Chompy Bird Hunting

Tijdens de quest Big Chompy Bird Hunting leer je chompies te vangen. Na de quest kun je dat vaker doen en leuke hoedjes verdienen als je bepaalde aantallen chompy birds doodt.

Plaatje

Chompies zijn in de Feldip Hills te vangen. Via Mobilising Armies en Castle Wars kun je er gemakkelijk komen. Ook zijn er twee fairy rings en een gnome glider (zie kaart).

Na Recipe for Disaster - Skrach Uglogwee kun je ook jubbly birds vangen. Dat kan alleen bij Rantz in de buurt. Rantz is de ogre uit de quest Big Chompy Bird Hunting.

Plaatje

Hierboven staat het jachtgebied weergegeven. Ten noorden van Gu'Tanoth, in Gu'Tanoth en ten zuiden van Yanille kun je niet jagen.

Benodigde voorwerpen

PlaatjeNaamBeschrijving
Ogre bowOgre bowDit is de standaard boog, waar je alleen Ogre Arrows mee kunt afschieten. Als je deze boog kwijt bent geraakt, kun je bij Rantz voor 500 tot 600 gp een nieuwe kopen. Het bedrag dat je hiervoor moet betalen ligt aan het aantal keer dat je al eens zo'n boog hebt gekocht.
Ogre arrowsOgre arrowsDit zijn de standaard pijlen. Je kunt deze maken door Achey trees bij de wolven in de Feldip Hills om te hakken. Snijd hiervan met een knife Ogre arrow shafts en zet er 4 veren per shaft op. De arrowtips worden gemaakt uit wolf bones. Slijp de bones met een chisel om er arrowtips van te maken.
Brutal arrowsBrutal arrowsDeze worden afgeschoten met de composite ogre bow. Deze boog kun je maken als je de quest Zogre Flesh Eaters hebt voltooid. Deze pijlen moet je op dezelfde manier als ogre arrows maken. Je voegt alleen nails, die je met Smithing kunt maken, toe in plaats van Wolf bone arrowips. Deze pijlen zijn ook bij het startpunt van de Zogre Flesh Eaters quest te koop als een keertje Relicym's Balm aan Uglug verkocht hebt.
Composite ogre bowComposite ogre bowMet een knife te maken uit achey logs, wolf bones en een bow string. Je hebt er Zogre Flesh Eaters voor nodig. Met deze boog kun je brutal arrows of de gewone ogre arrows afschieten. Het voordeel van deze boog is dat het beide soorten pijlen kan afschieten en beter is als de vogel dichtbij is. Het nadeel van deze boog is dat je hem niet kunt gebruiken als de vogel ver weg van je is. Je kunt deze boog alleen gebruiken als je met Grish hebt gepraat.
BellowsOgre bellows

Deze worden gebruikt om kikkers mee op te zuigen. Als je deze kwijt bent kun je een nieuwe uit de kist in de grot van Rantz pakken. De grot van Rantz ligt noordelijk van Rantz zelf. Zoek de kist met de steen erop, duw de steen weg en pak de bellows. Als het niet lukt om de steen weg te duwen zal er tijdelijk één level van je Strenght af gaan.

Tip: neem er een aantal extra mee.

Red dragonhide bodyRanged armourNiet nodig, wel handig. Je vangt de chompies zo sneller.

Overige voorwerpen

PlaatjeNaamBeschrijving
WapenWapenOm bones van de wolven te krijgen.
KnifeKnifeOm ogre arrowshafts te kunnen maken. Zit mogelijk al in je toolbelt.
ChiselChiselDe arrowtips van normale ogre arrows zijn wolf bones. Om wolf bones om te zetten naar wolfbone arrowtips moet je ze slijpen met een chisel. Zit mogelijk al in je toolbelt.
AxeHatchetOm de achey logs te kunnen hakken. Zit mogelijk al in je toolbelt.
FeatherFeathersOm flighted ogre arrow (ogre arrow zonder tip) te kunnen maken.
PickaxePickaxeAlleen nodig als je jubbly birds wilt doden. Zit mogelijk al in je toolbelt.
Ball of woolBall of woolAlleen nodig als je jubbly birds wilt doden.
Plaatje

Het vangen van de chompies

Ga eerst in de gebieden waar je chompies kunt vangen naar een meertje. Probeer een plaats te vinden met swamp bubbles. Je kunt ze niet altijd goed zien, maar je rechtermuisknop kan je helpen om ze te vinden. Vul vervolgens je bellows met swamp gas door je bellows op de swamp bubbles te doen.

Plaatje

Zoek een kikker en zuig hem met je bellows op. Vang er in totaal drie. Je kunt niet meer dan drie kikkers in je inventory hebben, anders zullen ze ontsnappen. Leg de gevangen kikkers op een rijtje en wacht op de vogels. Tijdens het wachten kun je nieuwe kikkers vangen en neerleggen.

Als de chompies verschijnen, moet je ze snel doden met je pijl en boog. Voor elke vogel die je doodt, zet je een streepje op je boog om het totale aantal chompies dat je hebt gevangen, te tellen.

Plaatje

De vermoorde chompy zal op de grond blijven liggen. Als je hem kaalplukt, krijg je bones, feathers en een raw chompy. De rauwe vogels kun je op een vuurtje bakken, maar het is ook mogelijk om ze te roosteren. Voor dat laatste heb je een spit nodig. Rantz heeft een spit bij zijn huis, maar je kunt ook zelf een vuurtje maken en de chompies op een iron spit (te maken met Smithing) rijgen.

Als je ver van de bank bent, kun je raw chompy birds beter laten liggen, maar als je bijvoorbeeld ten zuiden van Castle Wars gaat jagen, kun je overwegen om de raw chompies naar de bank te brengen. Ze zijn namelijk redelijk veel waard. Denk er wel aan dat je niet zo lang kunt rennen met een inventory met chompy birds, omdat ze 10 kilo per stuk wegen.

Je doet dit natuurlijk niet voor niets, wat kun je er eigenlijk mee halen? Rantz zal je een rang geven nadat je een bepaald aantal chompies hebt gedood. Je krijgt ook een bijpassende hoed.

PlaatjeRangAantal chompies
-Ogre novice1
-Novice4
-Ogre beginner6
-Beginner10
-Learner20
HoedOgre bowman30
HoedBowman40
HoedOgre yeoman50
HoedYeoman70
HoedOgre marksman95
HoedMarksman125
HoedOgre woodsman170
HoedWoodsman225
HoedOgre forester300
HoedForester400
HoedOgre bowmaster550
HoedBowmaster700
HoedOgre expert1000
HoedExpert1300
HoedOgre dragon archer1700
HoedDragon archer2250
HoedExpert ogre dragon archer3000
HoedExpert Dragon Archer4000

Jubbly birds

Als je het Skrach Uglogwee-gedeelte van de quest Recipe of Disaster hebt gedaan, kun je ook op jubbly birds jagen. Je kunt jubblies het handigste in de buurt van Rantz of de gnome glider doden. Bij de gnome glider is veel plaats, terwijl bij Rantz een spit te vinden is, samen met de stenen die je nodig hebt.

Jubbly Birds doden gaat bijna op dezelfde manier als bij de chompies. De kikkers die je met de bellows vangt, hebben alleen nog een extra behandeling nodig. Je moet er een ballon van maken. Hiervoor heb je stenen nodig. Die zijn bij de fairy ring in de Feldip Hills, bovenop de grot van Rantz en een stukje ten noorden van de fairy ring in de Feldip Hills te vinden. Houd een bolletje wol in je inventory en blaas de kikker in je inventory nog eens vol met swamp gas uit je bellows. Vervolgens moet je je ballon weer op de grond gooien en geduldig wachten op een Jubbly.

Plaatje

Jubblies zijn niet op een gewone iron spit te krijgen, daar zijn ze te groot voor. Jubblies kun je alleen op de spit van Rantz koken. Gekookte jubbly birds genezen 1025 life points.

Over deze pagina

Met dank aan Kabbap voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.