The Golem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Broken clay golem bij de Ruins of Uzer. Loop vanaf de Shantay Pass naar het oosten en ga over de brug. Ga dan nog verder naar het oosten om deze ruïnes te bereiken

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je hebt 25 Thieving en 20 Crafting nodig.

Benodigde spullen: Desert robes en water skins (beiden te koop bij de Shantay Pass), pestle and mortar (te koop in een herblorewinkel, mag aan je toolbelt), hamer (mag aan je toolbelt), papyrus (General Shop van Ardougne of Tai Bwo Wannai), een lege vial, 4 soft clay. Een chisel (mag aan je toolbelt), twee Varrock teleports (of de lodestone bij Varrock) en een ring of duelling / amulet of glory kunnen van pas komen.

Praat met Broken clay golem. Hij vertelt je dat hij gebroken is. Gebruik vier plakken soft clay op hem. Nu vertelt de golem je dat hij op een missie is en die nog voltooid moet worden. Hij moet een gemene demon uit een andere dimensie doden. Hij kwam en heeft de hele stad verwoest. De portal is nog open: jij moet het werk van de Golem afmaken. Praat nog een keer met de Golem. Hij vertelt dat je een paar standbeelden in de grot onder hem recht moet zetten.

Golem

Ga naar beneden en pluk één van de black mushrooms in het oosten. Ga nu naar het noordwesten en pak de strange impliment op.

Strange implement

Ga weer naar boven en wandel naar het westen. Bij een paar kratten ligt een briefje. Lees dit briefje. Het briefje is van Elissa. Zij schrijft dat er ten oosten van Varrock een stad uit dezelfde periode als Uzer is gevonden en dat er grote opgravingen gaande zijn. We moeten daar eens een kijkje gaan nemen. Het is de Digsite.

In het noordoostelijke deel van de Digsite, op het veld waar de opgravingen plaats vinden, is Elissa. Zeg dat je haar briefje hebt gevonden. Ze vertelt dat haar man daar op expeditie naar Uzer was, maar dat het museum maar één opgraving tegelijk kan financieren. De aantekeningen van haar man liggen in het examencentrum van de Digsite.

Elissa

Ga naar het examencentrum in het zuiden en doorzoek de boekenkast in het zuidoosten. Hier zul je Varmen's notes vinden. Lees de notes, ga terug naar Elissa en vraag waar het standbeeld is gebleven waar in het boek over wordt gepraat. Die is in het museum van Varrock, dus ga daar naar toe.

Praat eerst met Curator Halen en praat over het standbeeld uit Uzer. Je zegt dat je het mee wilt nemen om een oude portal te openen. Curator Halen wil je niet helpen. Jat dus zijn sleutel. Ga via de trap naar boven en haal het beeldje uit de vijfde vitrine die je tegenkomt. Dit beeldje is het beeldje dat mist in de ondergrondse kamer van de ruïnes.

Standbeeld

Voor we terug gaan naar Uzer, is handig onderweg de veer van een feniks (phoenix) te stelen. Ten noordwesten van de ruïnes staat de Dominion tower. Aan de andere zijde van de rivier vliegt een feniks (phoenix) rond. Pluk van deze feniks een veer.

Feniks

Reis nu weer naar de ruïnes van Uzer en ga weer de trap af. Loop naar de middelste kamer en zet het beeldje terug op de standaard in de muur. Zet alle oostelijke beeldjes naar rechts en de westelijke naar links. Zo wijzen ze allemaal naar het noorden. In het noorden opent een deur. Ga daar doorheen. Een leuk detail is dat je hier het skelet van de demon ziet liggen. Het is toegegeven dat dit een fout is van de ontwikkelaar van de quest: demons horen tot as te vergaan. Gebruik je chisel met de troon die helemaal in het noorden staat. Hierbij heb je ook je hamer nodig. Je krijgt nu twee sapphires, twee emeralds en twee rubies.

Maal nu met je pestle and mortar de black mushroom fijn. De inkt die uit de paddenstoel komt, gaat nu in de vial. Doop nu de veer van de feniks in de inkt.

Loop terug naar clay golem. Praat met hem. Je zegt dat zijn taak compleet is, maar omdat het een robot is gelooft hij je niet. Maak dus een nieuw bevel. Schrijf met de veer met inkt "Your task is done" op de papyrus. Gebruik de strange implement op clay golem en stop het briefje in zijn hoofd. Doe het snel, anders gaat zijn hoofd weer dicht. Nu is de quest voltooid.

Beloning: 1.000 Crafting en 1.000 Thieving xp. Twee sapphires, emeralds en rubies als je een chisel en hamer mee neemt. Je kunt voortaan ook met het tapijt bij de Shantay Pass naar en van Uzer vliegen. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Missing My Mummy, Shadow of the Storm

Over deze pagina

Met dank aan Jordy, Shoan, Visoinz en pro donkey voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.