Achievements van Morytania

Inleidend plaatje

Gemakkelijke taken

Eisen: Je moet Creature of Fenkenstrain, In Aid of the Myreque, Nature Spirit en Priest in Peril hebben voltooid. Je hebt ook 15 Crafting, 12 Cooking, 25 Agility en 26 Farming nodig.

Spullen: Wolfbane dagger, eventueel een druid pouch, silver sickle (b) of Ivandis flail, limpwurt seed, Ring of Charos of variant daarvan. Verder moet je een chisel en een tinderbox hebben, mag aan je toolbelt.

Beloning:

Een keer 4.000 xp in een skill naar keuze.

Het minimale level voor de lamp is 25. Bij Hiylik Myna, die ten oosten van de Paterdomus staat, kun je de beloning ophalen. Je krijgt Morytania legs 1. Je hebt daar de volgende voordelen van:

Altijd:
 • 5% meer beloningen bij Temple Trekking.
Als je de legs aan hebt:
 • Dubbele fungi bij het uitspreken van "Bloom".
 • 50% kans dat een ghast je met rust laat in plaats van aanvalt.

Geef deze taken weer

Chisellin' Conchiolin - Craft your own snelm in Morytania

Dood in de moerassen van Morytania een slak en maak met behulp van een chisel een snelm van de schelp. Hier heb je 15 Crafting voor nodig. Kook ook het vlees, voor de andere taak.

It's Only Wafer Thin - Cook a thin snail in Morytania

Dood in de moerassen van Morytania een slak en kook het vlees op een vuurtje. Pak ook de schelp op, voor de andere taak. Voor het koken heb je 12 Cooking nodig.

Dislike-Anthrope - Kill a werewolf in its human form using the wolfbane dagger

Dood een weerwolf in mensenvorm met een wolfbane dagger. De wolfbane dagger is een beloning van Priest in Peril. Je kunt hem terughalen bij Drezel in de grot onder de Paterdomus. Val in Canifis een mens aan met de dagger. Door de dagger zal hij niet in een weerwolf veranderen.

Cranius Lupus - Finish a game of Werewolf Skullball

Voltooi een rondje skullball bij het agilityparcours ten oosten van Canifis. Je moet een Ring of Charos van Creature of Fenkenstrain dragen. Een Ring of Charos (a) is ook goed. Het minimaal benodigde Agility level is 25.

Lab Clean-up Assistant - Kill an experiment under Castle Fenkenstrain

Dood een experiment onder Fenkenstrain's Castle. De ingang van de grot is de meest oostelijke grafsteen ten zuidoosten van Fenkenstrain's Castle. Voor de grot heb je Creature of Fenkenstrain nodig.

Fortified Spirit - Restore and boost your prayer points at the altar in the Nature Grotto

Laad je prayer points op bij het altaar in de grotto van de Nature spirit, die in het zuiden van de moerassen ten zuidwesten van Canifis ligt. Bij dit altaar krijg je 2 extra prayer points. Je hebt de quest Nature spirit nodig.

Struck A-Ghast - Kill a ghast in Morytania

Dood een ghast in de moerassen van Morytania of tijdens Temple Trekking. Hiervoor heb je een druid pouch uit de grotto van Nature spirit nodig. Vul de pouch met dingen die je met een silver sickle (b) in het moeras kunt laten groeien, zoals Mort myre fungus. Dat te laten groeien is ook een taak. Loop vervolgens door het moeras. Op een gegeven moment zal een ghast in een aanvalbare vorm verschijnen.

Blooming Marvellous - Grow some fungus in the swamp using Bloom

Hiervoor heb je een druid pouch uit de grotto van Nature spirit en een silver sickle (b) nodig. De silver sickle is te maken met Crafting. Laat hem bij Drezel in de grot onder de Paterdomus zegenen. Zorg er vervolgens voor dat je prayer points hebt en ga naar het moeras ten zuidwesten van Canifis. Zoek wat boomstammetjes op en klik bij de sickle op "bloom". Als het goed is, verschijnen er nu paddenstoelen op de stammen. Pluk ze.

Only Going Forward. We Can't Find Reverse - Take an easy companion through an easy route of Temple Trekking

Neem een gemakkelijk te begeleiden reisgenoot mee op Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble. Hiervoor heb je In Aid of the Myreque nodig. NB: als je bijvoorbeeld de moeilijk te begeleiden reisgenoot kiest, heb je deze en de gemiddelde taak ook.

If It Bleeds... - Kill anything on the ground floor of the Slayer Tower

Dood één van de monsters op de begane grond in de Slayer tower. Bats zijn ook goed. Voor banshees heb je earmuffs nodig.

Wurt A Bundle - Harvest limpwurt in the farming patch near Port Phasmatys

Plant met Farming een limpwurt root in de farming patch bij Port Phasmatys, wacht tot hij volgroeid is en oogst. Hier heb je 26 Farming voor nodig.

Gemiddelde taken

Eisen: Je moet Darkness of Hallowvale, Dwarf Cannon, Fairy Tale Part I - Growing Pains, Ghosts Ahoy, Haunted Mine, In Aid of the Myreque en Shades of Mort'ton hebben voltooid. Je hebt ook 22 Herblore, 29 Hunter, 33 Magic, 35 Smithing, 40 Woodcutting, 45 Slayer, 53 Farming en 55 Mining nodig. Je moet Fairy Tale Part II - Cure a Queen gestart hebben.

Spullen: Geld voor charter ships, wapens, armour, voedsel, ectophial, 5 ectotokens, amulet of ghostspeak/cramulet, empty pot, flamtaer hammer, hatchet, small fishing net, rope, vial of water, harralander, red spiders' eggs, garlic, silver dust, twee emmers water, 2 barley malt, ingrediënten voor Brewing (zie Cooking), law rune, air rune, steel bar, ammo mould (mag aan toolbelt), bittercap mushroom spore, pickaxe, serum 207 als je Razmire nog niet hebt genezen.

Beloning:

Een keer 10.000 xp in een skill naar keuze.

Het minimale level voor de lamp is 46. Deze kun je bij Robin in het café van Port Phasmatys ophalen. Hier krijg je ook de Morytania Legs 2, welke de volgende voordelen heeft:

De legs hebben naast dezelfde voordelen als de Morytania Legs 1, ook nog:

Altijd:

 • Robin zal elke dag 13 bones in bonemeal omzetten en 13 emmers slijm geven.
 • Razmire, de man van de General store in Mort'ton, zal je elke dag laten kiezen tussen gratis 30 planken, 20 oak planks of 10 teak planks.
 • Lyra zal op de mushroom patch bij Canifis letten, zodat die niet meer ziek worden.
 • Animated pickaxes en spades zullen je in de Haunted mine niet meer aanvallen.
Als je de legs aan hebt:
 • Cannonballs zullen in Port Phasmatys twee maal sneller gemaakt worden.
 • 10% kans per essence om een extra blood rune te maken. Hiervoor krijg je ook de extra xp.
Als je de optie gebruikt:
 • De mogelijkheid om 5 keer per dag te teleporteren naar de Slimepit onder de Ectofunctus.
 • Sacred oil die je in de General Store van Mort'ton koopt, bevat nu 4 doses.

Geef deze taken weer

Charter A Course - Take a trip on a charter ship to the Port Phasmatys dock

Vaar naar Port Phasmatys met de charter ships.

Travelling On The Slime Trail - Use an ectophial to return to Port Phasmatys

Teleporteer met Ectophial van Ghosts Ahoy naar Port Phasmatys.

The Yeast They Can Do - Exchange ecto-tokens for brewing yeast with Metarialus in The Green Ghost inn's cellar

Koop ale yeast bij Metarialus in de kelder van het café van Port Phasmatys. Je hebt een lege pot, een amulet of ghostspeak en 5 ectotokens nodig. Ook moet je Ghosts Ahoy doen.

Flamtaer Will Get You Everywhere - Use a Flamtaer hammer to help fix the Shades of Mort'ton temple

Doe Shades of Mort'ton en gebruik daarbij een flamtaer hammer. Voor de minigame heb je de quest Shades of Mort'ton nodig.

Who You Gonna Ring? - Use the fairy ring to travel to the Haunted Woods.

Draai ALQ met de fairy rings. Hiervoor moet je Fairy Tale Part II - Cure a Queen zijn begonnen.

Barking Up the Wrong Tree - Obtain bark from hollow trees

Hak met Woodcutting wat bark van de hollow trees ten oosten van Canifis. Je hebt 40 Woodcutting en een hatchet nodig. Je krijgt lang niet altijd hollow bark van de boom.

Gate Spectre-ations - Use the western gate of Port Phasmatys

Ga via de westelijke poort Port Phasmatys binnen.

Ready? Trek! - Take a medium companion through a medium route of Temple Trekking

Neem een reisgenoot van gemiddelde moeilijkheidsgraad mee op Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble. Hiervoor heb je In Aid of the Myreque nodig. NB: als je de moeilijk te begeleiden reisgenoot kiest, heb je deze en de gemakkelijke taak ook.

Don't Stop Me If I Start To Ramble - Complete a Burgh de Rott Ramble

Trek van de Paterdomus naar Burgh de Rott met Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble. Dat kun je na Darkness of Hallowvale.

Plenty Mort Where That Came From - Unlock a chest in the Shade Catacombs

Open een kist van de minigame Shades of Mort'ton.

Izzy Wizzy Let's Get Lizzy - Trap a swamp lizard in the Haunted Woods

Vang met Hunter ten oosten van Canifis een swamp lizard. Dat gaat met net traps. Neem dus een rope en net mee. Het minimale Hunter level is 29 Hunter nodig.

Finding Your Balance - Mix a Guthix Balance potion while in Morytania

Maak een Guthix balance potion in Morytania. Je hebt 22 Herblore, een vial of water, clean harralander, red spider's eggs, garlic en silver dust nodig. De ingrediënten staan op volgorde van toevoegen. Silver dust kun je maken door een silver bar in de bonegrinder bij Port Phasmatys te vermalen. Je moet de quests In Aid of the Myreque en Ghosts Ahoy hebben gedaan.

The Beer Inn-spectre - Start any ale brewing below the Green Ghost Inn

Maak een drankje onder het café van Port Phasmatys. Bij Cooking staat hoe dat moet. Het minimale cooking level is 14. Je hebt in ieder geval twee emmers water, 2 barley malt, ale yeast en een ander ingrediënt nodig.

Brain Bending - Telegrab the pickled brain on a table in the Hair of the Dog

Pak met behulp van de spreuk Telegrab een pickled brain van de tafel in het café van Canifis. Je hebt 1 law, 1 air en 33 Magic nodig.

I Wonder How Far It Ghost? - Explore the tunnel from the cellar under the Hair of the Dog

Ga door de tunnel onder het café in Canifis.

Obvious Forgery - Make a batch of cannonballs in Port Phasmatys

Smelt uit één steel bar vier cannonballs. Je hebt daar Dwarf Cannon, een ammo mould en 35 Smithing voor nodig.

The Higher, The Badder - Kill anything on the first floor (upstairs) of the Slayer Tower

Dood één van de monsters op de eerste verdieping van de Slayer tower. Voor de Infernal mages, de monsters met het laagste level, heb je 45 Slayer nodig.

Fun Guy But Bitter - Harvest bittercap mushrooms in the farming patch anywhere in Morytania

Oogst een bittercap mushroom spore in de farming patch ten westen van Canifis. Je hebt 53 Farming nodig.

Polterheist - Mine some mithril ore in the Abandoned Mine

Hak mithril ore in de Abandoned mine. Voor deze taak heb je 55 Mining, Nature spirit en Haunted Mine nodig. Verder moet je een crystal-mine key hebben, die je misschien aan je steel key ring hebt zitten. Als dat niet het geval is, hebben we alvast medelijden met je.

Om de crystal key terug te krijgen, moet je zowat de gehele quest Haunted Mine opnieuw doen. Gelukkig staan er nog wat karretjes goed, wat werk bespaart. Je moet wel weer zoals in de quest een lichtgevende paddenstoel halen, omdat andere lichtbronnen niet werken. Volg de beschrijving van de quest naar de onderkant van de grot. Hier zul je een innocent looking key vinden. Pak die op en je zult zien dat het een crystal-mine key is.

Ga ten westen van de ingang van de Abandoned mine de trap in de grond af. Je komt nu bij twee deuren. Open de deur met je sleutel. Hier kun je mithril hakken.

Ad-Myre The Goods - View the stock in Razmire Builders' Merchants shop

Bekijk de voorraad van de builder shop van Razmire in Mort'ton. Het is handig als je hem serum 208 hebt gegeven, zodat hij permanent niet meer ziek is. Serum 207 is ook goed, maar dan zul je dat moeten maken met Shades of Mort'ton.

Moeilijke taken

Eisen: Je moet Tarn's Lair, All Fired Up, Branches of Darkmeyer, Creature of Fenkenstrain, Desert Treasure en In Aid of the Myreque hebben voltooid. Je hebt ook 50 Runecrafting, 40 Slayer, 65 Agility, 62 Firemaking, 66 Magic, 50 Construction, 70 Defence, 76 Woodcutting en 70 Fletching nodig. Je moet ook extra levels hebben om één van de Barrows-setjes aan te kunnen.

Spullen: Blood teletab van Great orb project, Ivandis flail, één volledig setje Barrows armour, columbarium key, blisterwood logs, twee silver sickles, ring of fire.

Beloning:

Een keer 20.000 xp in een skill naar keuze.

Het minimale level van de lamp is 65. Deze beloning kun je bij de Strange Old Man van de Barrows ophalen.

De legs hebben naast dezelfde voordelen als de Morytania Legs 1 en 2, ook nog:

Altijd:

 • Robin zal elke dag 26 bones in bonemeal omzetten en 26 emmers slijm geven.
 • 10% meer beloningen van Temple Trekking.
 • Dubbel zoveel runes bij de Barrows.
 • Je kunt zonder Amulet of Ghostspeak met geesten praten.
 • Prayer gaat 50% minder snel omlaag bij de Barrows.
Als je de legs aan hebt:
 • Hogere kans op betere sleutels bij het verbranden van shades bij Shades of Mort'ton.
 • 50% meer Prayer xp bij het verbranden van shades bij Shades of Mort'ton.
 • 50% kans dat een blood altar teletab niet breekt.

Geef deze taken weer

Detarnation - Kill Tarn Razorlor (or visit his lair if he's already dead)

Doe de miniquest Tarn's Lair of bezoek zijn plaats als je die miniquest al hebt gedaan. Het minimale slayer level is 40. Met een slayer ring kun je er snel heen teleporteren. Je moet in de kamer voorbij de terrordogs gaan.

Runecraft Carrier - Break a Blood Altar teletablet

Teleporteer met een blood altar teleport naar het blood altar. Je kunt de teletab kopen bij Great orb project of voor 2.000 punten bij Runespan. Om naar het blood altar te gaan, heb je ook Legacy of Seergaze nodig.

Shade-Shattering Ka-Bloom - Cast bloom using a Flail of Ivandis that has been upgraded with at least 200 burnt shades

Klik bij de Ivandis flail op bloom als je 200 vyrewatch corpses hebt verbrand. Hiervoor heb je Legacy of Seergaze nodig.

They'll Just Throw It Away Again - Hand in your stick at the end of the Werewolf Agility Course

Voltooi een rondje bij het Werewolf agilityparcours ten oosten van Canifis. Je hebt een Ring of Charos van Creature of Fenkenstrain of Ring of Charos (a) nodig om binnen te komen. Pak tijdens het rondje de stok op en lever die na afloop in. Het minimale Agility level is 60.

Time Salver - Use the shortcut to get to the bridge over the Salve without going through the temple

Gebruik de shortcut naast de Paterdomus om de rivier over te steken. Je hebt 65 Agility nodig. Je moet van de Paterdomus richting Morytania gaan.

Huge Success - Attune your house portal to Kharyrll, or use yours if it has already been attuned

Ga via een portal in het huis van iemand naar Canifis. Waarschijnlijk heb je Desert treasure, 66 Magic en 50 Construction nodig.

I Brought Your Stuff Back - Equip a full set of Barrows gear in the Barrows

Doe bij de Barrows een setje Barrow armour aan. Je moet de benodigde levels voor het setje hebben.

Just One More Key... - Use a Columbarium key to unlock an alcove

Als je vyrewatch corpses in het columbarium onder de Paterdomus verbrandt, kun je een columbarium key krijgen. Open daarmee een van de kleine kastjes in het columbarium. Verbranden van vyrwatches gaat op dezelfde manier als Shades of Mort'ton. Leg een lijk op een soort altaar, steek hem aan met pyre logs en pak de sleutel die verschijnt. Voor vyrewatch corpes heb je magic pyre logs nodig. Je moet Legacy of Seergaze hebben gedaan.

Raising The Stakes - Fletch a blisterwood polearm in Morytania

Maak in Morytania (niet Darkmeyer) van blisterwood logs en twee silver sickles een blisterwood polearm. Je kunt de logs van de boom in het arboretum van Darkmeyer hakken, waar je tijdens Branches of Darkmeyer kunt komen. Voor deze taak heb je 76 Woodcutting en 70 Fletching nodig.

Trekkin' Ain't Easy - Take a hard companion through a hard route of Temple Trekking

Begeleid een moeilijk te begeleiden reisgenoot tijdens Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble. NB: als je de moeilijk te begeleiden reisgenoot kiest, heb je gemakkelijke en de gemiddelde taak ook.

Better Than Cursing The Darkness - Burn a Haunted Wood torch while wearing the fire ring

Steek een toorts in de Haunted woods aan terwijl je een ring of fire draagt. Je hebt daar 62 Firemaking voor nodig. Je moet ook de ring van het Beacon network hebben gehaald.

Elitetaken

Eisen: Je moet Barbarian Training, Branches of Darkmeyer, Legacy of Seergaze en Ritual of the Mahjarrat hebben voltooid. Je hebt ook 77 Runecrafting, 80 Firemaking, 85 Slayer, 87 Summoning, 94 Herblore, 91 Farming, 96 Fishing en 76 Strength nodig. Je moet de combat levels van alle reisgenoten van Temple Trekking op 99 hebben.

Spullen: Drakan's medallion, pure essence, ghast pouch/50.000 gp, morchella mushroom spore, fellstalk seed, vial of water, magic pyre logs, tinderbox, voedsel, armour, wapens, games necklace.

Beloning:

Een keer 40.000 xp in een skill naar keuze en twee keer 50.000 xp in een skill naar keuze.

Voor de lamp met 40.000 xp heb je level 75 nodig. Bij de lampen voor 50.000 is dat 80. De beloningen kun je bij Old Man Ral in Meiyerditch ophalen.

De legs hebben naast dezelfde voordelen als de Morytania Legs 1, 2 en 3, ook nog:

Altijd:

 • Robin zal elke dag 39 bones in bonemeal omzetten en 39 emmers slijm geven.
 • Dubbele oogst bij het oogsten van mushrooms in Canifis en Isafdar. Hiervoor wordt geen extra xp gegeven.
Als je de legs aan hebt:
 • 50% meer prayer xp bij het verbranden van Vyrewatches. Dit geldt voor zowel Firemaking als Prayer.
 • 20% kans dat je een prayer renewal potion van 4 doses maakt als je die in Morytania maakt.
 • 10% meer Slayer xp bij taken in de Slayer tower.

Geef deze taken weer

Whip: It Good - Kill an abyssal demon in the Slayer Tower

Dood een abyssal demon in de Slayer tower. Het minimale Slayer level is 85.

As You Might Expect - Craft blood runes at the Blood Altar

Maak met Runecrafting blood runes bij het blood altar. Je hebt Legacy of Seergaze en 77 Runecrafting nodig.

Thoroughly A-Ghast - Summon a ghast familiar in Morytania

Roep een Ghast op in Morytania. De pouch kun je alleen voor 50.000 gp kopen bij Temple Trekking. Je moet het combat level van alle reisgenoten op 99 hebben staan. Het minimale Summoning level is 87.

As Good As Renew - Farm and mix the ingredients for a prayer renewal potion entirely in Morytania

Maak een prayer renewal (3) in Morytania. De ingrediënten moet je zelf verbouwen. Je hebt een fellstalk seed, morchella mushroom spore, vial of water, 94 Herblore en 91 Farming nodig.

Fremennik Export - Fish shark barehanded off the Burgh de Rott dock

Vang op de pier van Burgh de Rott met je blote handen op sharks. Je hebt 96 Fishing, 76 Strength en de miniquest Barbarian training nodig.

Not Such a Rotten Idea - Teleport to Burgh de Rott using a games necklace

Teleporteer met een games necklace naar Burgh de Rott. Hiervoor moet je zo vaak Temple Trekking hebben gedaan dat de combat levels van alle reisgenoten bij elkaar opgeteld minimaal 500 zijn.

Set It On Fiyr - Burn a fiyr shade with magic pyre wood

Verbrand met de minigame Shades of Mort'ton fiyr shades met een magic pyre log. Je hebt hier 80 Firemaking voor nodig. Voor je bij fiyr shades kunt komen, zul je eerst de benodigde sleutels moeten halen door de lagere shades te doden. Je kunt ze ook tijdens een moeilijke route van Temple Trekking / Burgh de Rott Ramble tegenkomen.

Bros Before Barrows - Defeat all seven Barrows Brothers

Dood alle zeven Barrow-broers. De zevende zul je pas kunnen doden als je Ritual of the Mahjarrat hebt gedaan.

On Wings Of Bling - Use Drakan’s Medallion to teleport to Darkmeyer

Gebruik Drakan's medallion van Branches of Darkmeyer om naar Darkmeyer te teleporteren.

Plattegrond

Gemakkelijke taken   Gemiddelde taken   Moeilijke taken   Elitetaken

Snelle route

In de onderstaande route zijn alle taken gecombineerd.

Voorbereidingen

Plant een bittercap of morchella mushroom, bij voorkeur morchella als je een prayer renewal wilt maken. Plant ook fellstalk en limpwurt root. Zorg ervoor dat je 200 vyrewatch corpses hebt gecremeerd. Bij het planten van de mushroom kun je eventueel je wolfbane dagger bij Drezel onder de Paterdomus terughalen.

Vanwege de tempel in Mort'ton is het handig in wereld 88 te zitten.

Route

Nodig: wolfbane dagger, 1 law rune, 1 air rune, Flamtaer hammer (onderweg te koop voor 13.000 gp), magic logs, armour, wapens. Als je geen fiyr shades bij Temple Trekking wilt halen, kunnen komen. Daar heb je sleutels van Shades of Mort'ton voor nodig. Je kunt die onderweg halen, maar neem dan wel een stuk of 15 yew logs mee. Neem eventueel sacred oil (4) mee.

Los nodig of aan je toolbelt: chisel, hatchet, tinderbox, spade, pickaxe

Nodig: armour, voedsel, games necklace, 50.000 gp voor de ghast pouch

Nodig: wapens, armour, voedsel, teak pyre logs of beter, vyrewatch corpse, Ivandis flail, eventueel druid pouch (terug te krijgen tijdens de taken), pickaxe, ectophial. Een ring of slaying is zeer handig. Als je een bittercap mushroom hebt geplant, is een morchella mushroom spore handig. Wanneer je een morchella mushroom hebt geplant, kun je een bittercap mushroom spore meenemen.

Nodig: steel bar, lege pot, een amulet of ghostspeak, 5 ectotokens, twee emmers water, 2 barley malt, extra ingrediënten voor brewing (zie Cooking), 2 vials of water, clean harralander, red spider's eggs, garlic, silver bar, Ring of Charos, wapen, rope, small fishing net, hatchet, ring of fire.

Nodig aan toolbelt: spade, hatchet, tinderbox, ammo mould

Nodig: armour, wapens, voedsel, potions, Barrows set

Nodig: Drakan's medallion, twee silver sickles, blood altar teleport, pure essence

Nodig aan toolbelt: knife, hatchet

Over deze pagina

Met dank aan Simone-ness, I Wear Glory, Nooby killor, matthewvl, TheThomas T, noobhomo23, raoul572 en wesleyman30 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.