Fairy Tale Part III - Orks Rift

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Ga met de Fairy Rings naar Zanaris. Je zult de Fairy Very Wise tegenkomen. Als je haar al eens tegen bent gekomen en haar niet wilde helpen, moet je er met de code BIR heengaan. Doe het nog een keer als dat niet werkt.

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Fairy Tale Part II - Cure a Queen en Wolf Whistle hebben voltooid. Je hebt ook 59 Magic, 54 Farming, 51 Thieving, 37 Summoning en 36 Crafting nodig. Je moet drie monsters van level 85, een van 84 en verschillende monsters van level 79, die met magic, ranged en melee aanvallen, met hulp doden.

Benodigde spullen: Dramen/Lunar staff, wapen(s), armour en goed voedsel. Je hebt eventueel Fairy Nuff's certificate nodig als je jezelf in het begin niet meteen naar de Fairy Queen laat teleporteren. Deze ligt op de planken in de grotto in het noordwesten van Zanaris.

Fairy Very Wise is erg blij om je te zien. Ze wil dat je Zanaris helpt om de positie van de Fairy Queen in ere te herstellen en Zanaris weer orkvrij te maken. Zeg dat je natuurlijk zult helpen. Je moet nu met de Fairy Queen gaan praten. Fairy Very Wise kan je daar heen teleporteren als je toestemming geeft. Doe dat. Als je dat niet doet, moet je de codes AIR, DLR, DJQ, AJS zelf draaien om bij de Fairy Queen te komen. Hiervoor heb je de Fairy Nuff's certificate nodig.

Praat met de Fairy Queen. Vertel haar dat je helpt in de strijd tegen de Godfather. Je kunt nu de quest beginnen.

De tandenfee (Tooth Fairy) is het brein achter het aanvalsplan. Je krijgt te horen dat de Godfather een kloof naar een dimensie vol orks heeft geopend. Gelukkig is er het geheime wapen van de feeën: FTM, fairy tooth magic. Ze vraagt je om de projector aan te zetten. Doe dit dus. Je krijgt nu een filmpje te zien waarin je ziet dat tanden erg belangrijk zijn voor feeën en dat ze ze zelfs kunnen gebruiken om via Farming dieren te klonen. Ze laat je Gnarly zien.

Tandenfee

Zeg haar na het filmpje dat je begrijpt hoe belangrijk tandenmagie is. De tandenfee vertelt dat de Fairy Godfather drie orkengeneraals heeft, met de liefkozende namen Gromblod, Bre'egth en Shredflesh. Nu moet je weer de projector aanzetten. Je krijgt een filmpje te zien met wat het orkenleger allemaal heeft aangericht en dat de Godfather door een speciaal schild wordt beschermd.

Na een hoop gepraat laat de tandenfee je een tekening van haar wand zien. Je moet die ophalen om je te testen. Vraag waar die is en wat er allemaal komt kijken bij het ophalen ervan. Ze zegt dat je een BITE (tandentrekker) nodig hebt, die je kunt maken door secateurs met een hamer te bewerken. Gelukkig zijn deze twee voorwerpen in de kamer ten noordwesten van waar je nu bent, te vinden.

Ga terug naar Zanaris en loop naar het huisje ten noordwesten van de bank. Open de deur van het huisje met je tandentrekker en praat met Gnarly. Vraag of je iets voor hem in ruil voor de wand kunt doen. Je moet hem paaien. Zeg steeds aardige dingen tegen hem:

Na een paar keer wil hij melk. Ga naar buiten, pak een emmer en loop naar de dairy cow ten oosten van het graanveld. Melk de koe en geef de melk aan Gnarly. Doe vervolgens je ogen dicht en hij zal de wand in zijn bek hebben. Hij wil nu dat je hem naar zijn meesteres brengt, zodat zij de wand krijgt.

Melken

Breng Gnarly naar de tandenfee. Je bent geslaagd voor de test en moet de projector weer aanzetten. Het plan is om de tanden van de orks te verzamelen. Elke tand moet je planten. Je krijgt dan orks die aan jouw zijde vechten en het schild van de Godfather kunnen verwoesten.

De tandenfee wil een tand bij je vervangen, zodat je meer fairy rings kunt gebruiken. Je krijgt ook een zeer geheim document. Zeg dat je de pijn laat komen. Je hebt eerst een TEEF nodig. Als je vraagt wat een TEEF is, zegt de tandenfee dat een TEEF een vrouwelijke fee is die jouw tanden gaat vervangen. Nou, dat belooft wat... Vraag wat je moet doen. Je moet op de gele bloemetjes gaan staan en dan zwaaien. Dan komt de tang vanzelf op je af en wordt je tand verwisseld. Je krijgt het dossier.

Bre'egth

Bre'egth staat bij de windmolen in Zanaris. Praat met haar. Vraag wat er met haar mond aan de hand is. Ze is een tand in een gevecht met K'Chunk kwijtgeraakt. Hij heeft de tand nog steeds.

Bre'egth

Vraag een willekeurige ork naar K'Chunk. Hij zal vertellen dat K'Chunk met een fairy ring is afgevoerd en dat de Fairy Fixit daarbij erg veel last veroorzaakte.

Ga met de Fairy Fixit praten. Zij is bij de fairy ring in Zanaris. Ze vertelt dat de ork naar de plaats met de fairyringcode DIP is afgevoerd.

Draai DIP met de fairy ring. Je zult nu op een tropisch eiland onder Mos Le'Harmless komen, waar K'Chunk is. Praat met hem en vraag hem of hij niet diegene is die de tand van Bre'egth heeft uitgeslagen. Ja, hij zit in zijn zak. Steel die van hem.

K'Chunk

Tip: je kunt de brug repareren met vier planken, 8 nails en een hamer. Als je de andere brug vanaf de kant Mos Le'Harmless ook repareert, heb je een nieuwe route naar Mos Le'Harmless.

Gromblod

Ga met de code BKQ naar de Enchanted Valley. Praat daar met een centaur. Die vertelt dat Gromblod honger heeft.

Praat met Gromblod. Hij wil mango's, maar dat paardenmens en dat bomending willen niet vertellen waar de boom is.

Gromblod

Praat nu met de Wood Dryad in het noorden. Ze betovert je, zodat je met de fairy ring met de code CLR naar een mangoboom kunt. Ga er heen. Je komt op Ape Atoll. Pluk een mango en geef die aan Gromblod. Hij zal hem opeten, maar zijn tand blijft erin hangen. Uit woede smijt hij de mango weg.

Zoek de mango, pak hem op en trek de tand met je tooth extractor eruit.

Shredflesh

Shredflesh zit in een grot, waar je met de code ALP heen kunt. Vraag of je iets kunt doen. Ja, nee... Je bent een mens. Zeg dat je een tandarts bent en de tand kunt trekken. Je moet hem overtuigen, net als je Gnarly moest overtuigen.

Daarna mag je zijn tand trekken.

Shredflesh

Vervolg

Ga met de drie tanden naar de tandenfee. Je moet de projector weer aanzetten. Ze laat je de tanden tot klonen van de orks kunt laten groeien. Je kunt de wand gebruiken om de klonen in gevechten te genezen. Na het filmpje krijg je die wand.

Maak je klaar voor het gevecht met drie monsters van level 85, een van 84 en verschillende monsters van level 79, die met magic, ranged en melee aanvallen. Een prayer potion is handig. Neem de wand mee. Draai bij de fairy ring BIR, ga terug, draai DIP, ga weer terug en draai CLR. Draai tenslotte ALP.

Je ziet nu de fairy godfather met een schild om zich heen. Kijk door de muur. Je ziet een filmpje.

Einde

Praat nu met de tandenfee. Zij vertelt dat je de tanden in de patches moet planten. Daarna moet je de ork warriors doden. Dat kan echter niet voordat Gromblod dood is, want hij zal steeds nieuwe orks laten verschijnen. Shredflesh zal je groeiende klonen aanvallen. Let goed op hem en genees de doodgemaakte planten met je wand. General Bre'egth zal ervoor zorgen dat de generalen beter vechten. Dood eerst de Shredflesh, dan Bre'eght en vervolgens Gromblod. Hierna moet je de ork warriors doden. Val tenslotte de godfather aan. Je klonen moeten eerst het schild kapot maken voordat je mee kunt helpen vechten.

Na het gevecht moet je met de godfather praten. Nadat hij jullie heeft vervloekt, wordt hij de kloof ingezogen. De feeën proberen de kloof dicht te naaien, maar dat lukt niet. Er is te veel kwaad. Het hele zootje explodeert en even later lig je op de grond. De klonen keren zich tegen jullie en jullie teleporteren weg.

De Fairy Queen bedankt je en betovert je, zodat je voortaan de fairy rings zonder staf kunt gebruiken. Ook kun je naar het eiland van K'Chunk, Ape Atoll en de grot van Shredflesh bij Gu'Tanoth teleporteren. Tot slot krijg je een gieter, die nooit leeg zal raken. Dat is handig bij Farming. Martin the Master Gardener heeft ook een beloning voor je. Laat de Fairy Queen je naar hem toe teleporteren. Praat met hem en je quest is voltooid.

Beloning: 11.000 Farming, 11.000 Thieving, 11.000 Magic, 1.000 Summoning en 1.000 Crafting xp. Gratis toegang tot de marktplaats van Zanaris, de mogelijkheid om fairy rings zonder Dramen of Lunar staff te gebruiken en een watering can die nooit leeg raakt. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Ritual of the Mahjarrat


Extra informatie

Over deze pagina

Met dank aan Ru ben ik, Nielso4, Ralph18 en WalkingGoat voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.