RuneScape-scherm - Instellingen

Het skilloverzicht zit bij de Instellingen-knop. Hier kun je verschillende dingen van het spel instellen.

Instellingen

Grafische instellingen

Door op het symbool met het beeldscherm te klikken, krijg je het menu van de grafische opties. Hier kun je dingen aan of uitzetten om RuneScape mooier te laten worden. Als je iets uitzet, loopt het spel daar meestal soepeler van.

Grafische instellingen

Onder "Display mode" kun je wisselen tussen de softewaremodus, OpenGL en DirectX. De softwaremodus gebruikt alleen de processor van je computer, terwijl OpenGL en DirectX ook je videokaart inzetten. Je videokaart moet het natuurlijk wel ondersteunen. De softewaremodus is het minst mooi.

Bij screen sizing kun je kiezen of je een scherm met een vaste breedte wilt, een scherm dat meerekt met je browservenster of full screen, oftewel schermvullend. Je ziet dan niets meer van je besturingssysteem of browser. Heel je scherm is dan gevuld met RuneScape. Bij full screen kun je ook de schermresolutie instellen. Hiermee kun je bepalen hoe groot je chatvenster, plattegrond en de symbooltjes rechtsonder worden. Deze optie is niet voor gratis spelers, omdat die de advertenties zou verbergen.

Geavanceerde instellingen

Audio-opties

Audio-opties

Via het symbooltje met de luidspreker kom je bij de audio-opties. De schuifbalk waar de muzieknoot bij staat is voor de muziek van het spel. Je kunt er het volume van de muziek mee aanpassen. Waar de grote luidspreker staat, kun je het volume van de geluiden van skills (bijvoorbeeld timmeren op een aambeeld) instellen en de kleine luidsprekers zijn voor de omgevingsgeluiden, zoals tjirpende vogeltjes.

Muisknoppen

Hier kun je kiezen of er onderscheid gemaakt moet worden tussen de rechtermuisknop en linkermuisknop. Als je wel onderscheid maakt, kun je met de linkermuisknop voor veel dingen de standaardoptie selecteren, terwijl je met de rechtermuisknop een menu met alle mogelijke opties ziet. Zonder onderscheid zul je altijd het menu krijgen.

De zes knoppen

De eerste knop stelt je in staat de censuur in de chat uit te zetten.

Het tekstballonnetje met Abc er in staat voor "Chat effects". In het Nederlands is dat dus chateffecten. Je zult alle teksten die de mensen zeggen, in het geel zien als het uit is. Met aan zul je wel de waves en flikkerende lettertjes zien.

De knop met de twee tekstballonnetjes laat je de kleuren van alle soorten chats instellen. Bij de private chat kun je de tekst ook nog splitsen. De tekst van je private chat zal dan boven je chatvenster verschijnen in plaats van erin, zodat je gesprekken beter opvallen.

Accept aid wordt aangegeven met een envelop en een rode kruis. Deze knop wordt voor verschillende dingen gebruikt, zoals bij teleother- en curespreuken van magic en recruteren voor Barbarian Assault. Bij "uit" kun je niet van die opties gebruik maken, bij "aan" wel. Bij de Barrows is het bijvoorbeeld handig om uit te hebben, zodat mensen je niet de hele tijd weg proberen te teleporteren, jij geen voedsel meer kunt eten, je dood gaat en zij je spullen op kunnen rapen.

De middelste knop op de onderste rij is bedoeld voor je huis van Construction. Daarmee kun je wisselen tussen de bouw- en normale modus, je gasten de deur uitgooien en je kunt zien hoeveel kamers je huis heeft. Ook kun je selecteren waar de spreuk "teleport to house" uitkomt: in je huis of buiten, bij de portal.

De laatste knop is voor je adventurers' log, een pagina op RuneScape met informatie over jouw account. Je kunt hier instellen wat er allemaal op mag worden weergegeven.

Onder de knoppen staat "right-click reporting". Als je dat aanzet, kun je spelers gemakkelijker bij Jagex aangeven. Hun chatregels hebben een rechtermuisknopoptie "Report *speler*". Deze optie is ook beschikbaar als je met de rechtermuisknop op het poppetje van iemand klikt.

Over deze pagina

Geschreven door Trabbie en Feppie64.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.