Bringing Home the Bacon

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Eli Bacon naast de varkens bij de boerderij ten noorden van Port Sarim. Je kunt via het hek in de koeienweide naar hem toe.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 14 Farming, 14 Summoning en 14 Construction nodig. Het is handig als je de lodestones van Varrock, Lumbridge, Ardougne en Falador kunt gebruiken.

Benodigde spullen: Vijf wheat en vijf onion. De uien moet je tijdens de quest halen, het heeft dus geen zin om deze al van tevoren te kopen of verzamelen.

Zodra je met Eli praat, merk je al gelijk die heerlijke geur op. Eli vertelt dat hij met een project bezig is en vraagt jouw hulp: je moet een stukje vlees eten. Accepteer de quest. Je ontvangt een strip mysterieus vlees...

Eet het op. Zeg vervolgens wat je er van vindt. Eli zegt dat het bacon is. Hij heeft het naar zichzelf vernoemd, alle grootheden der aarde doen dat immers. Hij vertelt ook dat het varkensvlees is. In Gielinor zijn varkens, behalve varkensworstelen, nergens goed voor. En zelfs het worstelen neemt in populariteit af dankzij Castle Wars en de Duel Arena. Alleen hij en Martin uit Draynor houden volgens hem nog varkens dezer dagen. Eli is echter bezorgd dat varkens uitsterven zoals dat vroeger ook met 'eenhoorns zonder hoorn' is gebeurd: zodra de mensen erachter kwamen dat ze heerlijk smaakten, waren ze binnen de kortste keren uitgeroeid. Om dat te voorkomen moet er een manier gevonden worden om varkens nuttig te maken, zodat mensen de varkens gaan fokken. Zodra dat gedaan is kan het smakelijke geheim naar buiten gebracht worden!

Begin

Wanneer Eli je het plan wil vertellen, worden jullie afgeleid door enkele dorpelingen. Eli heeft ze een stuk bacon gegeven en nu zijn ze verslaafd. Eli zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken, zolang je het hek maar op slot hebt gedaan...

Verslaafden

De verslaafden komen de modderpoel binnenlopen en storten zich op de varkens. Om ze te stoppen moeten er nepvarkens gemaakt worden. Eli denkt dat ze het verschil toch niet op zullen merken. Hij geeft je een stapel bacon en wat planken. Gebruik deze op de hotspots om de mensen af te leiden terwijl Eli de varkens in veiligheid brengt. Hou ze net zo lang bezig tot alle varkens weg zijn. Zodra dat het geval is, zul je automatisch naar Eli toe gaan.

Etende mensen

Eenmaal in de kelder vertelt Eli zijn plan: hij wil een enorm varken grootbrengen. Een echt gigantische, die mensen van mijlenver willen komen bekijken. Hij wil het beest kunstjes laten leren, zodat de mensen helemaal gek op hem worden en iedereen zelf een varken wil hebben. En omdat het vlees naar Eli vernoemd is, kan er alsnog geld van verdiend worden. Jullie moeten alleen nog uitzoeken waar varkens goed voor kunnen zijn. Kies een van de opties.

Martin

Eli wil nu dat je naar Martin in Draynor gaat om een biggetje van zijn Pigzilla te vragen. Martin vraagt zich af waarom je er een wil hebben. Hij waarschuwt je dat de markt voor varkensworstelen bijna helemaal ingestort is en dat je beter in een koe kan investeren. Je vertelt dat het voor Eli Bacon is en dat je een plan hebt om de interesse in varkens omhoog te wekken. Martin vindt dat een goed idee, maar wil wel dat je iets voor hem doet. Hij heeft de laatste tijd namelijk nogal last van zakkenrollers... Martin verdenkt een van die duistere types net buiten de stal en wil dat je uitzoekt wie het gedaan heeft en hem op z'n kop geeft.

Ondervraag Dan, Edd, Chris, Andy en Bert. Ze zeggen allemaal dat ze met één van de anderen waren. Noteer ergens wie met wie was. Zodra je de link tussen iedereen gelegd hebt, weet je wie niet de waarheid spreekt. Beschuldig hem van het zakkenrollen. Als je de juiste hebt, bekent hij.

Terwijl je na eerst een armoedige poging de dader alsnog flink op zijn kop geeft, kun je genieten van de avonturen van een varken en een kat. Zodra je klaar bent, krijg je van Martin een biggetje. Breng die naar Eli.

Vervolgens moet je een machine maken om het varken te trainen voor het doel wat je eerder voorstelde. Eli heeft al een plan gemaakt, maar wil dat jij alles in elkaar zet. Hij geeft je de benodigde materialen. Gebruik de hotspot om de machine te bouwen en klik er vervolgens op om hem te upgraden. Praat daarna weer met Eli. Hij zegt dat je het varken moet voeden. Geef Eli vijf wheat. Als je die nog niet hebt, kun je die van het veld in Draynor plukken.

Eli merkt ook op dat het varken nogal klein is. Je stelt voor te wachten op een groeispurt, maar daar is niet genoeg tijd voor. Eli vindt het een goed idee om het biggetje buiten rond te laten rennen, maar daarvoor moeten de baconverslaafden weg zijn. Hij stelt voor ze 'slaapmiddel' te geven. Hij speelt nog even snel het etiket met het doodshoofdje van het flesje dat hij je geeft zodra je buiten komt...

Doe de bacon op de eerder gemaakte nepvarkens en doe er vervolgens het slaapmiddel op. De verslaafden zullen zich er wederom op storten, maar ze vallen niet neer, zoals gepland was. Je keert terug naar Eli om te vragen wat er aan de hand is. Eli zegt dat het middel enige tijd nodig heeft om te werken. Vervolgens vertelt hij je van zijn idee om hem wat verse uien te geven. Hij gelooft dat de combinatie van bacon en verse ui hetzelfde effect heeft op baconverslaafden als knoflook op vampieren heeft. Je vindt het nogal een vaag verhaal... Je hebt nu vijf uien nodig. Je kunt een veldje vinden ten zuiden van de bank in Draynor Village. Het moeten verse uien zijn, geen uien die gekocht zijn!

Creperende mensen

Zodra je met de uien terugkeert, zegt Eli dat de verslaafden met een storm weggeblazen zijn. Je biggetje is ook geen biggetje meer, maar bijna net zo groot als Pigzilla zelf. Eli heeft hem terwijl je weg was even uitgelaten, zegt hij... De uien kun je gebruiken om het varken zelf te voeden. Dan is het nu tijd om de machine te testen. Je krijgt een filmpje te zien waarin het varken door de machine loopt.

Bewerkte big

Praat weer met Eli. Hij denkt dat het een goed idee is om het varken wat beter te beschermen. Veel mensen laten van alles achter in het veld: kleding, geld, ongewilde ledematen... Eli kan deze opgraven om het varken aan te kleden. Het is aan jou de taak om het varken aan de wereld te laten zien. Eli geeft je een lijst met vier plaatsen die wel geschikt zouden zijn: de binnenplaats van het kasteel van Lumbridge, de poort in het noorden van Falador en de marktpleinen van Ardougne en Varrock. Laat het varken achter je aan lopen, teleporteer naar de plaatsen of gebruik het lodestone network om er snel te komen.

Je maakt de bewoners van de steden enthousiast met jouw idee voor varkens, maar ze weten nog niet waar je een varken kunt halen. Ze hebben de laatste drie keer zelfs een goblin moeten gebruiken op varkensworsteldag omdat ze geen varken konden vinden. Zodra je de mensen van de steden enthousiast hebt gemaakt en ze verteld hebt waar ze varkens kunnen halen, kun je terugkeren naar Eli. Hij zegt dat de marketingtechniek zijn vruchten al heeft afgeworpen. Er zijn zelfs al mensen langs geweest! Mensen zullen hun varken ondergronds houden en jullie hebben het uitsterven van het varken voorkomen.

Beloning: 350 Farming, 350 Construction en 350 Summoning xp. Je krijgt ook je eigen varken als huisdier en je hebt de mogelijkheid om drie nieuwe Summoning familiars te maken: een spirit pack, spirit war en spirit prayer pig. Daarnaast kun je elke week wat bacon of spirit familiars van Eli claimen. Je speelt ook het muziekje Glutton for Nourishment vrij en krijgt twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Achievements van Tirannwn - Moeilijke taken


Extra informatie

Je kunt de naam van je varken veranderen bij Martin the Master Farmer in Draynor Village.

Je kunt de machine onder de boerderij upgraden om er sterkere spirit familiar pouches mee te maken. De eerste upgrade vereist level 44 in Construction, Crafting en Summoning. Je hebt er drie oak planks, twee steel bars en drie nails voor nodig. Je kunt de machine daarna nogmaals upgraden als je 84 Construction, Crafting en Summoning hebt. Je hebt er dan drie teak planks, twee mithril bars en drie nails voor nodig. Let erop dat je nails kapot kunnen gaan. Je kunt er dus meer nodig hebben. Een geüpgrade machine geeft betere pig familiars dan de vorige versie.

Naast de pigs bij Eli zelf zijn er nog drie andere, kleinere grotten waar je ze ook kunt doden. Deze liggen ten westen van de lodestone van Varrock, ten zuiden van Faladors westelijke bank en ten westen van de lodestone bij Ardougne.

Over deze pagina

Geschreven door Noob, met dank aan Zeekoe, BOXST4R, NL Reem, Pvm Justin, Wise Ork, Worgen Death en maffemilad voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.