Achievements van Tirannwn

Inleidend plaatje

Gemakkelijke taken

Eisen: Je moet Desert Treasure, Mourning's Ends Part II en The Path of Glouphrie hebben voltooid. Je hebt ook 52 Magic, 50 Thieving, 10 Mining, 56 Agility, 56 Slayer en 5 Defence nodig. Je moet toegang hebben tot de fairy rings.

Spullen: Iban's staff, een setje mourner armour, een Tyras helm, een crystal teleport seed, een crystal chime (of crystal chime) en runes voor shadow spreuken (earth en death/blood). Een dramen staff of lunar staff als je Fairy Tale Part III - Orks Rift niet hebt gedaan. Een rope, pijlen (bronze t/m dragon) en een boog om ze mee af te vuren om door de Underground Pass te komen. Eventueel een crystal trinket, afhankelijk van hoe je de Temple of Light binnenkomt.

Beloning:

Een keer 10.000 xp in een skill naar keuze.

Voor de XP moet je minstens level 47 zijn in de skill. Praat met de elf tracker bij de lodestone voor je beloning. Je krijgt een Tirannwn quiver 1.

 • Met de quiver aan zul je niet meer falen bij leaf traps.
 • De quiver werkt als crystal chime bij warped tortoises en terrorbirds.
 • Met de quiver aan krijg je toegang tot een shortcut in de Poison Waste Dungeon.
 • Met de quiver aan heb je 5% kans dat tortoise shells noted worden gedropt.
 • De quiver geeft je een 5% damage bonus tegen mourners.
 • Je kunt met de quiver teleporteren naar Lletya en naar Eluned, waar ze zich ook in het bos bevindt.
 • Je kunt voortaan je limestone verkopen aan een elf bij de limestone mijn in Tirannwn.
 • Je kunt elke dag 15 gratis swamp tar ophalen bij de general store in Lletya.

Geef deze taken weer

Kill a disciple of Iban while using Iban's staff.

Dood een disciple of Iban in de Underground Pass met Iban's staff. Je hebt hiervoor 50 Magic nodig en je moet de quest Underground Pass hebben voltooid.

Navigate the Underground Pass, using the thieving shortcuts and talking to Klank on the way through about his gloves.

Gebruik de thieving shortcuts in de Underground Pass en praat met Klank over zijn handschoenen. Je hebt 50 Thieving nodig en je moet de quest Underground Pass hebben voltooid.

Enter through the gates of the Arandar Pass while wearing only a full set of mourner gear.

Ga door de poort ten zuidwesten van de Gnome Stronghold terwijl je alleen een setje mourner armour draagt. Dit krijg je tijdens en na Mourning's Ends Part I door het doden van een mourner in het gebied achter de poort. Na Plague's End moet je een kist in het kantoor van de hoofdmourner in West Ardougne doorzoeken. Je moet Regicide hebben voltooid.

Get Gwir in Lletya to remind you about your previous adventures in the elven lands.

Praat in Lletya met Gwir. Je moet Mourning's Ends Part I hebben voltooid.

Use the Tirannwn lodestone.

Gebruik de lodestone in Tirannwn. Je moet Regicide hebben voltooid.

Equip a Tyras helm inside Tyras Camp.

Koop een Tyras helm en draag deze in het Tyras Camp, in het zuidwesten van Tirannwn. Je moet Regicide hebben voltooid en 5 Defence hebben.

Mine limestone at the mountains of Arandar.

Hak wat limestone in het noordoosten van Tirannwn. Je moet Regicide hebben voltooid en 10 Mining hebben.

Attempt to pass a leaf trap.

Spring over een leaf trap heen in de bossen van Tirannwn. Je moet Regicide hebben voltooid.

Teleport to the fairy ring in the Poison Waste.

Teleporteer naar de fairy ring D-L-R.

Have Eluned recharge a teleport crystal for you in Isafdar.

Praat met Eluned in de bossen van Tirannwn en laat haar een crystal teleport seed voor je opladen. Ilfeen in Lletya kan dit ook voor je doen. Je moet Mourning's Ends Part I hebben voltooid.

Kill a shadow in the Temple of Light with a shadow spell.

Dood een shadow in de Temple of Light met een shadowspreuk van Ancient Magicks. Je moet een auto-attack gebruiken. Je moet Desert Treasure hebben voltooid. Je kunt ook via een spleet in de grot achter de dwerg Klank de tempel binnenkomen. Als je via de ingang bij het hoofdkwartier van de mourners binnen wilt komen heb je een crystal trinket nodig, maar soms vallen de shadows je al buiten de tempel aan en hoef je deze dus niet opnieuw te halen.

Kill a warped terrorbird or tortoise in the Warped Poison Waste Dungeon.

Dood een warped terrorbird of warped tortoise.

Gemiddelde taken

Eisen: Je moet Deadliest catch, The Prisoner of Glouphrie en Within the Light hebben voltooid. Je hebt ook 48 Herblore, 70 Woodcutting, 70 Fletching, 76 Fishing, 56 Agility, 77 Hunter, 65 Runecrafting, 64 Summoning en 57 Farming nodig. Je moet de makkelijke achievements al hebben voltooid.

Spullen: Clean harralander, wat geld, een box trap, minstens 20 pure essence, een death tiara, een crystal teleport seed, een crystal trinket, een pouch, 128 spirit shards, een crimson charm en een bagged plant 1. Een papaya tree seed als je geen papaya tree in Lletya hebt staan.

Beloning:

Een keer 30.000 xp in een skill naar keuze.

Voor de XP moet je minstens level 68 zijn in de skill. Praat met Gwir in Lletya voor je beloning. Je krijgt een Tirannwn quiver 2.

 • Met de quiver aan zul je niet meer falen bij poison traps in Tirannwn.
 • De quiver geeft je een 5% damage bonus tegen shadow creatures.
 • Je kunt met de quiver teleporteren naar het Tyras Camp en naar de Poison Waste Dungeon.
 • Je kunt voortaan gebruikmaken van een nieuwe mushroom patch bij het Tyras Camp.
 • Je kunt elke dag 30 gratis swamp tar ophalen bij de general store in Lletya.
 • Je hebt een kans van 5% om geen lading te gebruiken van je crystal bow en ward.
 • Je hebt geen lokaas meer nodig bij het vangen van Grenwalls.

Geef deze taken weer

Make harralander tar in the Poison Waste using tar sourced in Tirannwn.

Haal 15 swamp tar op bij de general store in Lletya. Hiervoor moet je de makkelijke taken hebben gedaan. Stap vervolgens op het eerste eilandje in de Poison Waste, ten zuiden van Lletya, of teleporteer naar de fairy ring D-L-R, en voeg daar je harralander toe aan de swamp tar. Je hebt 48 Herblore nodig.

Create a yew shieldbow from scratch in the elven lands.

Hak yew logs van de bomen in de bossen van Tirannwn of in Prifddinas, pluk flax in Lletya of in Prifddinas, spin de flax in Lletya of Prifddinas om tot een bow string, maak van de logs een unstring yew shieldbow en string deze. Er staan onder andere yew trees iets ten oosten van het Tyras Camp. Je hebt 60 Woodcutting en 70 Fletching nodig en je moet begonnen zijn aan Mourning's Ends Part I.

Purchase a halberd from the Tyras Camp, then use it to kill an elf in the Elf Camp.

Koop een halberd in het Tyras Camp en dood hiermee een elf in het kamp in het noorden van Tirannwn. Je moet Regicide hebben voltooid.

Bank a shark fished from the elven lands using the Elf Camp deposit box.

Vang een shark ten westen van het Elf Camp en breng deze naar de bank via de deposit box in het Elf Camp. Hiervoor moet je 76 Fishing hebben en Deadliest Catch hebben voltooid. Ook moet je zijn begonnen aan Regicide.

Exit Tirannwn through the Galarpos Mountains.

Klim langs het touw in het noordoosten van Lletya omhoog. Ga ten oosten hiervan de dode boom in en verlaat de grot aan de andere kant. Loop naar het zuidoosten en gebruik de Squeeze-past optie op de plant ten zuiden van de hill giants. Je moet The Prisoner of Glouphrie hebben voltooid.

Attempt to pass a poison bolt trap.

Loop langs een val met kruisbogen in de bossen van Tirannwn. Je moet Regicide zijn begonnen en 56 Agility hebben.

Use Pawya meat in a grenwall trap.

Gebruik raw pawya meat op een box trap in de bossen van Tirannwn. Je moet Underground Pass hebben voltooid en 77 Hunter hebben.

Trap a pawya in the elven lands using a papaya you have harvested from your own tree.

Laat een papaya tree groeien in de fruit tree patch in Lletya of in Prifddinas en gebruik deze op een box trap in de bossen om een pawya te vangen. Je moet Mourning's Ends Part I hebben voltooid en 57 Farming en 66 Hunter hebben.

Create death rune from at least 20 pure essence whilst wearing a death tiara at the Death Altar.

Draag een death tiara of een wicked hood die een death talisman heeft opgegeten en gebruik minstens 20 pure essence op het death altar in de Temple of Light. Je moet Mourning's Ends Part II hebben voltooid en 65 Runecrafting hebben. Om de tempel binnen te komen via het hoofdkwartier van de mourners, of na het teleporteren in de taak hieronder, heb je een crystal trinket nodig. Deze kun je bij Arianwyn in Lletya ophalen als je hem hebt verloren.

Enter the Temple of Light using a teleport crystal.

Gebruik een crystal teleport seed om de Temple of Light binnen te teleporteren. Je moet Within the Light hebben voltooid en daarna met Eluned hebben gepraat om de nieuwe teleport vrij te spelen. Let erop dat je met Eluned in de bossen van Tirannwn moet praten, niet met Eluned in Prifddinas.

Create a Stranger Plant pouch at the Well of Voyage.

Maak een stranger plant pouch bij de obelisk in de Underground Pass. Het is handig om hier via de kant van Tirannwn in te gaan, hier staat de obelisk namelijk. Je hebt 64 Summoning nodig.

Moeilijke taken

Eisen: Je moet Bringing Home the Bacon, Desert Treasure, Legacy of Seergaze en Plague's End hebben voltooid. Je hebt ook 42 Fletching, 44 Construction, 88 Summoning, 77 Agility, 70 Ranged, 75 Woodcutting, 70 Attack, 75 Farming, 77 Herblore, 75 Mining, 85 Slayer, 76 Hunter, 75 Crafting, 81 Divination en 75 Prayer nodig. Je moet minstens tien implings hebben gevangen voor de [[pagina:Impetuous Impulses|impling collector]].

Spullen: Moss titan pouch, Fire titan pouch of Ice titan pouch, crystal bow, crystal dagger, harmony moss seed, juju farming potion (3), light creature pouch, bacon, bread, chocolate bar, bracelet of clay, een zwakke summoning pouch, blissful shadow core, 110.000 gp.

Beloning:

Een keer 40.000 xp in een skill naar keuze.

Voor de XP moet je minstens level 78 zijn in de skill. Praat met Arianwyn in Prifddinas voor je beloning. Je krijgt een Tirannwn quiver 3.

 • Met de quiver aan zul je meer harmony moss krijgen.
 • Met de quiver aan doe je 5% meer schade tegen elves.
 • Met de quiver aan gebruik je cleansing crystals sneller.
 • Je kunt met de quiver teleporten naar het death altar en het Elf Camp.
 • Lord Amlodd zal je 10% meer spirit shards geven voor het omwisselen van pouches.
 • Je kunt chronicle fragments voortaan inleveren bij Eilwynn, in het Amlodd-gedeelte van Prifddinas.
 • Lunet, in de battlestaffwinkel in het Cadarn-gedeelte van Prifddinas, verkoopt nu elke dag 16 battlestaffs.

Geef deze taken weer

During the Amlodd Voice of Seren: Create a Titan's Constitution summoning scroll.

Wacht totdat de Voice of Seren actief is in het Amlodd-gedeelte van Prifddinas en maak hier dan een titan's constitution scroll. Je hebt 79 Summoning nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

During the Cadarn Voice of Seren: Use a crystal bow to damage a Cadarn elf.

Wacht totdat de Voice of Seren actief is in het Cadarn-gedeelte van Prifddinas en val hier dan een Cadarn magus of ranger aan met een crystal bow. Je hebt 70 Ranged en 50 Agility nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

During the Crwys Voice of Seren: Cut a magic log in the Crwys district.

Wacht totdat de Voice of Seren actief is in het Crwys-gedeelte van Prifddinas en hak hier dan een magic log. Je hebt 75 Woodcutting nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

During the Hefin Voice of Seren: Complete one lap of the Hefin Agility Course successfully.

Wacht totdat de Voice of Seren actief is in het Hefin-gedeelte van Prifddinas en doorloop hier dan een rondje van het Agility-parcours. Je hebt 77 Agility nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

During the Iorwerth Voice of Seren: Use a crystal dagger to damage an Iorwerth elf.

Wacht totdat de Voice of Seren actief is in het Iorwerth-gedeelte van Prifddinas en val hier dan een Iorwerth scout of warrior aan met een crystal dagger. Je hebt 70 Attack en 50 Agility nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

During the Meilyr Voice of Seren: Craft a perfect juju farming potion using moss you harvested yourself.

Wacht totdat de Voice of Seren actief is in het Meilyr-gedeelte van Prifddinas en gebruik hier dan harmony moss op een juju farming potion (3) Je moet het harmony moss zelf hebben verzameld. Je hebt 77 Herblore en 75 Farming nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

During the Trahaearn Voice of Seren: Mine an adamantite or runite rock.

Wacht totdat de Voice of Seren actief is in het Trahaearn-gedeelte van Prifddinas en hak hier dan een adamantite of runite ore. Je hebt 70 Mining nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

Play a non-reward game of Rush of Blood.

Speel een normaal potje Rush of Blood bij Morvran, in het Iorwerth-gedeelte van Prifddinas. Met normaal wordt bedoeld dat je het niet voor de wekelijkse beloningen doet. Je moet Plague's End en Legacy of Seergaze hebben voltooid en 85 Slayer hebben.

Find and speak to the elf lords and ladies from each of the eight clans inside the walls of Prifdinnas.

Praat met alle clanleiders van de elven in Prifddinas. Je moet Plague's End hebben voltooid.

Take a shortcut on the Hefin Agility Course.

Doorloop rondjes op het Hefin Agility-parcours totdat er een shortcut verschijnt. Neem deze vervolgens. Je moet 77 Agility hebben en moet Plague's End hebben voltooid.

Complete the Hefin Agility course with a light creature familiar summoned.

Doorloop een rondje van het Hefin Agility-parcours met een light creature als familiar. Je hebt 88 Summoning en 77 Agility nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

Defeat an Iorwerth warrior while under the influence of the Iorwerth prayer altar.

Pray bij het altaar in het Iorwerth-gedeelte van Prifddinas en versla een Iorwerth scout of warrior. Je moet hem verslaan met een auto-attack. Je moet Plague's End hebben voltooid.

Swap to the Ancient spellbook at the Cadarn grimoire, then defeat a Cadarn elf whilst using the Ancient spellbook.

Verander je spreukenboek in het Cadarn-gedeelte van Prifddinas naar Ancient Magicks en versla een Cadarn magus of ranger met ancient spreuken. Je moet 50 Magic hebben en moet Plague's End en Desert Treasure hebben voltooid.

Bring a mound of bacon, bread and chocolate bar to Seren.

Geef Seren in de Tower of Seren een bacon mound, bread en chocolate bar. Je moet Plague's End hebben voltooid. Als je de bacon zelf wilt halen moet je Bringing Home the Bacon hebben voltooid.

Use a bracelet of clay while mining soft clay in the Ithell district in Prifddinas.

Draag een bracelet of clay terwijl je soft clay hakt in het Ithell-gedeelte van Prifddinas. Je moet 75 Mining hebben en Plague's End hebben voltooid.

Exchange a familiar pouch for shards with Lord Amlodd.

Geef Lord Amlodd een pouch van een lager level om hem om te wisselen voor shards. Zie de pagina over Summoning voor meer informatie. Je moet Plague's End hebben voltooid en een hoog genoeg Summoning level hebben voor de pouch.

Do a dance in the Impling Collector's house with at least ten other implings present.

Doe de Dance emotie in het huisje van de [[pagina:Impetuous Impulses|Impling Collector]], in het Amlodd-gedeelte van Prifddinas, nadat je minstens tien verschillende implings voor hem hebt gevangen. Je moet minstens 76 Hunter hebben en moet Plague's End hebben voltooid.

Complete a Morvran slayer task that has been both preferred and extended.

Voltooi een slayertaak bij Morvran die je zowel als preferred hebt aangemerkt als hebt verlengd. Dit kost je 130 reward points. Je moet 85 Slayer hebben en Plague's End hebben voltooid.

Play and retune each of the harps in the Ithell Harmonium.

Bespeel en stem allevier de harpen in het Ithell-gedeelte van Prifddinas. Je moet 75 Crafting hebben en moet Plague's End hebben voltooid.

Throw a blissful shadow core into the Amlodd crater.

Dood genoeg blissful shadows totdat je een blissful shadow core hebt en gooi deze in de light rift bij de shadows. Je hebt 81 Divination nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

Cleanse the Corrupted Seren Stone with at least one crystal.

Koop een cleansing crystal voor 110.000 gp in het Hefin-gedeelte van Prifddinas en gebruik het om de Corrupted Seren Stone te zuiveren. Je hebt 75 Prayer nodig en moet Plague's End hebben voltooid.

Elitetaken

Eisen: Je moet As a First Resort, Blood Runs Deep, Branches of Darkmeyer, The Elder Kiln, Fate of the Gods en Plague's End hebben voltooid. Je hebt ook 95 Thieving, 95 Dungeoneering en 95 Slayer nodig. Ook moet je alle skils op 90 hebben en een skill op level 99 hebben of een quest cape hebben. Je moet de Crest of Seren override na Fate of the Gods hebben verdiend.

Spullen: Het Trahaearn exoskeleton, 9 ball of wool, 1500 harmonic dust, attuned crystal weapon seed, clean dwarf weed, twee vials of water, een clean guam, een wine of zamorak, redberries, super ranging potion (4), ranging potion (4).

Beloning:

Twee keer 60.000 xp in een skill naar keuze en een keer 40.000 xp in een skill naar keuze.

Voor de eerste twee xp-lampen moet je level 95 of hoger zijn in de skill, voor de laatste level 87. Praat met Elen Anthern in de Max Guild in Prifddinas voor je beloning. Je krijgt een Tirannwn quiver 4.

 • Met de quiver aan zul je een foto kunnen nemen met het hoofd van een van acht clanleiders van de elven.
 • Met de quiver aan wordt het aantal blossoms dat je krijgt van crystal acorn trees verdubbeld.
 • Met de quiver aan doe je 5% meer schade tegen dark beasts.
 • Je kan elke dag wat logs ophalen bij Coeden, in het Crwys-gedeelte van Prifddinas.
 • Je hebt een kans dat je geen ladingen van je most wanted card zult gebruiken.
 • Je hebt 5% kans om geen ladingen van een attuned crystal bow en ward te gebruiken.
 • Eenmalig 50 crystal motherlode shards, een willekeurig crystal wapen (niet attuned), 10 cleansing crystals, 1000 harmonic dust en 100 corrupted ore.

Geef deze taken weer

Je moet voor alle taken in deze set Plague's End hebben voltooid. Bijna al deze taken spelen zich af in Prifddinas.

Unfurl a flag in the Max Guild garden or jump for joy if you have already unfurled them all.

Rol een vlag uit in de tuin van de Max Guild of doe daar de emotie Jump for joy als je alle vlaggen die je kunt uitrollen al hebt uitgerold. Om de tuin in te komen moet je een skill op level 99 hebben of alle quests hebben voltooid.

Pickpocket a Trahaearn elf while wearing the Trahaearn exoskeleton set.

Besteel een Trahaearn elf terwijl je de exoskeleton set draagt. Je krijgt de set na Plague's End. Als je onderdelen kwijt bent kun je ze ophalen bij Arianwyn in Lletya. Je hebt 95 Thieving nodig.

Visit Seren and bow or curtsey whilst wearing the Crest of Seren.

Activeer de Crest of Seren cosmetische override voor helmen in je Wardrobe tab. Ga vervolgens de trap op in de Tower of Voices en doe de emotie Bow / Curtsy voor Seren. Je kunt de override vrijspelen na Fate of the Gods.

Complete a Daemonheim dungeon while you have one of the gorajo cards active.

Haal bij de gorajo hoardstalker in de resource dungeon in het noordoosten van het Meilyr-gedeelte een kaart op. Gebruik deze vervolgens in een dungeon van Dungeoneering en maak de dungeon af. Je hebt 95 Dungeoneering nodig voor de resource dungeon.

Make a level 90 milestone cape using a loom in Prifddinas.

Maak een level 90 milestone cape op de loom in het Cadarn-gedeelte. Je hebt level 90 in alle skills nodig, plus 9 balls of wool.

Get to wave 15 in a Gold or Platinum wave of the Rush of Blood D&D.

Haal wave 15 in de gold of platinum versie van Rush of Blood. Dit moet tijdens een run die voor beloningen meetelt. Je hebt 95 Slayer nodig.

Chop a log from an elder tree you have grown in the Prifddinas farming patch, then fletch it into a shortbow.

Hak een log van een elder tree die je zelf hebt gegroeid in Prifddinas. Maak er vervolgens een elder shortbow van. Deze hoef je niet te stringen. Je hebt 90 Farming, Woodcutting en Fletching nodig.

Sing an attuned crystal weapon from an attuned seed in the Ithell area of Prifddinas.

Zing een attuned crystal weapon seed tot een attuned crystal wapen naar keuze. Zie Smithing - Crystal singing voor meer informatie. Je hebt 90 Smithing en 75 Crafting nodig. Als je nog geen seed hebt kun je er gratis een krijgen van Lady Ithell.

Use the advanced cliffside scramble shortcut while navigating through the Arandar Pass.

Gebruik de meest zuidelijke van de drie shortcuts in de Arandar pas. Deze pas loopt tussen het noordoosten van Tirannwn en het gebied ten zuidwesten van de Gnome Stronghold. Je hebt 85 Agility nodig.

Create a Grand Ranging potion in a crystal flask from nothing but raw ingredients.

Hak wat crystal-flecked sandstone in het Ithell-gedeelte en maak er een crystal flask van. Maak een super ranging potion (4) en een ranging potion (4), en combineer deze met extra doses om er potions met vier doses van te maken. Je kunt de extra doses ook zelf maken of gewoon kopen. Combineer beide potions daarna in de crystal flask. Als je het recept nog niet hebt gekocht moet je dit nog doen bij Lady Meilyr of bij de harmony moss farmer. Dit kost 100.000 gp.

Snelle route

Snelle route - gemakkelijke taken

Benodigdheden: zie boven

Zorg ervoor dat je op het ancient magicks spreukenboek staat.

Snelle route - gemiddelde taken

Benodigdheden: zie boven

Snelle route - moeilijke taken

Hier is geen snelle route voor. Je zult hoe dan ook moeten wachten op bijvoorbeeld de Voice of Seren. Bovendien spelen al deze taken zich af in Prifddinas, dus je zult nooit ver hoeven te lopen.

Snelle route - elite

Hier is geen snelle route voor. Ook vrijwel al deze taken spelen zich af in Prifddinas.

Over deze pagina

Met dank aan Pancho1987, Franklin, Ian, PietsaPunt, babymetal en rs skillings voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.