Missing My Mummy

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Leela in Draynor Village

Startpunt op wereldkaart: Bekijk de plaats van het startpunt op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Diamond in the Rough, The Golem en Icthlarin's Little Helper hebben voltooid. Je hebt ook 35 Cooking, 35 Construction, 35 Magic, 35 Prayer en 35 Crafting nodig. Om de hele quest te voltooien voor extra xp, moet je ook Garden of Tranquillity hebben gedaan. Je moet ook 25 thieving, 45 crafting, 45 prayer en 50 magic zijn voor deze extra xp.

Benodigde spullen: Wat geld, 20 fire runes, voedsel, willow logs, knife, hammer, saw, empty pot, wheat, spice, jug of wine. Eventueel een Ring of charos (a), Al Kharid flyer en sq’irk juice voor als je meer xp wilt. Een wapen met een crushaanval (warhammers, pickaxes) en teleporteermiddelen naar Al Kharid, Varrock en Draynor Village kunnen handig zijn. Neem ook waterskins of een enchanted water tiara mee tijdens het reizen door de woestijn. Spullen voor het doden van vijf monsters van level 42 tot 70 kunnen ook handig zijn, maar je kunt daar ook je crushwapen voor gebruiken. Ze hebben namelijk geen zwakte.

Praat met Leela in Draynor Village. Ze heeft een nieuwe missie voor je: je moet naar een piramide aan de kust bij Uzer om met de bewoonster, de farao-koningin, te praten. Ze heeft alvast enkele openingen voor je gemaakt die normale grafrovers niet zomaar even openmaken. Een wapen en wat voedsel kan handig zijn.

Leela

Ga nu via het vliegende tapijt naar Uzer of loop erheen. Loop dan verder naar de piramide ten zuiden van Uzer. Ga naar binnen en loop naar het oosten. Haal de skeletten overhoop met de optie "rummage". Er zal nu een skeleton looter van level 42 tot leven komen die slecht tegen airspreuken kan. Hij zal je aanvallen. Dood de skeletten in de kamer totdat je een canopic jar krijgt.

Loop nu naar het noordwesten. Je komt dan in een kamer met een enorm stenen schip. Dood hier ook weer skeletten, totdat je een pyramid journal krijgt. Loop daarna verder noordwestelijk. Open hier de zuidelijke deur en haal de skeletten weer overhoop. Dood ze totdat je een scroll en een hand van een mummie krijgt. Je zult nu automatisch een bericht krijgen dat dit wel genoeg informatie voor Leela is.

Reis terug naar Draynor Village en praat met Leela. Je zult de hand van de mummie laten zien. Ze vertelt je dat dit ernstig is. Haar plannen zijn nu voor maanden of zelfs voor altijd teniet gedaan. Ze zegt nu dat je moet gaan onderzoeken waarom de mummie zo is toegetakeld en of de rest van de mummie nog wel in de piramide te vinden is. Je laat nu de urn zien. Ook dit is weer geen goed teken, het geeft aan dat een deel al is geplunderd. Ze zegt opnieuw dat je terug moet gaan en wel snel ook, voordat er nog meer schade is toegebracht.  Ze vraagt ook of je nog meer bewijs hebt. Je zult haar het dagboek laten zien dat je hebt gevonden. In dit dagboek staat dat de grafrovers door een vervloeking zijn getroffen en eronder zijn bezweken. Je vindt dit maar eng, stel je voor dat jij ook nog wordt getroffen. Leela stelt je gerust door te zeggen dat je er niet door zal worden getroffen, omdat je niet naar de piramide bent gekomen om te plunderen. Ook vertelt ze dat dit wel een goed teken is, het toont aan dat er een grotere kans is dat niet de hele piramide is geplunderd. Je geeft Leela nu de scroll met daarop een vertaalde tekst. Er staat in dat de farao in verschillende stukken is verdeeld. Je moet nu de stukken bij elkaar verzamelen en haar weer in elkaar zetten om contact te kunnen maken. Je hebt echter niet alle delen nodig. Je moet het lichaam, de vervanging voor het lichaam, de geest, de schaduw, de persoonlijkheid en de naam hebben.

Vraag nu wat je allemaal moet doen. Voor het lichaam heb je de canopic jars nodig en het lichaam zelf, voor de vervanging van het lichaam heb je de persoonlijke eigendommen en een beeld van wilgenhout nodig. Bij de geest wordt het een beetje lastig, de tekst is hierin niet erg duidelijk. Ze zegt dat je misschien wat op religieuze plaatsen kunt vinden en dat je de rest moet gokken. Over de persoonlijkheid en de naam kan je vast wel wat vinden op tekstrollen over haar leven. Over de schaduw heeft ze geen flauw idee, er is daar niets over bekend.

Neem voedsel, je wapen, wat graan, een pot, een jug of wine, wat spice, een willow log, een knife, een saw, een hammer en 20 fire runes mee. Als je 50 tot 70 prayer hebt, neem dan eventueel een prayer potion mee als je geen zin hebt om terug te lopen om je prayer op te laden.

Ga terug naar de piramide en loop naar het noordwesten. Ga dan weer de zuidelijke kamer binnen en dood de golem. Dat kan alleen met je blote handen of crushaanvallen, bijvoorbeeld van warhammers of pickaxes. Ga nu de trap af en pak de canopic jar in het westen. Loop naar het oosten en pak nog een canopic jar in het oosten op. Loop dan richting het zuiden, je zult nog een canopic jar tegenkomen. Ook zul je de hele mummie zonder hand tegenkomen. Pak deze ook op en voeg de hand aan de mummie toe. Als je in het hol in het oosten gaat en vervolgens direct in het hol ernaast gaat, kun je een gat vlakbij de ingang van de piramide voortaan gebruiken om naar dit deel van de tombe te gaan. Dat is sneller, je komt noordoost van de ingang uit.

Ga terug naar de trap en loop nu naar het zuiden. Je komt bij een vloer van allemaal verschillende kleurtjes aan. Deze hebben allemaal hun eigen betekenis.

Probeer dus over de gele en rode of blauwe en groene stenen een weg te zoeken naar het zuiden.

Vloerdelen

Je komt nu in een kamer met de spullen en de sarcofaag van de mummie. Plaats de mummie in de sarcofaag. Er zijn nu een aantal dingen die je kunt doen. Welke je doet, maakt niet uit. Voor alles wat je repareert of vervangt, stel je de boel van de farao weer een beetje op orde. Je moet haar en haar spullen voor 75% compleet maken om de quest te voltooien.

Als je 75% of meer hebt hersteld of vervangen, kun je je beloning ophalen bij Leela in Draynor Village. Het is slim alle reparaties uit te voeren, omdat dat nodig is voor The Curse of Arrav.

Beloning: 7.000 Constitution xp. 5.000 gp. Als je alles gerepareerd hebt in de tombe, kom je ook uit op een totaal van 6.500 prayer xp, 4.000 magic xp, 3.350 crafting xp, 2.100 construction xp en 2.100 cooking xp. Je kunt tijdens de quest ook sq'irk juice geven, waarmee je maximaal 3.000 Thieving xp krijgt. Verder herstellen van de tombe kan ook nog na de quest. Eén van de herstelwerkzaamheden is aan beelden. Als je deze beelden repareert, krijg je een prayer altar in de tempel. Je krijgt ook nog twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Crocodile tears, The Curse of Arrav, Do No Evil, Achievements van de Desert - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Geschreven door Poekies, met dank aan Ru ben ik, agie-g, Armenian pr0, Dobbelsteen, Ferenc2017, Gameonehand, Geniuzz, ikkeenniem, joshua en x50x40 voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.