Eagles' Peak

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Charlie bij de zuidelijke ingang van de dierentuin in Ardougne.

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 27 Hunter nodig. Je moet een monster van level 14 kunnen verslaan, dat aanvalt met melee en zwak is tegen airspreuken.

Benodigde spullen: Yellow dye, 50 gp en swamp tar. Het is handig de lodestones van Varrock, Ardougne en de Eagles' Peak geactiveerd te hebben of een andere reismethode te hebben.

Charlie is erg druk. Zeg dat dat als een quest klinkt. Klopt! Je komt te weten dat er een jager wordt vermist. Hij zou een fret gaan vangen voor de dierentuin, maar er is al lang niets meer van hem gehoord. Nu moet jij dus de verdwenen jager zoeken. Je moet nu naar de Eagles' Peak. Die is ten zuiden van het jachtgebied Piscatoris en ten westen van Tree Gnome Stronghold. Er is een lodestone, maar als je die nog niet geactiveerd hebt, kun je de fairy ring AKQ gebruiken en vanaf daar naar het zuiden lopen.

Charlie

Ga als je bij de berg bent naar de noordwestelijke kant aan de voet de berg. Je zult daar een kampvuurtje, wat grote voetsporen, wat kampeerdingen en een stapel boeken aantreffen. Doorzoek de stapel boeken en lees het boek dat je vindt. Je vindt in het boek een metalen veer.

Kamp

Klim als je 25 Agility of hoger bent de Eagles Peak op via de shortcut of loop. Inspecteer de rots op de top en gebruik je veer om deze te openen. Klik de twee meldingen weg en er zal een deur in de rots openen. Ga erin.

Rots

Loop verder de grot in en loop naar het zuidwesten. Je zult nu met de vermiste jager praten, die te trots is om toe te geven dat hij gevangen is genomen. Vertel dat de oppasser in de dierentuin van Ardougne je gestuurd heeft, stel voor de fret mee terug te nemen en vraag of je iets voor hem kunt doen. Hij vertelt dat je een kostuum voor hem kan maken, zodat de arend denkt dat de jager ook een arend is.

Pak 10 giant eagle feathers van de grond en teleporteer met de tien veren naar Varrock. Haal daar je dye, de 50 gp en de tar van de oostelijke bank af. Ga naar de Fancy Dress Shop, de klerenwinkel in het omheinde membersgebied ten oosten van de runeswinkel, en praat met de eigenaar. Vertel hem dat je op zoek bent naar een vogelpak. Dit kost 50 gp, de yellow dye en de veren. Geef de benodigdheden aan hem met de "Use"-optie en je zult twee snavels en capes krijgen.

Fancy dress shop

Doe één setje aan en terug naar de grot in Eagles Peak. Je moet nu bij de jager proberen te komen. Je zult worden tegengehouden door een deur, waarop staat dat je drie veren in de deur moet leggen.

Ga één van de drie grotten in die je in de huidige gang ziet. Hier moet de speciale veren gaan verzamelen door puzzels op te lossen.

Bronze feather

De bronze feather kun je in de meest zuidelijke grot krijgen. Je ziet hier een pilaar met een bronze feather en een net. Probeer de veer te pakken. Dit zal niet lukken: de gehele pilaar zal door het net worden opgehesen. Draai nu aan de assen die in iedere hoek van het kamertje staan. Nu kun je de bronzen veer wel pakken.

Bronze feather

Silver feather

De silver feather kun je in de westelijke grot krijgen. Hier zal er een zwarte pilaar voor je staan. Nu moet je precies hetzelfde doen als bij spoorzoeken met Hunter. Zoek bij de pilaar naar sporen en bekijk de steen in het oosten. Volg het spoor en bekijk de steen in het noordoosten. Aan het einde zie je weer een ingang van een grot. Doorzoek deze en een kebbit van level 14 zal je aanvallen. Dood de kebbit en pak de silver feather.

Golden feather

Ga nu naar de oostelijke grot. Zodra je binnenkomt, zie je allemaal voer op de grond liggen. Pak er ongeveer 10 van. Je moet nu een puzzel oplossen. De weg naar de veer is geblokkeerd en je moet die vrijmaken door vogels over rails te laten bewegen en hendels over te halen.

Filmpje

Afspelen

Tekst

Plattegrond

Voer het onderstaande stappenplan uit. Bij een L zul je een hendel moeten overhalen, bij een B moet je vogelvoer in het bakje doen.

 1. L1
 2. B1
 3. B2
 4. B3
 5. L2
 6. L1
 7. B4
 8. L3
 9. L4
 10. B5
 11. B1

Je kunt nu in de westelijke kamer de gouden veer van de pilaar pakken.

Einde

Als je gouden, bronzen en zilveren veren hebt, ga je naar de deur in het zuiden van de grot. Doe je cape en de snavel aan, gebruik de veren op de deur en kies "Walk past" bij de arend in het noorden. Je kunt nu de gevangen jager zijn pakje brengen. Hij vertelt je dat jullie beter buiten verder kunnen praten.

Ga weer de grot uit en loop terug naar het kamp. Praat met de jager en hij zal je leren hoe je fretten moet vangen. Je krijgt zijne ook gelijk. Deze moet je naar de dierentuin in Ardounge brengen. Charlie zal je bedanken en je quest is voltooid.

Beloning: 2.500 Hunter xp. Je kunt voortaan met de eagles naar de Feldip Hills, naar een plek in de woestijn en het jachtgebied ten noordoosten van Rellekka vliegen. Je kunt voortaan ook fretten en konijnen vangen met Hunter. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Achievements van de Desert - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Geschreven door Poekies, met dank aan asskicker667, Ciano, God Bloom, Nikita Mears en xMusic4Life voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.