Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

In dit archief zijn de suggesties geplaatst die pre-LunaLabs gemaakt zijn op het Tipforum.
Plaats reactie
KipNuggets
Berichten: 27
Lid geworden op: dinsdag 28 december 2010, 12:48
Clan: -

Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door KipNuggets »

Ik heb mijn eigen quest-serie gemaakt over een stadje in het westen van Morytania, waar mensen geloven die in Zaros geloven.
Reacties zijn altijd welkom en tips ook, veel leesplezier :)
In- of uitklappen • Quest:Hidden by the swamp
Naam: Hidden by the swamp
Start: Buiten het café van Canifis staat een stranger, praat met hem om te beginnen.
Soort: p2p
Eisen: 24 agility en 10 slayer, In Search of the Myreque, je moet een monster van combat 68 kunnen doden met wapens die van zilver zijn, bijvoorbeeld de wolfbane dagger of silver bolts.
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Benodigdheden: Een wapen van zilver, voedsel, armour, 100 coins en een rope.

De stranger vraagt of je geïnteresseerd bent in oude volkeren, zeg ja. Hij vraagt of je met hem mee wil op zoek naar de verloren stad Cineal, waar Zaros volgelingen leefden in de 3e eeuw. Vraag wie Zaros was en zeg dan dat je mee gaat. Eerst moet je voor hem een boek halen in de bibliotheek van Varrock. Het boek heet: The Ancient Language.
Wandel of teleporteer naar Varrock en ga naar de bibliotheek. Zoek in alle boekenkasten, je vind het boek niet. Vraag aan Reldo of hij het boek heeft gezien. Hij zegt dat een heks in de buurt van Falador hem heeft geleend. Het is niet zeker wie het boek heeft, dat is bij iedereen anders, dus moet je langs bij alle heksen. De heksen zijn: Hetty in Rimmington, Aggie in Draynor Village en Betty in port sarim, de heks die het boek heeft zal het boek pas geven als de leen tijd verlopen is. Ga terug naar Varrock en praat met Reldo. Reldo zal je een papiertje geven waarop staat dat de heks het boek aan jou moet geven, als je Reldo 100 coins geeft. Ga terug naar de heks die bij jou het boek heeft en geef het papiertje. De heks zal je nu het boek geven.

Afbeelding

Ga terug naar de stranger en praat met hem, je geeft hem het boek en en hij teleporteert weg. Hij geeft je een kaartje waarop je de route ziet. Volg de kaart en je komt bij een grot. Vreemd genoeg is hier ook de stranger. Hij zegt dat hij niet binnen kan komen. Ga naar binnen, je ziet een gat in de vloer met allemaal scherpe houten palen erin. Boven het gat hangt een houten stang, doe je rope hier op en slinger naar de overkant. De stranger komt de grot binnen en slingert ook naar de overkant. Loop verder de grot in, je ziet een trap, ga naar beneden. Nu word e minimap zwart. Je komt in een doolhof, de stranger loopt vanaf nu achter je aan en hij geeft je het boek weer. Je kan zelf proberen er door heen te komen maar wij hebben een kaartje met de route. Als je het zelf doet moet je bij de splitsingen naar de tekens op de muur kijken. 1 van de tekens staat in het boek, daar moet je heen. Als het verkeerd pad neemt, loop je over een val waardoor je 100 levens verliest en weer aan het begin uit komt. Aan het einde van het doolhof is een trap, ga hier omhoog.
Afbeelding

Loop de gang door waar je nu bent aan ge aan het einde er uit. Je komt nu in het nieuwe stadje Cineal. Alle bewoners kijken angstig naar de stranger. De stranger lacht duivels en verandert in een Vampyre juvinate leader van level 68. Je kan hem alleen scahde toebrengen met een zilveren wapen. Als je die vergeten bent moet je terug de grot in en snel van de bank een zilveren wapen halen. Pas wel op voor de vallen, die werken nog steeds. De juvinate leader heeft 650 levens en een laag defence, maar hij valt aan met melee en ranged. Zijn melee max hit is 240 en ranged max hit is 190. Als hij nog maar één tiende van zijn levens heeft (65) veranderd hij in een wolk en vliegt hij weg. De bewoners van de stad bedanken je voor het wegjagen van de juvinate leader en vragen wat je hier doet. Kies een antwoord (maakt niet uit welke). De bewoners van de stad belonen je voor het wegjagen.

Beloning:
1000 slayer XP
1500 agility XP
1000 XP in een combat skill naar keuze, deze skill moet minimaal 10 zijn.
1000 coins
Je kan vanaf nu in Cineal komen.

Quest points: 2

Quest waarvoor je deze quest nodig hebt: Juvinate Plague

Afbeelding


Extra informatie:
In volgende quests herstel je de stad. Je kunt nu alleen nog maar de bank gebruiken en spullen bij de visserswinkel kopen.
In- of uitklappen • Quest: Juvinate Plague
Naam: Juvinate Plague
Start: In de bank van Cineal staat Lorak, praat met hem.
Soort: p2p
Eisen: Hidden by the swamp,Vampire slayer, 45 smithing, 40 firemaking, 39 thieving en 34 Agility. Je moet een monster van level 96 en 101 verslaan met zilveren wapens. Je moet ook minimaal 1 potje castle wars gedaan hebben
Lengte: Lang
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Benodigdheden: Een zilver wapen, voedsel, armour, 10 coal, 5 logs (in de quest verkrijgbaar, maar dan heb je een hatchet nodig), 4 iron bars, 10 buckets of water, silver bar, knife, pestle & mortar, bronze – adamant med helm (van allemaal 1), 5 tinderboxen, 5 bronze hatchets, 5 hamers, 5 raw shrimps, 5 apple's, 5 bear fur's en een aantal coins (100 is meer dan genoeg). Teleporteer middelen naar verschillende plaatsen in Runescape kunnen erg handig zijn.

Lorak zegt dat Cineal de laatste tijd vaak word aangevallen door vampyre juvinates, hierdoor is veel van de stad verwoest. Vraag of je kan helpen, hij zegt dat eerst de general store nieuwe voorraden nodig heeft. Er is al wel iemand die daar werkt, maar die heeft niks om te verkopen. Ze hebben 5 tinderboxen, 5 bronze hatchets, 5 hammers en 5 raw shrimps nodig. Breng alles naar de man in de general store. Hij is erg blij en bedankt je. Ga terug naar Lorak en vraag wat je nu moet doen. Hij zegt dat de furnace en de anvil weer gemaakt moeten worden, hij weet niet hoe. Neem 10 coal, 4 iron bars, 1 hammer en 1 tinderbox nodig, deze laatste 2 kun je kopen in de general store. Doe 10 coal op de furnace en steek hem aan met je tinderbox, de furnace is nu heel. Loop naar de anvil en gebruik de 4 iron bars op de anvil, je maakt met je hamer alles er aan vast. De anvil is nu heel.
Ga terug naar Lorak en vraag of er nog iets is. Je moet nu de range maken en weer water in du put doen. Neem 5 logs, 10 buckets of water en een tinderbox mee. Gebruik de logs op de furnace en probeer hem aan te steken. Dit lukt niet, haal de logs er weer uit en laat ze aan Lorak zien. Lorak zegt dat je het nog eens moet proberen, want er is niks mis mee. Nu lukt het wel. Doe daarna de buckets in de put. Ga weer naar Lorak en vraag wat nog gedaan moet worden, je krijgt de laatste 3 dingen te horen, je moet de voorraden aanvullen van de fur trader, de food shop en de helmet shop. Doe 5 bear fur's op de fur stall, 5 apple's op de food stall en breng de med helms naar de helmet shop. Lorak bedankt je en vraagt of je nog 1 ding voor hem wil doen. Zeg ja. Hij zegt dat ze hebben gevonden waar de vampyre juvinates vandaan komen, maar geen enkele bewoner van het stadje durft naar binnen te gaan, ze zitten namelijk in een grot in het noorden van het stadje, jij moet de gene zijn om ze tegen te houden.

Afbeelding

Ga de grot binnen en doe je armour uit! Je mag absoluut niks aan hebben! Loop naar het einde aan haal de hendel over. Je teleporteert naar een grot onder meiyerditch waar alle juvinates zitten. Je word gevangen genomen en in de gevangenis gegooid. Je verliest geen levens en je verliest geen items dus je hoeft niet bang te zijn. Pick-Lock de deur, als je thieving level geen 39 is kan je in het portaal stappen, hierdoor kom je in lumbridge terecht. Loop door de deur oostelijk van je en spring over het gat. Wandel rechtdoor en doorzoek alle kratten. Je vind een sleutel. Ga nu door de meest noordelijke deur en doorzoek de zakken en drawers, je vind nu een Cineal teleport tap, gebruik deze en praat met Lorak. Zeg dat ze binnen met veel te veel zijn. Lorak zegt zoals je al weet, dat vampyres niet tegen zilver kunnen, dat moet je combineren met knoflook. Als je dat kan samenvoegen heb je het ultieme wapen.


Ga naar het huis van Morgan in draynor village, dit is het huisje waar je vampire slayer start. Ga naar boen en pak Garlic(knoflook) uit het kastje. Ga nu naar Reldo in de bibliotheek in het kasteel van Varrock en vraag om iets dat heel erg snel ontploft. Hij zegt dat de explosive potions in castle wars heel snel ontploffen. Ga naar castle wars met bijvoorbeeld je ring of duelling en vraag aan Lanthus of je een explosive potions mag lenen. Hij vraagt waarom je die nodig hebt en zegt dat ze heel gevaarlijk zijn. Zeg dat je ze nodig hebt om Vampyres weg te jagen uit een stadje. Hij geeft het je als je zegt dat je er heel voorzichtig mee bent. Drop de potion niet! Dan gaat er net zoals in castle wars 150 levens van je af en moet je weer terug om een nieuwe te halen!! Gebruik de garlic op de potion, je krijgt nu een explosive garlic potion. Doe je silver bar in een furnace en snij hem met een knife in kleine stukjes als je hem er weer uit haalt, het molten silver veranderd in pieces of molten silver. Doe ze in een put en doe ze dan op je pestle & mortar, je krijgt nu special super silver dust. Doe dit ook op je potion. Je krijgt nu een Explosive Anti-Vampyre potion.

Ga terug naar de grot en haal de hendel over, Drop nu snel de potion, je krijgt 150 schade maar bijna alle vampyres zijn dood, er leven er nog 3 maar die wrijven in hun ogen van de pijn. Loop naar ze toe en dood ze met je zilveren wapen. Ze hebben nog maar 30 hp dus je hebt ze snel dood. Ga door de deur aan de achterkant van de grot en open de deur.

Afbeelding

In de eerste kamer zit een Vampyre Juvinate Lord van level 96. Dood hem gewoon en ga door de volgende deur met de sleutel die hij achterlaat, je dood hem niet echt want op één tiende van zijn levens veranderd hij in een wolk en vliegt hij weg.
In de volgende kamer is de Vampyre boss, deze kun je wel echt doden, als ie dood is dropt hij een Cineal teleport tab. Teleporteer naar Cineal en praat met Lorak, hij beloont je voor het doden van de vampyres en het herstellen van het stadje.


Beloning:
5000 smithing XP
4000 firemaking XP
1000 thieving XP
1000 Agility XP
30.000 gp
de mogelijkheid om Explosive Anti-Vampyre Potion te maken waarme je vampyres echt kunt doden.
Je kunt nu ook alle winkels en mogelijkheden in Cineal gebruiken.

Quest Points: 4

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Defender of Cineal
In- of uitklappen • Quest: Defender of Cineal
Naam: Defender of Cineal
Start: Praat met Lorak in de bank van Cineal
Soort: p2p
Eisen: Juvinate Plague, Legacy of Seergaze, 56 crafting, 27 construction, je moet met de Flail of Ivandis een vyrewatch van level 367 kunnen doden.
Lengte: Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Benodigdheden: Flail of Ivandis, goed armour, erg veel goed voedsel, papyrus, charcoal, 20 silver bars, 10 willow logs, knife, 10 iron chain body's, 10 iron med helms, 10 iron sq shields,9 logs, 3 bolths of colth, 3 balls of wool, 6 cowhides, needle, thread, 1000 coins, Teleporteermiddelen naar Varrock en Lumbridge kunnen van pas komen[/quote]

Lorak zegt dat sinds de Juvinates dood zijn, ze al een tijdje ruzie hebben met de Vyrewatchen, deze komen steeds aanvliegen en dwingen de mensen dan bloedoffers te geven. Hij vraagt of jij kan helpen. Zeg dat je wil helpen. Lorak vraagt of je een wapen kent dat een vyrewatch kan raken. Zeg dat een flail ze kan raken, maar deze moet wel van silver zijn. Lorak vraagt of je 10 flail's wil maken.

Ga naar de craftingshop in Al Kharid en vraag aan Dommik of hij een flail mould heeft. Hij zegt nee, maar hij kan er wel een voor je maken. Hij vraagt hier 1000 coins voor, omdat het nogal moeilijk is. Geef hem de coins. Hij geeft je nu de mould, Ga nu naar een furnace (die in Al Kharid is het dichtst bij) en doe je silver bars op de furnace, maak 10 silver spiked balls en 10 silver chains. Nu heb je nog een handvat nodig. Gebruik je knife op de logs en kies flail handle. Je maakt nu het handvat. Doe alles op elkaar en je hebt 10 silver flail's. Breng deze naar Lorak. Nu hebben ze nog bescherming nodig, hij wil graag 10 iron chainbody's, 10 iron med helms en 10 iron sq shields. Breng hem deze. Hij bedankt je.

Je krijgt een filmpje te zien waarin Vyrewatches de stad aanvallen. De inwoners verslaan ze nog maar net omdat ze niet goed getraind zijn. Lorak vraagt of je ze kunt helpen. Van hem moet je een makkelijke manier vinden waarmee ze kunnen trainen. Ga naar de trainingsplek in het noorden van lumbridge. Vraag aan de instructors wat de beste manier is om te beginnen met trainen, ze zeggen allemaal dat dummy's daarvoor het beste zijn. Vraag hoe je dummy's kan maken. Je moet een knife gebruiken op 3 logs, je krijgt dan een dummy standaard, doe daar een ball of wool aan en maak met naald en draad 2 cowhides aan elkaar. Doe hier de cloth in. Hang dit aan de standaard. Je hebt dan een dummy. Maak er 3.

Laat de dummy's zien aan Lorak. Hij is erg blij en zegt dat je ze kunt neerzetten in het gebouw waar ook de anvil is. Als je de deur binnengaat zie je 3 buildingspots, zet de dummy's hier neer. Je ziet een filmpje waarin de mensen uit Cineal gaan trainen. Dan komen er weer Vyrewatches maar de mensen uit Cineal maken ze in. Ze dumpen de Vyrewatch remains in de rivier. 1 Vyrewatch overleeft en roept dat Lord Drakan hier mee te maken krijgt. Daarna vlucht hij weg. Alle mensen worden bang bij het horen van het woord Drakan. Lorak zegt dat iedereen verloren is. Vraag waarom, Lorak zegt dat Drakan duivels is en veel te sterk is. Zeg dat jij het tegen hem zult opnemen. Eerst moet je naar Varrock om hulp te vragen aan de koning. Teleporteer naar varrock en loop naar het kasteel, zeg tegen de koning dat het dorpje Cineal hulp nodig heeft. De koning vraagt waar Cineal ligt, zeg dat het in Morytania ligt. De koning zegt dat alle steden in Morytania hulp nodig hebben. Zeg dat Cineal nog vrij is maar binnenkort word aangevallen door Lord Drakan en zijn leger. De koning zegt dat hij graag wil helpen maar dat hij niet weet waar Cineal ligt. Als hij dit gezegd heeft moet je je charcoal op het papyrus gebruiken, je maakt nu een schets met de route naar Cineal. De koning bedankt je en zegt dat hij onmiddellijk troepen zal sturen. Ga bewapend en met goed armour naar Cineal, neem ook goed voedsel mee, maar pas op voor de ghasts op de heenweg, deze kunnen je voedsel laten verrotten. Je kan in Cineal niet naar de bank lopen om het te pakken, want als je er bent moet je direct tegen Lord Drakan vechten.

Als je in Cineal bent zie je dat De inwoners vechten tegen Vyrewatches en dat Lorak bijna dood gaat, hij vecht tegen Lord Drakan. Je rent automatisch er heen en Lord Drakan herkent je van eerdere ontmoetingen. Nu begint hij tegen jou te vechten. Lord drakan is erg sterk maar heeft een laag defence. Hij heeft 4500 levens en valt aan met melee. Zijn max hit is 460 dus let op je levens! Als je hem bijna dood hebt vliegen hij en de Vyrewatches weg. Lorak vraagt om voedsel, geef hem iets als je nog wat hebt kun je het aan hem geven, zo niet dan moet je snel iets gaan vissen in de rivier, dit cooken en dan aan hem geven. Hij bedankt je voor het redden van zijn leven, maar drakan is nog in leven, hij komt vast terug. Hij vraagt of je klaar bent voor het volgende gevecht, als je het nodig hebt moet je wat nieuw voedsel halen. Praat dan met Lorak en zeg ja. Lord Drakan en de Vyrewatches komen weer aanvliegen en Lord Drakan valt je direct aan. Hij heeft nog maar driekwart van zijn hele levens, omdat je hem zo verwond hebt. Hij heeft dus nog 3375 levens. Op 2000 levens komen de guards van Varrock an met zilveren wapens en die helpen de inwoners van Cineal. Dood hem dit keer helemaal, als hij nog 500 levens heeft zegt hij dat hij dit keer niet opgeeft. Als hij dood is vluchten de vyrewatches. Er word gefeliciteerd en de inwoners van Cineal zijn je erg dankbaar. Praat met Lorak voor je reward.


Beloning:
40.000 gp
10.000 Crafting XP
5.000 Crafting XP
Vier keer 20.000 XP in een combat skill, deze moet wel minimaal 50 zijn.
De mogelijkheid om met het Ancient spellbook en met 61 magicnaar Cineal te teleporteren.
De mogelijkheid om Cineal teleport tabs te maken, (61 magic en ancient spellbook vereist)
Je kan de Extra Quest doen

Quest Points: 5

Quest waarvoor je deze quest nodig hebt: geen
In- of uitklappen • Extra Mini Quest na Defender of Cineal
Extra Mini Quest :
Start: praat met de mercenary adventurer op de markt van Cineal
Benodigdheden: teleporteermiddelen naar Falador, Lumbridge, Ardougne en Cineal zijn heel erg handig
[/quote]
De adventurer vraagt waarom in Cineal zo weinig toeristen zijn. Zeg dat haast niemand weet van het bestaan van Cineal, de adventurer kan zich dit niet voorstellen. Hij vraagt of je daar nog wat aan gaat doen. Zeg ja. Teleporteer naar Lumbridge en loop naar boven in het kasteel, zeg tegen de koning dat Cineal terug is, hij vraagt wat Cineal is. Zeg dat het een stad is in Morytania die als een van de weinigen weerstand bied tegen de vampyres. Hij is verbaast, maar gaat er voor zorgen dat het in Lumbridge bekend word en wil wel graag handel met Cineal. Hij geeft je een papiertje die je naar Lorak mot brengen, dit doen we nog niet want we gaan eerst naar de andere steden. Ga dan naar één van de andere steden en doe hetzelfde bij de leider van die stad. Ga zo alle steden af, je hebt als het goed is dan 3 papiertjes, ga nu naar Cineal en geef de papiertjes aan Lorak. Lorak is erg blij en geeft je 3 papiertjes die je weer naar alle leiders moet brengen. Op deze papiertjes staan contracten om te handelen e.d., maar dit is niet interessant. Breng deze papiertjes naar de koningen, zij tekenen de contracten en nu moet je weer naar Lorak. Geef de papiertjes. Dat is dan geregeld, Cineal is weer bekend in de buitenwereld en heeft nu een nieuwe bron van inkomsten, Lorak.

[quote]Beloning: 20.000 gp
5.000 XP in een skill naar keuze, deze skill moet minimaal 15 zijn.
Laatst gewijzigd door KipNuggets op zaterdag 1 januari 2011, 22:55, 9 keer totaal gewijzigd.
Voer geen oorlog, voer de eendjes :).
Gebruikersavatar
tijmenkoenen
Berichten: 58
Lid geworden op: maandag 29 november 2010, 16:11
Clan: wat is een leuke?

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door tijmenkoenen »

erg leuk bedacht!
Ik kan zien dat je er veel tijd in hebt gestoken maar die tijd was het zeker waard.
Afbeelding
KipNuggets
Berichten: 27
Lid geworden op: dinsdag 28 december 2010, 12:48
Clan: -

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door KipNuggets »

Bump 8-[
Voer geen oorlog, voer de eendjes :).
Gebruikersavatar
CrownedGuy
Berichten: 36
Lid geworden op: donderdag 30 december 2010, 17:23
RS: Shincx (p2p)
Clan: YoureSkilz

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door CrownedGuy »

Leuke Quests, Lijkt me gaaf om ze te doen:P
Afbeelding
wandraki
Berichten: 57
Lid geworden op: maandag 11 oktober 2010, 21:10

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door wandraki »

Leuke quests! Alleen wat heeft Zaros er mee te maken? Hij komt nergens in de quests terug. :?
In- of uitklappen • Epic Grim Reaper
Afbeelding
Imps are like a box of chocolates, you never know what they're gonna drop.
Writing
Berichten: 1265
Lid geworden op: zondag 6 december 2009, 19:55
RS: Gestopt
Clan: ELlTE
Oude naam: Rogiertje
Contacteer:

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door Writing »

Ja, wel jammer dat het niets met Zaros te maken heeft, vooral omdat ik voor Zaros kies in Runescape. Er mag best een plaatsje komen die vergeten is en waar nog wat Zaros volgers zijn. :D
Afbeelding
Lynch
Berichten: 6287
Lid geworden op: woensdag 9 mei 2007, 13:19
RS: Cosmiq (OSRS)
Oude naam: DylanFeyenoord

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door Lynch »

mooi gedaan, eindelijk weer een leuke quest :D 9/10
Joa
Berichten: 6416
Lid geworden op: donderdag 3 december 2009, 18:15

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door Joa »

Goed idee en mooie storyline :mrgreen: Ik zou die quests meteen doen :bier:
Kleine opmerking: Ik vind dat stadje niet zo goed passen in die woods, dan komt het op zo'n plek waar iedereen vroeger al kon komen. Ik zou het ten oosten van Meierditch leggen ofzo :P
Writing
Berichten: 1265
Lid geworden op: zondag 6 december 2009, 19:55
RS: Gestopt
Clan: ELlTE
Oude naam: Rogiertje
Contacteer:

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door Writing »

Maar wacht eens.... De miniquest klopt niet helemaal:

1. Lumbridge heeft geen koning, die hoort onder Falador.
2. De koning van Falador en de prins zijn ondergedoken in de game voor black knights.
3. De koning van West-Ardougne is een Zamorak follower dus waarom zal hij een Zaros stadje helpen?
Afbeelding
Gebruikersavatar
Zakdoekdoos
Berichten: 1833
Lid geworden op: vrijdag 7 januari 2011, 12:23

Re: Quest-serie: The city of the Zarosians ; alle 3 quests

Bericht door Zakdoekdoos »

Ik Weet Dat Het Moeilijk Is Maar Ik Zou Toch Iets Aan De Plaatjes Doen. Voor De Rest 9,5/10!!
Plaats reactie