Cabbage Facepunch Bonanza

Nadat de goden Marimbo en Brassica Prima de spectaculaire gevechten van Zamorak tegen Saradomin en Armadyl tegen Bandos hadden aanschouwd, hadden zij ook wel zin in een dergelijk gevecht. Zij hadden echter ze niet het doel om elkaar te doden en zagen meer in een vriendschappelijk spelletje; Brassica Prime wilde populairder worden dan zijn tegenstander en wilde, als god van de cabbages, aantonen dat sla lekkerder was dan bananen. Marimbo, godin van de apen, zag het meer als een feestje. Zo gezegd, zo gedaan. Marimbo verscheen met Brassica Prime in haar poten op een boerderijtje dichtbij Lumbridge. Ze benaderden een boer, die volgens Brassica Prime goed had gezorgd voor zijn onderdanen, en Marimbo vond hem wel lijken op haar ras; een goede keuze om mensen aan te trekken en beloningen uit te delen voor hun spel. Na wat van hun godenkrachten te hebben gebruikt op het platform waar Saradomin op stond tijdens de Battle of Lumbridge verscheen er een ingang naar een ondergronds speelveld. Vertegenwoordigers van 'The Godless' verschenen niet veel later om te protesteren tegen een nieuw gevecht, wat niet veel uithaalde. Beide goden grapten maar wat om ze en het boeide ze totaal niet wat ze te melden hadden. De strijd was immers van start gegaan!

Cabbage Facepunch Bonanza

Het World Event

In april 2014 werd deze minigame uitgebracht ter viering van Pasen. Hierin speelden de goden Brassica Prime en Marimbo, en de aanhangers van The Godless een hoofdrol voor twee weken. Spelers konden kiezen bij welk kamp ze wilden horen en voor deze factie punten binnenhalen wanneer ze de minigame speelden. Aan het einde van deze twee weken was Brassica Prime de winnaar, waar in tegenstelling tot de eerste twee World Events geen verdere gevolgen aan verbonden waren.

Tussenstand

Beginnen

Er zijn geen eisen om deel te nemen aan deze minigame. De minigame is voor gratis spelers en members, maar members zullen wel 50% sneller punten verdienen. Een redelijk hoog level in Agility en Constitution zijn wel erg handig.

Cabbage Facepunch Bonanza is tegenwoordig te vinden in de Gamers' Grotto, ten oosten van de lodestone van Falador. Je kunt met de Quartermaster praten als je wat basisinformatie wilt over de minigame. Deze minigame wordt gespeeld zonder voorwerpen, uitrusting en huisdieren of wezens van Summoning. Naast de Quartermaster staat een kist die dient als bank. Maak hier gebruik van indien nodig. Als je klaar bent om te beginnen kan je door één van de barrieres lopen. Er zal een potje beginnen zo gauw er vijf of meer mensen in de wachtruimte staan. Als dit niet het geval is zal je na een tijdje naar een instanced world verplaatst worden, waar spelers uit meerdere werelden waar niet genoeg spelers waren bij elkaar worden gezet.

Het spel

Zodra een potje gestart is, bevind je je in een grote ruimte met hindernissen, monsters en medespelers. Het hoofddoel van deze minigame is om zo lang mogelijk te overleven en vooral om zoveel mogelijk punten binnen te slepen. Per potje zijn er maximaal 10 waves, die alle maximaal ongeveer één minuut duren. In deze minuut moet je zoveel mogelijk punten zien te scoren en de overkant van het speelveld zien te bereiken. Als je aan de overkant bent sta je in een veilige zone en kan je niet aangevallen worden. Ben je niet op tijd aan de overkant of ga je onderweg dood, dan verander je van mens in een gorillawachter. Als gorilla heb je een nieuwe taak; dood de rest van je medespelers. Als gorilla kan je geen schade oplopen of doodgaan door hindernissen, monsters of spelers.

Arena

Als één of meer spelers de overkant bereiken in wave 10, of als elke speler in een gorilla veranderd is, is het spel afgelopen. Als je het spel vroegtijdig verlaat via een uitgang of als je uitlogt zal je je verdiende punten uit dat potje verliezen.

Punten scoren

Punten die je tijdens het spel haalt zullen worden omgezet in renown wanneer het potje afgelopen is. Hiermee kun je beloningen en ability's die in de minigame gebruikt worden kopen. Er zijn verschillende manieren om deze punten te scoren. Niet alleen als mens, maar ook als gorilla. Wanneer een potje afgelopen is krijg je een overzicht van alle spelers met bijbehorende scores te zien.

Mens
Punten
Gorilla
Score

Obstakels

Om wat moeilijkheid toe te voegen zitten er een aantal obstakels in het spel die je schade zullen toebrengen of het je lastiger maken om op tijd aan de overkant te zijn. Obstakels kan je het beste ontwijken door langs de zijkant van het veld te lopen.

PlaatjeNaamOmschrijving
Fire wallFire wallOver het hele speelveld kunnen vuurzeeën verschijnen. Voordat het vuur uit de grond spuit kan je het al lichtjes zien opkomen. Als je hier in gaat staan of er doorheen rent krijg je aardig wat schade. Let hier dus goed op wanneer je weinig levenspunten over hebt.
WallWallDeze houten muren blokkeren je vaak de weg naar aapjes en cabbage trophies of naar het punt waar je heen moet. Soms zijn ze juist wel handig aangezien zo'n muur je kan afscheiden van een gorilla guard.
Cabbage CauldronCabbage cauldronAls je langs deze ketels loopt zullen er kroppen sla op je neer regenen. Probeer hier zo snel mogelijk langs te rennen om zo weinig mogelijk schade toegebracht krijgen. Ga er vooral niet naast staan, want dat zal je niet lang volhouden.
Gorilla guardGorilla guardDe gorilla's zijn het vervelendst, vooral als het een speler is. Ze brengen aardig wat schade toe en kunnen je over het hele veld achtervolgen, op de twee veilige zones na. Je kan ze het meeste vinden aan het einde en in het midden van de arena. Na elke wave zullen gorilla's geteleporteerd worden naar een willekeurige plek in het veld. Spelers die een gorilla zijn kunnen ook elke ronde een val in een vein, patch of bush plaatsen. Als je als mens hier in trapt krijg je wat schade toegebracht. Je krijgt wel gewoon twee punten voor de cabbage trophy.

Ability's

Om het jezelf wat makkelijker te maken of om juist je medespelers het lastiger te maken zijn er ability's die je kan gebruiken. Sommige kan je direct gebruiken en andere moet je vrijspelen met renown. Er zijn actieve en passieve ability's; je kan één passieve ability en twee actieve ability's instellen. Dit doe je bij de Quartermaster.

Ability Interface
Passieve ability's

Passieve ability's zijn altijd van kracht. Je hoeft ze zelf niet te activeren en ze hebben geen cooldown.

PlaatjeNaamRenownEffect
Iron hideIron hideGratisJe krijgt minder schade toegebracht door hindernissen en monsters.
Prey on the weakPrey on the weakGratisJe richt meer schade aan bij gorilla guards.
Quick handsQuick handsGratisJe hakt en plukt sneller cabbages.
Gorilla DashGorilla Dash275In gorillavorm zal je 30% vaker kunnen rennen.
Health BenefitsHealth Benefits415Je krijgt 50% meer levenspunten dan normaal erbij wanneer je een cabbage trophy krijgt.
RichesRiches550Aan het eind van het potje krijg je 10% extra punten van je eindscore toegekend.
Actieve ability's

Actieve ability's zijn beperkt bruikbaar; ze hebben een cooldown of een beperkt aantal keer dat je ze kan gebruiken per potje.

PlaatjeNaamRenownEffectCooldown
FlameproofFlameproofGratisJe kan 5 seconde door muren van vuur heen rennen zonder schade op te lopen.3 keer per potje
Stun GuardStun GuardGratisJe zet alle gorilla guards om je heen voor 5 seconde vast.2 minuten cooldown
Stun CompetitorStun Competitor275Je zet een speler die in de buurt van je staat voor 4 seconde vast.3 minuten cooldown
Clear HeadClear Head275Raak vrij uit een stun die is veroorzaakt door een andere speler.1 minuut cooldown
Light FingersLight Fingers415Je steelt een cabbage trophy van een speler in de buurt. Jij krijgt twee punten er bij en je medespeler verliest er twee.2 keer per potje
Giant LeapGiant Leap415Je schiet in één keer 6 vakjes vooruit. Vergelijkbaar met de Magic ability 'Surge'.1 minuut cooldown
MisdirectionMisdirection415Zorgt ervoor dat een gorilla guard die in de buurt staat op een andere speler afgaat.2 keer per potje
Runeless TelegrabRuneless Telegrab550Je kan cabbage trophies krijgen door het hakken of plukken vanaf een afstand in plaats van naast de plant of steen te moeten staan. Na een paar seconde zal het effect verdwijnen.2 minuten cooldown
Quick Kill-ectionQuick Kill-ection550De eerstvolgende monkey minion die je aanvalt zal in één hit sterven of de eerstvolgende steen of plant die je hakt of plukt zal je meteen een cabbage trophy geven.2 keer per potje

Beloningen

Beloningen betaal je met renown, dat je tijdens het spelen verdient. Members verdienen 50% sneller renown dan gratis spelers. Als je 600 punten op een dag hebt gehaald, zul je de rest van de dag nog maar de helft van het aantal punten krijgen dan gebruikelijk. Je kunt maximaal 4000 renown hebben. Je kunt de beloningen kopen bij de Quartermaster.

PlaatjeBeloningRenownOmschrijving

Farming

Mining

Slayer

Bonus-xp1 of meerJe kan bonus-xp kopen in de skills die het meest te maken hebben met de minigame, namelijk Farming, Slayer en Mining. Het aantal bonus-xp dat je krijgt hangt af van je level en van hoeveel punten je tegelijk inlevert. Hoe hoger je level en hoe meer punten je in één keer inlevert, hoe meer bonus-xp je krijgt.
SeedicideSeedicide2200Seedicide werkt ongeveer hetzelfde als Herbicide. Je kan via de toggle-optie aangeven welke seeds jij het liefst omgetoverd ziet in xp zo gauw een monster één van deze seeds dropt. Als je ervoor kiest om een seed in xp te laten veranderen, krijg je twee maal de xp die je normaal zou krijgen voor het planten van deze seed. Permanent gebruik.
Slayer vip ticketSlayer vip ticket30Als je met dit ticket naar een Slayer master gaat krijg je de keuze uit twee slayer assignments, in plaats van dat je er automatisch één toegewezen krijgt. Als je de eerste optie kiest, houd je je Slayer vip ticket. Kies je de tweede optie, dan zal je ticket gebruikt worden. Als je het keuzemenu wegklikt krijg je automatisch de eerste assignment aangewezen. Eenmalig gebruik.
Patch bombPatch bomb30Bij Farming werkt het normaal gezien zo dat je herb voor herb, fruit voor fruit of log voor log plukt of hakt per keer. Met een patch bomb sla je dit echter over en krijg je in één keer alles wat een farming patch geproduceerd heeft, noted in je inventory. Eenmalig gebruik.
Patch bombFarmer's hat800Hiermee krijg je een Farmer's hat, farmer's jacket, farmer's legwear, farmer's cuffs of een farmer's boots, waarmee je elk 1% extra xp krijgt tijdens het trainen van Farming.

Tijdelijke beloningen

In april 2014 kon je speciale capes en een emotie krijgen ter viering van Pasen.

PlaatjeBeloningRenownOmschrijving

Marimban cloak

Marimban cloak1100Cosmetische cape van Marimbo. Je kan deze alleen aandoen via de 'Wardrobe' en is dus geen voorwerp.
Brassican cloakBrassican cloak1100Cosmetische cape van Brassica Prime. Je kan deze alleen aandoen via de 'Wardrobe' en is dus geen voorwerp.
Godless cloakGodless cloak1100Cosmetische cape van the Godless. Je kan deze alleen aandoen via de 'Wardrobe' en is dus geen voorwerp.
Emote'Cabbage Facepunch Bonanza'-emotieIn totaal 40 waves overleefd hebbenJe zal een krop sla of aapje wegtrappen wanneer je de emotie doet. Je zult ook de 'Bunny-hop', 'Around the World in Eggty Days' en 'Invoke Spring' emotes vrijspelen als je dat niet eerder gedaan had.
Cabbage Facepunch Bonanza

Over deze pagina

Geschreven door Joost, met dank aan Kings abbot voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.