Chatregels

Lees de regels en het laatste nieuws over het forum.
Gebruikersavatar
feppie64
Webmaster
RS: Feppie64 (p2p)
Contacteer:

Chatregels

Berichtdoor feppie64 » zaterdag 8 december 2007, 17:43

Chatregels


Lunagang heeft een chat waar je met elkaar kunt praten, genaamd "Lunatip". In principe gelden de forumregels en de RuneScape-regels ook in de chats. Echter is een ban in de chat geen ban op het forum en omgekeerd. Ook is er een ander groot verschil met het forum: de chat wordt gedreven door kleinere berichten. De chats zijn bedoeld voor gesprekken, terwijl je een forum meer moet zien als een briefuitwisseling.

Hoofdregels
 • Heb begrip voor en luister altijd naar de mensen met een rang. In de friends chat hebben deze mensen een ster.
 • Spreek een chatmoderator nooit tegen wanneer hij of zij je terecht wijst.
 • Een chatmoderator mag je altijd kicken als hij of zij dat nodig vindt. Vaak spreekt de reden voor zich, maar mocht dat niet zo zijn, dan kun je contact opnemen via deze pagina met een chatmoderator. Het gebeurt helaas ook wel eens dat chatmoderators verkeerd klikken en je per ongeluk kicken.
 • Het is ten strengste verboden om je voor te doen als moderator. Als je dit toch doet kun je een ban van de chat verwachten.
 • Beslis niet voor de chatmoderators wat voor actie ze moeten ondernemen. Ze kunnen zelf hun beslissingen maken.
 • Gebruik liever geen schunnig of grof taalgebruik.
 • Let op het gebruik van leestekens. Veel uitroeptekens of vraagtekens zullen de kans dat je vraag wordt beantwoord doen afnemen.
 • Wees vriendelijk en begripvol tegen medechatters.
 • Gebruik in de friends chat geen overmatig veel quickchat. Dit is voornamelijk bedoeld tegen spam en vreemde talen in de chat.
 • De regels van RuneScape worden ook in de chat gehanteerd.
 • Wij gaan ervan uit dat je de regels kent en in acht neemt. Wij hoeven niet eerst te waarschuwen voordat je een kick of ban krijgt.

Voor voorbeelden wat betreft de chatregels kun je in dit topic terecht. Het beantwoordt tevens de vraag waarom je gekickt zou kunnen zijn.

Waarom hebben wij deze regels?
Wij hebben een aantal regels om de sfeer in de chat te waarborgen. Als iedereen hier zich aan houdt, is de chat voor iedereen gezellig.


Friendschat

Welke friendschat?
De chat van het Tipforum heet "Lunatip".

Hoe kom ik in de friends chat?
Afbeelding

Zorg dat je op de tab van nummer 1 staat, zodat je deze interface voor je ziet. Druk daarna op het icoontje van nummer 2. Er komt nu een pop-upvenster. Daar tik je "Lunatip" in. Vervolgens kun je via het klikken in de zone van 3 in de chat praten. Gefeliciteerd! Naderhand kun je met enter iedere keer een nieuw bericht plaatsen in de chat. Ook kun je met een "/" voor je bericht in de chat praten.

Wie zijn de moderators binnen de friends chat Lunatip die toezicht houden?
Afbeelding Gouden ster - Dit zijn de teamleiders of beheerders van het Lunagang Tipforum.
Afbeelding Zilveren ster - Dit zijn de moderators op het forum die een onderdeel van het hele forum beheren, zoals moderators in de categorie RuneScape.
Afbeelding Bronzen ster - Dit zijn de moderators die niet geregistreerd staan als moderator op het forum, maar wel in de chat zelf. Je kunt je het beste als eerste wenden tot deze groep als je een probleem hebt, zij zijn daarvoor aangenomen.

Overig
Wanneer er geen chatmoderator aanwezig is en iemand zich niet gedraagt, vragen wij je om geen ruzie te gaan stoken, maar om een screenshot te nemen en deze via een van de onderstaande links naar een chatmoderator te sturen. Als je niet weet hoe je een screenshot moeten nemen, kun je hier kijken. Wanneer je één van onze chatmoderators pb't, stuur dan een rustig en net berichtje zodat voor de chatmoderator duidelijk is wat er is gebeurd. Wanneer je bericht is ontvangen, stuurt de desbetreffende chatmoderator je een bericht terug om te bevestigen dat je bericht is aangekomen.

Terug naar “Regels en mededelingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten