Distraction and Diversion Sinkholes. Sinkholes is een op Dungeoneering gebaseerde Distraction and Diversion voor members die elk uur beschikbaar is. Praat met Talsar in Daemonheim om precies te weten wanneer er weer een spelletje Sinkholes begint. Sinkholes worden veel gespeeld in wereld 134. Gebruik die wereld dus omdat je minimaal 5 spelers nodig hebt om een sinkhole te kunnen doen.

Complete an abridged or unabridged Fremennik Saga after talking to Skaldrun

Voltooi een volledige of onvolledige Fremmenik Saga nadat je met Skaldrun hebt gesproken. Bij een volledige saga mag je niets vergeten te voltooien binnen het verhaal, bij een onvolledige saga mag dat wel. Zie de Fremmenik Sagas in de guide over Dungeoneering voor meer informatie.

Use a crater to convert a memory of tier 2 or higher to energy

Convert (omzetten) een memory van tier 2 of hoger om deze taak te voltooien. Zoek een wisp van tier 2 of hoger, harvest deze tot je memories krijgt en ga vervolgens naar de groene krater in de basis. Gooi nu je memories in de krater: je taak is nu voltooid.

Gemiddelde taken

Eisen: Je hebt 35 Dungeoneering, 30 Attack, 32 Magic, 30 Ranged, 40 Thieving, 40 Farming, 36 Herblore, 43 Fletching, 40 Hunter en 45 Divination nodig.

Spullen: Alle voorwerpen zijn in Daemonheim te vinden.

Beloning:

Een keer 8.000 xp in een skill naar keuze. De xp mag je kiezen met een lamp. De gekozen skill moet minimaal level 41 zijn. Verder krijg je:
 • 2.000 Dungeoneering tokens
 • Je aura wordt verbeterd naar een Daemonheim aura 2, waardoor hij bij het dragen in Daemonheim als Ava's accumulator en een Bonecrusher werkt. Ook krijg je toegang tot een nieuw deel in de resource dungeon op het eiland van Daemonheim.
 • Je mag een potion binden
 • 40 gratis cosmic en law runes bij de Smuggler in elke dungeon
 • Het effect van de tweede rol van je ring is 50%

De beloning kun je ophalen bij Marmaros, ten zuiden van de bank bij Daemonheim. Bij hem kun je ook beloningen met punten van Dungeoneering kopen.

Geef deze taken weer

Complete a furnished floor solo on any complexity

Voltooi een furnished floor (floor 18 t/m 29) in je eentje. De moeilijkheidsgraad maakt niet uit.

Gain the Beast Mode title on a complexity 6 floor solo

Je moet de titel 'Beast Mode' krijgen aan het einde van de floor. Deze kan je krijgen door alle resources op te maken (Fishing, Woodcutting, Mining) op de route naar de eindbaas in een floor op complexity 6. Je hoeft de wisps van Divination niet op te maken. Om deze taak sowieso tot een succes te maken raden wij aan gewoon de gehele floor leeg te maken, dan zit je altijd wel goed. Bij een small floor is dat niet zo moeilijk.

Complete a complexity 6 floor solo in under 6 minutes

Voltooi een floor op complexity 6 in je eentje in minder dan 6 minuten. Kies hiervoor een small floor, dan is dat goed te doen.

Make use of either a coal bag, gem bag, herbicide, bone grinder or charming imp

Maak gebruik van één van de volgende items: coal bag, gem bag, herbicide, Bonecrusher of de charming imp. Je kan al deze items kopen bij Marmaros de rewards trader ten zuiden van de bank van Daemonheim.

Flee from any boss using a self-made gatestone

Maak een gatestone en plaats deze buiten de boss room. Je hebt hiervoor drie cosmic runes nodig. Wanneer je in de kamer van de eindbaas bent moet je naar deze gatestone teleporteren.

Create and use a portent of passage V or above to attempt to pass through a skill door

Maak een portent of passage V met behulp van Divination (je hebt hier 35 sparkling energy voor nodig) en gebruik deze om een skilldeur te openen waar je niet het benodigde level voor hebt. Een portent of passage V zal skilldeuren openen waarvoor je tot maximaal 10 levels boven je eigen level nodig hebt.

Hand in a total of 20 items in a single sinkhole

Verzamel 20 voorwerpen tijdens een sinkhole en lever deze in. Zie de guide over Sinkholes voor meer informatie.

Kill Rammernaut without getting charged, or make him stun himself

Versla Rammernaut zonder dat je zelf stunned wordt of zorg ervoor dat je Rammernout zelf kan stunnen. Tip: doe deze taak op complexity 1. Rammernaut is daar in zijn gemakkelijkste vorm.

Complete Three's Company with 100%

Voltooi de Fremmenik Saga Three's Company volledig. Je moet dus alles voltooien binnen het verhaal.

Boost your Magic level with a self-made tier 2+ potion (from seed)

Boost je magic level door een zelfgemaakte potion te gebruiken. Je hebt hiervoor een vial met water, void dust en een wormwood seed nodig. Alles is bij de Smuggler te koop. Je moet natuurlijk wel zelf een farming patch opzoeken. Je mag er ook zelf één maken in de basis met behulp van Construction. Je hebt daar 25 Construction, 5 seeping elm branches en 5 bathus bars voor nodig.

Set a spinebeam trap that you made yourself

Plaats een spinebeam trap die je zelf hebt gemaakt. Je kan het hout (spinebeam branches) kopen bij de Smuggler in de basis of gewoon zelf hakken in de dungeon als je toevallig zo'n boom tegenkomt.

Unlock a level 40+ chest

Open een thieving chest waarvoor je level 40 Thieving of hoger nodig hebt. Je komt deze regelmatig tegen in een dungeon. Je moet wel minimaal op complexity 5 spelen.

Sacrifice a frost dragon (Daemonheim) bone on a prayer altar from a dragon you killed yourself in a solo dungeon

Dit werkt enkel in een solo floor. Zoek een frost dragon op en versla hem. Raap de frost dragon bone op en gebruik deze op een altaar. Je kan enkel een frost dragon tegenkomen tijdens een frozen floor (floor 1 t/m 11).

Moeilijke taken

Eisen: Je moet A clockwork syringe en Salt in the wound hebben voltooid. Je hebt ook 69 Cooking, 54 Runecrafting, 71 Dungeoneering, 61 Slayer, 65 Prayer, 70 Divination, 75 Construction, 75 Strength, 30 Magic, 30 Ranged, 55 Agility, 55 Thieving en 60 Attack nodig. Je moet een ring of kinship met een volledige upgrade in tenminste één rol en een de prayer Rapid renewal kunnen gebruiken. De aanschafprijs is respectievelijk 323.215 en 38.000 Dungeoneering tokens.

Spullen: [Fishbowl helmet]], diving apparatus en een wapen. Je kunt de eerste twee voorwerpen krijgen bij Murphy in Port Khazard of Captain Braindeath. De rest van de voorwerpen die je voor de taken nodig hebt, kun je in Daemonheim vinden.

Beloning:

Een keer 20.000 xp in een skill naar keuze. De xp mag je kiezen met een lamp. De gekozen skill moet minimaal level 74 zijn. Verder krijg je:
 • 38.000 Dungeoneering tokens
 • Je aura wordt verbeterd naar een Daemonheim aura 3, waardoor de backhand-ability bij het dragen van de aura de Thok in je naar boven brengt. Ook krijg je toegang tot een nieuw deel in de resource dungeon in de Dwarven Mine.
 • Twee extra bind slots
 • Korting bij het opladen van wapens
 • 10% meer beloningen van Sinkholes
 • Het effect van de tweede rol van je ring is 75%

De beloning kun je ophalen bij Talsar, de man die je naar Sinkholes kan teleporteren.

Geef deze taken weer

Complete an occult floor solo on any complexity

Voltooi een occult floor op een complexity naar keuze. Je hebt minstens 71 Dungeoneering nodig.

Start a floor with 225 of any type of ammo bound to you

Begin een floor met minstens 225 munitie bij je. Hiervoor kan je arrows of runes gebruiken. Bind deze.

Wear a ring of kinship with a fully upgraded role e.g. tank, medic

Draag de ring of kinship met minstens één volledige upgrade. Het kost 323.215 Dungeoneering tokens om dit te voltooien.

Craft some law runes while inside a dungeon.

Craft wat law runes in je dungeon. Je hebt hiervoor 54 Runecrafting nodig.

Harvest memories from a tier 8 (or higher) spring.

Oogst memories van een tier 8 spring. Je hebt hiervoor minstens 70 Divination nodig.

Use the Rapid Renewal prayer for 1 minute while in a dungeon.

Gebruik de rapid renewal prayer voor minstens 1 minuut tijdens een dungeon. Je moet deze prayer kopen voor 38.000 tokens bij Marmaros de rewards trader ten zuiden van de bank van Daemonheim.

Kill a Rum-pumped crab

Versla een 'rum'-pumped crab, die in de 'Rum'geon zijn. Je hebt hiervoor 61 Slayer, een fishbowl helmet en diving apparatus nodig. Je moet de quest A Clockwork Syringe voor een deel voltooid hebben om deze taak te kunnen voltooien.

Have Bal'lak the Pummeller walk onto his own rifts in a solo dungeon

Bal'lak the Pummeller zal wanneer je tegen hem vecht groene rifts op de grond laten verschijnen. Het is de bedoeling dat je hem daarin laat lopen om de task te voltooien. Zijn defence zal hierdoor naar beneden gaan. Hij verschijnt op floors 33 tot en met 35.

Build a prayer altar in the starting room and fill up your prayer points from it

Bouw een prayer altaar in de basis en herlaad je prayer. Je hebt hier 75 Construction, 5 bovistrangler branches en 5 zephyrium bars voor nodig. Quick-recharge werkt hier niet bij.

Imbue a catalytic wand on a runecrafting altar

Je hebt hiervoor een spinebeam wand nodig. Deze kan je verkrijgen door een knife op spinebeam branches te gebruiken. Een knife is verkrijgbaar bij de Smuggler. Als je de wand hebt gebruik je deze op het runecrafting altaar.

Make a bouldabass & edicap potato from the raw ingredients and eat it in a boss fight

Plant een cave potato seed in een farming patch en pluk de potatoes. Plant ook een edicap mushroom spore. Je krijgt hier edicap mushrooms van. Beide seeds zijn verkrijgbaar bij de Smuggler. Koop hier ook een raw bouldabass en kook deze op een vuurtje. Kook de potato en gebruik de mushroom en gekookte bouldabass op de potato. Je hebt nu een bouldabass & edicap potato. Eet deze tijdens een boss fight.

Complete all Sagas with 100%

Je moet alle Fremmenik Sagas volledig voltooien. Je mag dus niets vergeten tijdens de verhalen. Zie de Fremmenik Sagas op de pagina van de skillguide van Dungeoneering voor meer informatie.

Elitetaken

Eisen: Je hebt 86 Divination, 80 Constitution, 90 Cooking, 95 Dungeoneering, 95 Smithing, 98 Crafting, 90 Magic en 90 Defence nodig.

Spullen: Alles is in Daemonheim te krijgen.

Beloning:

Een keer 60.000 xp in een skill naar keuze en drie keer 50.000 xp in een skill naar keuze. De xp mag je kiezen met lampen. Voor de 60.000 xp moet je in de gekozen skill 98 of hoger zijn, voor de 50.000 xp level 90. Verder krijg je:
 • Je aura wordt verbeterd naar een Daemonheim aura 4, waardoor je 20 prayer points krijgt als je in Daemonheim botten begraaft en de aura activeert. Bij dragon bones is dit 40. Als je hem alleen draagt, kun je een tweede gatestone maken en ernaar toe teleporteren. Ook heb je toegang tot een extra deel in de resource dungeon van Brimhaven dungeon.
 • Toegang tot de moeilijke modus van Daemonheim. Aan het begin van elke grot wordt altijd een getal getrokken die bepaalt hoe moeilijk de monsters zijn. In de moeilijke modus zijn deze getallen gewoon de hoogst mogelijke.
 • 10% korting bij de Smuggler
 • Het effect van de tweede rol van je ring is 100%

De beloning kun je ophalen bij Thok, de verkoper van de skill cape van Dungeoneering. Hij is ten zuiden van de bank van Daemonheim.

Geef deze taken weer

Cook 1 of each type of fish.

Kook één stuk voedsel van elk type vis dat bestaat. Alle soorten zijn in de winkel van de Smuggler te koop. Je moet dan wel op complexity 6 spelen.

Craft and wield a spiritbloom orb.

Je kan een spiritbloom oogsten als je 90 Farming en Crafting hebt. Je kan spiritbloom ook bij de Smuggler kopen. Maak hierna een spiritbloom orb met naald en draad en draag deze om je taak te voltooien.

Create a promethium full helm from scratch.

Je hebt hiervoor twee promethium ores en 95 Smithing nodig. Boosten kan indien nodig.

Wear 4 bound items.

Draag vier stukken armour die je gebound hebt. Je hebt hiervoor 90 Dungeoneering nodig. Eventuele armour in je off-hand bind slot telt niet mee.

Create and use a portent of restoration IX.

Maak en gebruik een portent of restoration IX. Je hebt hiervoor 86 Divination, 50 brilliant energies en één blue crab nodig.

Kill the warped gulega, but avoid his 1 lifepoint attack in a solo dungeon.

Versla de Warped Gulega zonder dat je door zijn speciale aanval wordt geraakt. De speciale aanval laat spikes uit de grond verschijnen die je life points meteen naar 1 brengen. Je kunt deze ontwijken door niet in zijn ogen te kijken zodra hij zijn poten in de grond steekt. Na elke hit op de Gulega een stukje rennen werkt het beste. Als het je lukt om deze te ontwijken tot de boss dood is is je taak voltooid. Om de Warped Gulega tegen te komen heb je 90 Dungeoneering nodig. Je moet ook een warped floor doen. Wij raden je aan floor 48, 49 of 50 op complexity 1 te doen. Daar is de kans het grootst dat je deze eindbaas tegenkomt en op complexity 1 heb je de eindbaas natuurlijk het snelst dood.

Snelle route

Aangezien elke grot verschillend is en je bijvoorbeeld niet altijd in een grot een monster aantreft, is het niet mogelijk een snelle route te geven. Het is wel mogelijk de taken in categorieën in te delen, waarbinnen sommige taken wel samen gedaan kunnen worden.

Solo

Kan in elke grot

Eindgevecht

Buiten Daemonheim

Team

Sinkholes

Saga's

Divination

Armour

Overig

Over deze pagina

Geschreven door Bakske en Frankos9, met dank aan I Wear Glory, Inuktiluk, Roeneskape, azurest, europa 1, gofobe en walter herix voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.