Vampyre Slayer

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Lengte: Kort

Startpunt: Praat met Morgan in Draynor Village. Hij vertelt je dat een vampier Draynor Village teistert, daar moet een einde aan komen

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Nee

Eisen: Je moet een vampier van level 28 kunnen doden

Benodigde spullen: 2 gp of een biertje. Vuurspreuken zijn handig want daar kan het monster namelijk slecht tegen.

Starten

Morgan is erg blij dat Saradomin jou heeft gestuurd om de schrik van het dorp te verjagen. Vraag wat die schrik precies is. Het is Count Draynor, die Draynor Village regelmatig bezoekt en om bloedoffers vraagt. Hij vraagt of jij hem wilt verjagen. Zeg ja.

Morgan

Als Morgan klaar is met zijn verhaaltje, moet je naar boven gaan en de drawers doorzoeken. Je krijgt een stukje knoflook (garlic). Morgan heeft je ook verteld over een man die vampierenjager was die je moet raadplegen. De man waar hij het over had, staat te zuipen in de Blue Moon Inn. De Blue Moon Inn ligt ten zuiden van de General Shop in Varrock. Je kunt daar gemakkelijk komen via de lodestone van Varrock. Ga er heen en zoek de dronken Dr. Harlow.

Dr Harlow

Dr. Harlow

Praat het hem en vraag hem of hij Dr Harlow is. Hij wil een biertje van je. Koop en geef hem die.

Dr Harlow geeft je nu een wooden stake en een speciale hamer. Je hebt ook garlic nodig bij het doden van vampieren. Dat heb je als het goed is al bij Morgan vandaan gehaald. Je moet de vampier te lijf gaan en goed met armour, wapens en voedsel zijn voorbereid. Wanneer de vampier bijna dood is, moet je hem met de stake doorboren.

De vampier

Ga terug naar Draynor en haal je magic armour, vuurspreuken, voedsel (als je dat nodig hebt), stake hammer, garlic en wooden stake van de bank. In het noorden van Draynor Village staat een groot spookhuis, Draynor Manor genaamd. Ga dat huis binnen. De deur klapt meteen dicht en je kunt niet meer naar buiten. Loop naar het oosten van het kasteel en ga de grote ladder af.

Je ziet een grote kist liggen. Hier ligt de vampier in. Open de kist en dood de vampier met vuurspreuken. De vampier is best lastig als je geen hoog combat hebt. Hij geneest zichzelf als hij jou raakt. Wanneer je hem niet snel genoeg doodt, gaat hij terug naar zijn kist en moet je het opnieuw proberen. Als je een nieuwe poging wilt wagen, moet je opnieuw een stake bij Dr Harlow halen.

Je kunt het kasteel weer uitkomen door de uitgang in het oostelijke kamertje of met de lodestone. Meld het aan Morgan als je de vampier hebt gedood.

Coffin

Beloning: 4.825 Attack xp. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 3

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Geen

Over deze pagina

Met dank aan LeTmEwAtCh, gangstalee, gyenyame en happyfishy voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.