Verbetering insturen

- Wijziging voorstellen

Nieuwsoverzicht van februari 2015

Bekijk het nieuws van

RSS

Nieuwsberichten

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Behind the Scenes - March 201515 reactiesLees samenvatting

  Behind the Scenes - March 2015

  In het maandelijkse Behind the Scenes-artikel kun je lezen welke updates er voor de maand maart ingepland zijn. Je kunt in plaats van het artikel lezen ook de video kijken, daar wordt hetzelfde in verteld.

  Dimension of Disaster - Members

  De grootste update van de maand is de 200e quest, Dimension of Disaster, waarin je een alternatieve dimensie bezoekt waarin jij nooit hebt bestaan. Omdat jij niet hebt kunnen ingrijpen is het talloze keren vreselijk verkeerd gegaan, waardoor bosses hebben gewonnen en steden zijn ingenomen. De Mahjarrat Zemouregal regeert met een ijzeren vuist over New Varrock, dat wordt bewoond door ondoden die in je eigen dimensie je medestanders waren. Om het allemaal nog erger te maken gebruiken de mensen ook nog eens een andere munteenheid, de Zemomark, en heb je geen toegang tot je bank. Je zult dus opnieuw geld moeten verdienen om een uitrusting te kopen en om aan je spullen te komen.

  De quest wordt op dezelfde manier opgebouwd als Recipe for Disaster en bestaat uit totaal vijf delen. Elk deel is een komische versie van een bestaande quest in Varrock en heeft zijn eigen eisen. Ook is er een nieuwe set taken en heeft Gypsy Ariss een speciale winkel opgezet. Aan beloningen dus geen tekort!

  Boss Practice Mode - Members

  Er komt bij bosses een oefenoptie voor spelers die gewoon eens iets willen uitproberen zonder risico te lopen. In deze oefenomgeving verlies je geen voorwerpen als je doodgaat, maar je krijgt ook geen xp of drops als je een kill maakt.

  Om het aantrekkelijker te maken om met nieuwe spelers op pad te gaan krijg je speciale punten als je een boss verslaat met een speler in het team die de boss minder dan 10 keer heeft gedood. Deze punten kun je uitgeven aan een cosmetische outfit.

  Overig nieuws

  Er zijn een hoop kleinere updates deze maand die van Jagex geen eigen kopje hebben gekregen. Zo vinden er veranderingen plaats aan het instance-systeem voor bosses, waardoor het makkelijker wordt om terug in een instance te komen als je even weg was, en krijgen alle skillcapes een grafische update. Solomon's General Store brengt een speciale Dark Lord Pack uit, met daarin een angstaanjagend kostuum en gestoorde animaties. Ook heeft Solomon zijn handen kunnen leggen op potions die je karakter een unieke huidskleur kunnen geven.

  BETA servers

  De BETA servers krijgen het deze maand druk met nieuwe content om aan spelers voor te leggen. Het systeem omtrent doodgaan en spullen terugkrijgen wordt omgegooid, je kunt experimenteren met mengsels van Legacy Mode interfaces en EoC action bars en er komt een nieuw systeem om drops op te rapen, waarmee je met één klik meerdere stapels loot kunt pakken. Dit komt nu dus niet in het echte spel. Feedback wordt door Jagex echter erg op prijs gesteld, dus neem vooral eens een kijkje!

  Pasen

  Met Pasen in het vizier kan de Paashaas niet uit beeld blijven! Dit jaar komt de werkplaats van de Paashaas weer terug, met volop konijnen en imps! Hier wordt meer over verteld in een toekomstige video.

  Forum

 • GameBlast 2015 - Thank You!0 reactiesLees samenvatting

  GameBlast 2015 - Thank You!

  GameBlast 2015, georganiseerd door de liefdadigheidsinstelling SpecialEffect, was het afgelopen weekend een groot succes. Er was een live stream van 24 uur waarbij van alles gebeurde, maar ook was de Well of Goodwill weer open, kon je de GameBlast outfit kopen, was er een pagina geopend op JustGiving en werd gedurende het hele weekend alle xp verdubbeld. Totaal is er £50.000 opgehaald, omgerekend bijna 69.000 euro.

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Dishonour among Thieves

Dishonour among Thieves

De aangekondigde nieuwe quest Dishonour among Thieves is uit! De quest is het vervolg op Missing, Presumed Death. In Dishonour among Thieves help je Zamorak om zijn beste troepen te verzamelen, in de hoop de Stone of Jas terug te stelen van Sliske. Met de Stone of Jas zou Zamorak de kracht die hij bij de Battle of Lumbridge verloor weer op peil kunnen brengen. Tijdens de quest zul je onder anderen samenwerken met Zemouregal, Nomad en de weerwolf Jerrod. Deze laatste komt voor in de RuneScape-boekenserie. Met dit hoogwaardige team zul je de puzzels en vallen in Sliskes grot moeten verslaan om de steen te bemachtigen.

Om de quest te beginnen moet je member zijn en heb je 30 Agility en 30 Thieving nodig. Ook moet je Missing, Presumed Death en Hazeel Cult hebben voltooid en moet je toegang hebben tot Morytania. Tenslotte wordt een combat level hoger dan 60 aangeraden. Je kunt de quest beginnen door in de Empyrean Citadel te praten met Moia. Je komt hier door te teleporteren met de invitation box.

Als beloning voor de quest krijg je een cape met passieve effecten voor Thieving, een verbetering van de Mask of Sliske, een bobble-head huisdier van Hazeel en xp in Agility, Dungeoneering, Thieving en combat skills naar keuze. Ook kun je tijdens de quest schatkisten openen voor xp, geld en andere beloningen. Na de quest kun je in Zamoraks basis drie extra schatkisten openen voor meer xp in skills naar keuze, mits je minstens levels 50, 70 en 90 bent in alle skills.

Solomon's Store - Nomad Pack

Solomon verkoopt nu een Nomad Pack voor 600 RuneCoins. Deze bevat een volledige outfit en overrides voor staffs, javelins en dubbelhandige melee wapens. Ook bevat de pack een nieuwe animatie voor het lopen en rennen, en voor gevechten waarbij je de eerdergenoemde types wapens gebruikt.

Aquarium

Een tijdje geleden was er een peiling om een nieuwe kamer voor Construction te kiezen, waarbij het aquarium won. De Guardians hebben hard gewerkt aan een eerste versie en hebben een volledig ontwerpplan uitgebracht. Hierin staan de huidige plannen voor het aquarium volledig uitgeschreven, zodat wij ze kunnen lezen en er feedback op kunnen geven. Je feedback kun je op het forum kwijt.

Aquarium

Verder...

Op 2 maart zullen de prijzen voor membership worden verhoogd voor nieuwe members en voor spelers die al meer dan twee weken geen member zijn. Ook stijgt de prijs van Bonds. De nieuwe prijzen kun je hier lezen, de veelgestelde vragen vind je hier.

Je kunt voortaan tot 20.000 pijlen of andere ammunitie van één type in de Tirannwn quivers bewaren. Deze kunnen dan worden gebruikt tijdens gevechten. Excalibur en Enhanced Excalibur kunnen nu vanuit je inventory worden geactiveerd. Na de moeilijke Fremennik Tasks kun je bij het Cadarn altaar in Prifddinas je spreukenboek veranderen naar Lunar Magics en je kunt voortaan Death's Swiftness en Sunshine activeren zonder tegenstander. De rest van de patch notes kun je op het forum lezen.

Forum

Nieuws van Lunagang

Speurtocht door Gielinor - 28 februari

Plaatje

Volgende week zaterdag is het zover! Ken jij de lore van Runescape, heb je een goede algemene kennis en reis je graag rond over de oppervlakte van Gielinor? Dan is dit evenement voor jou gemaakt!

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Ninja Update – Return of the Wildywyrm

Ten zuiden van de Lava Maze in de Wilderness kun je nu Lava strykewyrms kunt doden. Deze monsters kun je vanaf 94 Slayer doden. Ze worden toegewezen door Kuradal en Movran, maar ook als je ze niet als taak hebt, kun je ze doden. De strykewyrms vallen aan met de drie gevechtsstijlen en hebben dodelijke aanvallen die schade bij verschillende personen tegelijk aanrichten.

Iedere keer dat een lava strykewyrm sterft, is er kans dat er een Wildywyrm verschijnt. Deze zijn nog sterker en je hebt een team nodig om ze te doden. Er zal een globale melding in je chatbox verschijnen wanneer er een Wildywyrm komt. Jagex-moderators kunnen ze ook oproepen.

Beide soorten wyrms laten dezelfde mooie dingen achter, maar bij Wildywyms heb je meer kans op zeldzame voorwerpen. Iedereen die meedoet, krijgt een eigen drop.

Er zijn drie voorwepen waarmee je normale wapens in wapens met een special attack kunt veranderen, waar je level 85 voor nodig hebt. Ze zullen tien uur vechten meegaan. Hierna verdwijnt het wapen, maar je krijgt de spike, heart en scalp terug. Je kunt wapens gebruiken door het basisvoorwerp er op te doen (waarmee de whip en bow 20% hersteld zullen worden en de staf 50%). Je kunt ook een nieuw wapen maken.

 • Lava whip: combinatie van een wyrm spike en een abyssal whip of vine whip/whip vine. De special attack trekt je tegenstander naar je toe als je vrij zicht hebt.
 • Staff of darkness: combinatie van een wyrm heart met een staff of light. Naast verbeterde bonussen van de staff of light krijg je ook een special attak die twintig seconden een kwart van de binnenkomende schade absorbeert.
 • Strykebow: combinatie van een wyrm scalp en een dark bow. De boog bewaart inkomende schade en laat die vrij met een extra aanval bij elke vijf auto attacks of 15 abilityś. De special attack verhoogt de bewaarde schade en laat die ook via een snel door-de-tijd-heen-effect vrij.

Daarnaast zullen de wyrms altijd searing ashes achterlaten, die bij het verstrooien 160 xp geven. Ook kunnen ze fury sharks droppen, die tijdens het vechten tot 2475 life points herstellen en tot 2800 daarbuiten. Daarnaast zal er een minuut lang één extra voorwerp beschermd worden bij de dood, tot een maximum van vijf voorwerpen.

Nog iets...

Zakkenrollen in Prifddinas is nu nog winstgevender. Je zult vaker voorwerpen krijgen. Zo is er een drie keer hogere kans op charms van Amlodd-elven. Beloningen als kopjes thee zijn verwijderd en meer voorwerpen zijn in notes.

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • BTS Video – GameBlast151 reactieLees samenvatting

  BTS Video – GameBlast15

  De Achter de Schermen-video van deze week gaat over het dubbele-xp-weekend en de GameBlast15. Tijdens de Gameblast houdt RuneScape een 24 uur durende livestream om geld op te halen voor SpecialEffect, dat mensen met een fysieke beperking computerspellen laat spelen. De Well of Goodwill zal ook weer geopend zijn.

  In het filmpje komt iemand met Spinale musculaire atrofie aan het woord, die met speciale apparatuur toch kan spelen.

  Forum

 • Treasure Hunter – Valentine's 201523 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Valentine's 2015

  Van 12 tot en met 16 februari staat Treasure Hunter in het teken van Valentijn. Je kunt rose petals in de kisten vinden. Ook zijn te krijgen door skills te trainen, te vechten tegen monsters en daily challenges te doen. Klik op de rozenblaadjes en je kunt kiezen voor 'scatter' en 'crush'. Met deze opties zullen respectievelijk je love en hate bars gevuld worden. Hoe voller de balk, hoe meer prijzen je krijgt.

  Love

  • Aegis of Devotion
  • Ardent mace + off-hand
  • Efficiency-emotie
  • Lover's medallion

  Hate

  • Bulwark of Revenge
  • Heartseeker crossbow + off hand
  • No More!-emotie
  • Hater's medallion

  Als je beide balken vol hebt, krijg je de crown of the fallen. Dit is een cosmetisch hoofddeksel dat je tussen het aureool van Cupido en demonenhoorntjes kunt wisselen.

  Met de rozenblaadjes is het ook mogelijk beloningen van vorige valentijnevenementen te kopen. Verder kun je love potions kopen, waarmee je vijf minuten 2% extra xp in een willekeurige skill krijgt. Iedereen in je omgeving, behalve ironmans, krijgt 1% extra. Het effect kan tot 30 minuten worden uitgebreid met extra potions.

  Rozenblaadjes nemen maar één plaats in in je inventory, kunnen bewaard worden in je pocket slot en zijn ruilbaar. Gebruik ze voor 13 maart, dan zullen ze verdwijnen.

  Mocht je geen rozenblaadjes willen krijgen tijdens het trainen of vechten, dan kun je met Lady Niya of Evil Niya in Burthorpe praten.

  Forum

Nieuws van Lunagang

Max Guild, Prifddinas en calculators

Het heeft even geduurd, maar de pagina's over de Max Guild en Prifddinas staan nu op de website! De inhoud van Prifddinas was de afgelopen maanden ook al geleidelijk verwerkt op de website, dit is nu ook vrijwel af. Ook is er het een en ander toegevoegd aan de calculators:

 • Skillplekken uit de tweede batch van Prifddinas zijn toegevoegd aan de calculators van de bijbehorende skills
 • De Voice of Seren toegevoegd als xp-verhogend middel en bij winstberekening
 • Nihil, muspah en light creature pouches en scrolls zijn toegevoegd aan Summoning
 • Shooting stars zijn toegevoegd aan Mining
 • Juju en perfect juju potions zijn toegevoegd aan Herblore
 • Perfect juju potions zijn toegevoegd aan andere calculators voor xp-verhogingen en winstberekening
 • Combinatiepotions zijn toegevoegd aan Herblore
 • De scroll of proficiency is toegevoegd aan Construction
 • De Artisans' workshop is toegevoegd aan Smithing
Nieuws van Lunagang

Tijdelijke siteteamleden

We merken bij de website dat het steeds lastiger wordt voor het huidige team om bepaalde guides te schrijven of bij te werken, met name op het gebied van monster hunting, high-level content en oldschool RuneScape. Onlangs heeft Typhon ons team versterkt, met als eerste resultaat de Queen Black Dragon-guide die nu op de website staat, maar zoals uit de monster hunting-pagina op te maken valt willen we eigenlijk minstens nog een twintigtal andere guides hebben en voor maar een paar man met verstand hiervan is dit gewoon onbegonnen werk. Ook op andere gebieden ontbreken nog pagina's of moeten deze bijgewerkt worden, wat vanwege tijdsredenen, de prioriteit van nieuwere content of andere belemmeringen steeds uitgesteld blijft worden.

Om deze redenen willen we het makkelijker maken voor leden om guides te schrijven voor de website als ze hier interesse in zouden hebben. Momenteel kan dit ook en is het ook al een paar keer gedaan, maar meestal houdt dat in dat de guide op het forum wordt geschreven en wordt opgestuurd naar het siteteam. De guide moet dan worden omgezet naar HTML en feedback en aanpassingen verlopen dan ook niet makkelijk omdat dat allemaal via privéberichten moet. We willen mensen die guides willen schrijven nu – tijdelijk – toevoegen aan een groep met een eigen forumdeel en ze toegang geven tot dezelfde gereedschappen als het siteteam zelf. Op deze manier zou het hele proces stukken prettiger en soepeler moeten verlopen.

We hebben bewust gekozen voor tijdelijke toegang zodat het laagdrempelig en vrijblijvend blijft. Als je bijvoorbeeld een guide wilt schrijven over de Dagannoth Kings of Tormented Demons maar het verder niet zo ziet zitten om actief in het siteteam te zitten zou dat nu gewoon kunnen. Mocht je daar echter wél interesse in hebben – en als wij het ook zien zitten – is doorstromen uiteraard gewoon mogelijk.

Ik heb dit allemaal gelezen. Waar kan ik nu precies mee helpen?
Op dit moment hebben we het meest hulp nodig met monster hunting en Oldschool RuneScape. Zoals op de pagina van monster hunting te lezen valt zijn er al enkele guides over bosses maar willen we er veel meer hebben. De website over Oldschool RuneScape is haast niet bijgewerkt sinds Oldschool RuneScape is uitgebracht en is dus hoognodig aan verbetering toe.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal losse pagina's over uiteenlopende onderwerpen die moeten worden geschreven of bijgewerkt. Een lijst van wat we allemaal nog moeten en/of willen doen vind je onderaan deze pagina. Dit is de lijst die we zelf ook gebruiken, dus de informatie is altijd up-to-date. We hebben uit de lijst vooral hulp nodig met het schrijven / vernieuwen van volledige pagina's, voor kleine wijzigingen en zaken als monsters en voorwerpen ontvangen we liever inzendingen.

Bij wie kan ik aangeven dat ik wil helpen?
Je kunt aangeven te willen helpen door op het forum een privébericht te sturen naar een lid van het siteteam. Om privéberichten te versturen moet je een account op het forum hebben. In dit bericht zouden we graag het volgende willen terugzien:

 • Een korte introductie van jezelf, zodat we een indruk krijgen van wie je bent. Je kan hierbij bijvoorbeeld vertellen over je ervaring met RuneScape en de community of over wat je leuk vindt.
 • Met welke pagina je precies wilt helpen.
 • Of je al eerder guides hebt geschreven, eventueel met links naar deze guides. Ervaring is absoluut niet verplicht, maar is vooral voor jezelf handig. Ook geeft het ons een beter beeld van wat we kunnen verwachten, om eventueel meer of minder bij te sturen.

Je krijgt vanzelf een berichtje terug om te bevestigen dat we je bericht hebben gekregen. Als je binnen 48 uur geen reactie hebt gekregen kan het zijn dat degene tijdelijk afwezig is of om andere redenen geen tijd heeft gezien je bericht te lezen. Probeer het in dat geval nog eens bij een ander lid van het siteteam.

Ik heb nog nooit een guide geschreven. Is dit een probleem?
Zoals hierboven gezegd is ervaring hebben vooral prettig voor jezelf, maar het is geen vereiste. Met het schrijven van een guide kunnen wij zo nodig helpen, het gaat dus vooral om kennis van het onderwerp.

We hopen dat jij hier even enthousiast over bent als wij en horen het graag als je ergens mee kunt en wilt helpen! Als je nog vragen en/of opmerkingen hebt kun je deze kwijt in dit topic in Aanvullingen voor de website.

Het siteteam

Forum

Officieel RuneScape-nieuws

Overzicht RuneScape-nieuws

 • Community Chronicle - February 20155 reactiesLees samenvatting

  Community Chronicle - February 2015

  De Community Chronicle is een maandelijks nieuwsbericht over wat er de community van RuneScape speelt. In deze editie wordt opgeroepen filmpjes in te sturen voor videowedstrijd op de officiële forums, wordt verteld over het nieuwe forumdeel Clan Warring, zeggen ze dat je toegang moet aanvragen tot het forum van Premier Club-leden voor een vragen-en-antwoordensessie en wordt verteld over een PvP-evenement van een speler. Verder worden de winnaars van de samuraiselfiewedstrijd bekend gemaakt, worden er mooie plaatjes, strips en video's van spelers getoond en zijn het programma van evenementen van fansites en Jagex en de livestreamprogrammering in het bericht te vinden.

  Forum

 • Network Issues - Update17 reactiesLees samenvatting

  Network Issues - Update

  RuneScape heeft last van zogenaamde DDoS-aanvallen, waarbij servers worden bestookt met onzinaanvragen. Hierdoor hebben wij last van een traag reagerend spel of zelfs wegvallende verbindingen.

  Jagex probeert de aanvallen zo goed mogelijk op te vangen en verbetert met extra investeringen de netwerkstructuur. Helaas is het veel goedkoper zo'n aanval uit te voeren dan je er tegen te beschermen. Daarom zijn er ook in het spel enkele wijzigingen gedaan om ervoor te zorgen dat je er zo min mogelijk last van hebt:

  • Grafstenen blijven nu dertig minuten staan.
  • Binnen enkele maanden wordt het sterfmechanisme in RuneScape veranderd. Je kunt hierbij vantevoren bepalen welke voorwerpen behouden moeten worden als je sterft, zodat het geen race meer is tegen te klok. Lees Mod Hunter's bericht over de vernieuwing van het sterfmechanisme voor meer informatie.
  • In Oldschool RuneScape is enkele weken geleden een verandering geweest waardoor alleen personen die al ingelogd waren op het moment dat je in PvP stierf je spullen kunnen zien en pakken. Hierdoor hebben aanvallers met gerichte aanvallen geen financieel voordeel meer.

  Mocht je belangrijke informatie over de aanvallers hebben die kan helpen bij het vervolgen van de aanvallers, dan kun je een e-mail sturen naar tipoff@jagex.com.

  Jagex biedt excuses aan voor het ongemak en bedankt ons voor onze steun en geduld.

  Forum

 • Ninja Update – Responsive Combat25 reactiesLees samenvatting

  Ninja Update – Responsive Combat

  Vandaag zijn er door het Ninjateam veranderingen gedaan die het vechten in RuneScape sneller en vloeiender maakt. Daarnaast zijn verschillende monsters weer agressief gemaakt.

  Responsiviteit combat

  De kleine vertragingen tussen het einde van afkoelperiodes en de activering van ability's is verwijderd. Ook zal een ability direct worden uitgevoerd als je hem aanklikt. De afkoelperiodes zijn, om de balans niet te verstoren, wel een klein beetje verhoogd. Je kunt verder nu sneller tussen tegenstanders wisselen.

  Agressieve monsters

  De volgende monsters zullen je weer aanvallen als je langsloopt:

  • Lesser demons
  • Greater demons
  • Black demons
  • Banshees
  • Mighty banshees
  • Aberrant spectres
  • Lizards
  • Desert lizards
  • Small lizards
  • Kurasks
  • Harpie bug swarms
  • Skeletal wyverns
  • Brine rats
  • Mutated bloodvelds
  • Dark beasts
  • Hill giants
  • Fire giants
  • Moss giants

  Slechts één zal je aanvallen, maar je kunt net als vroeger tegen zoveel monsters tegelijk vechten als je wilt.

  Monsters zijn niet agressief als je al vijf minuten bij ze bent of je combat level meer dan twee keer zo hoog is als die van hen.

  Nog iets...

  Donderdag 12 februari is er om 7 uur 's avonds een vragen-en-antwoordensessie met Mod Osborne, Mod Raven, Mod Srowley, Mod Stu en Mod Chaose over lore.

  Forum

 • BTS Video – RuneLabs Special24 reactiesLees samenvatting

  BTS Video – RuneLabs Special

  Er is een nieuwe maandelijkse serie begonnen op het YouTube-kanaal van RuneScape, waarin RuneLabs wordt besproken. Hieronder staat de eerste aflevering.

  In de eerste maand zijn er 16.000 goede en minder goede ideeën aangedragen en is er 105.000 keer gestemd.

  Het thema van januari was een update van gemiddelde grootte, maar de ideeën waar het meest op zijn gestemd, zijn kleine. Daarom zullen er twee ideeën worden uitgewerkt. We kunnen er over stemmen in RuneScape. De twee met de meeste stemmen worden uitgebracht. We kunnen stemmen op een klok voor Farming, een toolbelt met alle benodigdheden voor Slayer, een trap in de Brimhaven Dungeon die naar Adamant en Rune dragons gaat en meer vertelt over de Dragonkin, een trimmed quest cape die je kunt halen als je alle miniquests, saga's en alle extra's na een quest hebt gedaan en een aanpassing aan de GE waardoor je aanbiedingen niet meer hoeft in te trekken als je een wijziging wilt doen.

  Ook volgende maand zal er een kleine update gekozen kunnen worden. Denk hierbij aan een update als Let Them Eat Pie of skillchompa's.


  Onder andere op PodBean kun je een podcast over Demon Flashmobs beluisteren.

  Zondag 8 februari is er om 9 uur 's avonds weer een The Drop-livestream, een quiz waarin je afvalt als je een vraag fout hebt en de winnaars er met mooie prijzen vandoor gaan.

  Forum

 • Treasure Hunter – Bonus Chests2 reactiesLees samenvatting

  Treasure Hunter – Bonus Chests

  Van 6 tot en met 9 februari zijn er bonuskisten op Treasure Hunter, die tweemaal de inhoud van een normale kist bevatten. De eerste keer kun je de kist direct openen en krijg je twee prismatic lamps. Hierna zul je bij elke key de kist een lading geven. Iedere keer dat je een key gebruikt, verandert de inhoud van de kist. Na vijf keys kun je de kist openen. Je kunt de kist tot maximaal 10 ladingen opladen.

  Forum

 • What Does GameBlast Mean to You?7 reactiesLees samenvatting

  What Does GameBlast Mean to You?

  Deze maand sponsort Jagex de GameBlast, een Brits game-evenement dat gehandicapten helpt.

  • Op vrijdag 20 februari zal om 13 uur een livestream beginnen, die 24 uur zal duren.
  • Ook is er een videowedstrijd. Wanneer je de link van de video voor zaterdag 14 februari 0:59 naar competitions@jagex.com stuurt, maak je kans. De video mag een halve minuut duren, je moet beginnen met 'Hi my name is [display name op RuneScape]' en je moet vertellen wat de GameBlast voor jou betekent en/of wat je doet om geld in te zamelen.
  • De Well of Goodwill zal weer openen.

  Forum

 • Solomon’s Store – Wings9 reactiesLees samenvatting

  Solomon’s Store – Wings

  Er zijn vier nieuwe sets vleugels te koop in Solomon's General Store: de ethereal, de gemstone, de freefall en de silver-bladed wings.

  Ethereal WingsGemstone WingsFreefall Wingssilver-bladed wings

  Forum

Officieel RuneScape-nieuws

RS-nieuws: Demon Flash Mobs – New Rewards and Rebalancing

De Demon Raids D&D is eens onder de loep genomen en heeft wat veranderingen doorstaan. Deze vallen onder twee categorieën: vechten en beloningen.

De gevechten met de demon bosses zijn iets makkelijker gemaakt. Ze hebben minder life points en defence, hun stuns duren drie keer zo kort, ze genezen nog maar de helft zoveel life points, bleed-effecten van een demon boss kunnen met Freedom worden tenietgedaan en ze doen niet meer gigantisch veel schade tegen spelers die alleen de prayer Protect Item aan hebben staan.

De eerste nieuwe beloning is een demon claw. Met 82 Summoning kun je daarmee een brawler, executioner of deacon demon pouch maken. Deze familiars zijn agressief en zullen continu aanvallen zolang jij nog in gevecht bent. Ze vallen zelfs monsters van dezelfde soort aan als jij daar niet mee vecht. Daarnaast zijn er ook veertien nieuwe titels, die je als drop kunt krijgen van de demon boss. De title scrolls waarmee je ze kunt vrijspelen zijn ruilbaar en zijn dus erg waardevol.

Tenslotte verschijnen demon flash mobs nog maar elke twee uur in plaats van elk uur en wordt er altijd minstens genoeg gedropt voor vijf spelers. Als minder dan vijf spelers een boss doden worden de overgebleven drops onder hen verdeeld.

Overig nieuws

Er zijn vier sets vleugels te koop in Solomon's General Store. Ook kun je voortaan in het Options-menu (druk op de Esc-toets) van wereld veranderen zonder naar de lobby te gaan.

De patch notes kun je lezen op het forum.

Forum

Bekijk het nieuws van

RuneScape is een handelsmerk van Jagex Ltd uit Groot-Brittannië
© De Lunagang 2004 - 2015

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.