The Mighty Fall

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Ur-Tag in Dorgesh-Kaan. Je kunt hem vinden door het trappetje in het noorden van de grote hal in de stad omhoog te gaan en het noordoostelijke huisje te betreden.

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet Hunt for Surok, The Chosen Commander, Missing, Presumed Death en My Arm's Big Adventure hebben voltooid. Je hebt ook 79 Attack, 79 Strength, 78 Constitution, 72 Defence en 69 Slayer nodig. Je moet Bork ten minste één keer verslagen hebben. Je moet een monster van level 210 kunnen verslaan.

Benodigde spullen: Lichtbron, voedsel en combatuitrusting. Het is ten strengste aangeraden melee uitrusting mee te nemen. Potions om je combat skills om hoog te brengen zijn erg handig.

Ur-Tag heeft slecht nieuws voor je. Zijn verkenners hebben hem verteld dat er een leger van monsters onderweg is naar Dorgesh-Kaan. Waarom weet hij niet, maar het zou zo maar eens wat te maken kunnen hebben met de dood van Bandos, die stierf in de strijd met de god Armadyl in het tweede World Event. Ur-Tag vraagt je nu of je wilt helpen. Accepteer de quest.

Ur-Tag

Wanneer Ur-Tag je wilt uitleggen wat je moet doen begint de grond te schudden en stormt Zanik de kamer binnen. Hij vertelt jullie dat General Graardor met een groot leger van goblins, trollen en ogres via de Lumbridge Swamp caves op weg is naar Dorgesh-Kaan. Volgens haar wil Graardor de schuld van de dood van Bandos op de cave goblins uit Dorgesh-Kaan afschuiven. Ur-Tag vraagt je nu om met de leiders van het Bandosiaanse leger in gesprek te gaan om het uit te praten.

We moeten nu dus naar de Lumbridge Swamp caves. De doorgang die naast de Lumbridge kelder ligt, is door Zanik geblokkeerd om tijd te winnen dus deze kan je niet nemen. Teleporteer dus naar Lumbridge of Draynor Village en loop naar de Lumbridge Swamp toe. Ten oosten van het Water altar kun je een grot onder een boom in, doe dat. Loop nu via het noorden of zuiden naar het oosten toe. Je hebt geen Spiny helmet of Slayer helmet nodig, want Wall Beasts zullen niet verschijnen.

Leiders

Je zult bij de leiders van het leger aankomen. Praat nu met één van deze oude bekenden. Ze zullen niet blij zijn met jouw komst, vanwege bepaalde acties van jou in het verleden die Bandos verzwakt hadden. Ook zullen ze het niet leuk vinden als je je bij Armadyl had geschaard tijdens het tweede World Event. Je kan nu een paar vragen stellen. Als je dit niet wilt zeg je "Enough questions". Je vraagt nu aan Graardor waarom hij de leider is. Omdat hij het kwaadst is, antwoordt hij. Nu zet je de sterksten tegen elkaar op door te zeggen dat Bandos altijd wilde dat de sterkste de leider hoorde te zijn. Iedereen is volgens hemzelf de sterkste. Na wat gekibbel komt General Wartface met het idee om een zogeheten Kyzaj toernooi, een oude traditie van Bandos, te houden. Hierin wordt gestreden om wie de sterkste kampioen is. De meesten gaan akkoord en jij komt met het idee om de cave goblins ook te laten deelnemen. Dit vinden ze een prima idee, totdat je zegt dat jij degene bent die als kampioen van de cave goblins zal vechten. Er is alleen één probleempje: volgens Bork zeggen de regels dat je alleen een kampioen naar voren mag schuiven van hetzelfde ras. Een mens mag dus niet als kampioen van de cave goblins vechten. Echter is het niet verboden om een getraind beest naar voren te schuiven. Dit betekent dus dat jij moet vechten als onderdaan van Zanik. Zarador gaat nu voorbereidingen treffen op Yu'biusk, de planeet waar het toernooi plaats gaat vinden. Jij moet weer terug naar Dorgesh-Kaan.

Het is je voorlopig gelukt om het leger weg te houden van Dorgesh-Kaan, maar nu zit je wel met het toernooi. Ga weer naar Ur-Tag als je in Dorgesh-Kaan bent aangekomen. Leg de kwestie uit aan Zanik en Ur-Tag. Als jij het toernooi wint, zal Zanik de leider van de Bandosianen worden. Als jullie echter sneuvelen ziet het er erg slecht uit voor de cave goblins, want dan zal de aanval op Dorgesh-Kaan hoogstwaarschijnlijk hervat worden. Zanik zal nu zeggen dat je je moet voorbereiden op het toernooi.

Als je klaar bent om te vechten, moet je naar het oosten van Goblin Village gaan, waar de toren van Bandos stond tijdens het tweede World Event. Hier zal een portaal zijn die naar Yu'biusk leidt. Praat eerst nog met Zanik die dichtbij het portaal staat. Ze wil je nog wat vertellen; ze is stervende. Toen jij de dode Zanik naar Juna bracht dacht je dat de Tears of Guthix haar geneesden, maar dat haalde niets uit. Bandos was degene die haar opnieuw tot leven wekte door wat energie van hemzelf aan haar te geven. Dit moest hij doen omdat Zanik de Chosen Commander was. Toen Armadyl Bandos doodde voelde Zanik een intense pijn door haarzelf heen gaan. Nu is zij dus ook stervende en zal ze haar laatste tijd doorbrengen bij de cave goblins. Maar eerst moet jij een toernooi winnen, dus ga door het portaal.

Portaal

Een goblin zal je verwelkomen op Yu'biusk. Hij zegt dat je met Zarador moet gaan praten. Volg het pad en klim het laddertje op. Volg vervolgens het pad een beetje naar het zuiden, oosten en noorden om bij Zarador terecht te komen.

Yu'biusk

Hij vertelt je dat hij de scheidsrechter zal zijn van het toernooi. Hij zal de regels uitleggen als je dat wilt. Ten eerste mogen er geen Summoning familiars meegenomen worden tijdens de gevechten. Ten tweede zal elk gevecht een speciale regel hebben, die voor het begin van het gevecht verteld zal worden. Ten slotte is elk gevecht tot de dood of wanneer de tegenstander niet meer kan vechten. Zeg dat je geen vragen meer hebt. Zarador zegt nu dat je naar je kamp kan vertrekken om je voor te bereiden.

Loop het pad terug, maar ga in plaats van terug het trappetje op in het noorden, naar het westen toe. Loop het pad af tot je bij een houten bruggetje komt. Loop hier niet overheen maar klim het trappetje af naar beneden aan de zuidelijke klif. Klim het volgende trappetje dat je tegenkomt ook weer af. Hier staan drie bekenden van je: Grubfoot, Burntmeat en My Arm. Pak op zijn minst een wapen uit de bank kist als je die nog niet aan had.

Praat nu met één van de drie. Je kan wat vragen stellen als je wilt, maar als je verder wilt met de quest zeg je "Enough questions". Er verschijnt nu een goblin boodschapper die je komt vertellen dat Yelps, de goblin champion, je eerste tegenstander is in het toernooi. De goblin gedraagt zich nogal vreemd dus jij en de andere drie krijgen argwaan over de identiteit van de goblin. Nu verandert hij in een menselijke infiltrant. Dood hem, hij zal een stukje papier achterlaten waarop staat dat er vijf andere infiltranten met goblin potions rondlopen die net zoals de gedode infiltrant de kampioenen willen vergiftigen. Dit moet Zarador weten.

Kamp

Als je Zarador vertelt wat er gebeurd is zal hij zeggen dat jij het probleem op mag lossen omdat het jouw soort zijn die het toernooi probeerden te vergallen. Als je de overige vijf infiltranten hebt gedood kan je naar hem terugkeren. We zijn dus op zoek naar vijf goblins. Op het bovenstaande kaartje kan je zien waar deze zich bevinden. Ze hebben allemaal een hoedje op. Er zijn ook een paar echte goblins, maar als je deze per ongeluk dood is dat niet zo'n probleem. Stel elke vraag en beschuldig ze er vervolgens van dat ze een mens zijn. Ze zullen dan veranderen in een infiltrant die je moet doden. Keer dus terug naar Zarador als je ze alle vijf gevonden en gedood hebt.

Pak nu je uitrusting, voedsel en potions als je die nog niet bij je had, want het toernooi gaat nu echt beginnen. Nadat je Zarador hebt verteld dat alle infiltranten geëlimineerd zijn zal hij je vertellen dat de eerste ronde gaat beginnen waar jij tegen Yelps zal vechten. De speciale regel voor deze ronde is dat je zo veel goblin minions mee mag nemen als je wil. Jij hebt natuurlijk geen goblin minions - Yelps echter wel. Lees het volgende stukje goed voordat je zegt dat je klaar bent voor het gevecht.

Yelps

Yelps zal in het begin twee bodyguards oproepen. Deze bodyguards zorgen ervoor dat je nauwelijks schade toe kan brengen aan Yelps, dus zal je deze eerst moeten doden. Als je deze dood hebt, kan je aan Yelps beginnen, die erg veel levenspunten heeft. Je hits worden wel flink verhoogd, dus dat schiet aardig op. Op 2/3 en 1/3 van zijn levenspunten zal hij opnieuw een bodyguard oproepen die je eerst moet doden. Ook zal Yelps regelmatig "Extra spin for the win!" roepen en als een gek gaan ronddraaien en heen en weer teleporteren. Blijf uit de buurt van Yelps, want als je te dicht bij hem staat tijdens deze aanval zal je aardig wat schade ontvangen. Ook kan je geen schade bij hem aanrichten wanneer hij deze aanval uitvoert. Hij laat hierbij regelmatig muntjes vallen, die aangeven waar hij naartoe zal teleporteren. Ontwijk dus de muntjes om minder schade op te lopen.Als hij op het punt staat om te sterven kan je kiezen om hem te sparen of af te maken. Het maakt niet veel uit wat je kiest.

Na je overwinning moet je even gaan kijken hoe het met Zanik gaat. Ga terug via het portaal en praat met Zanik. Ze vertelt dat het niet al te best gaat en dat ze het nogal beu is dat iedereen achter haar aan zit. Het is nu tijd voor het tweede gevecht, dus vul je voedsel aan als dat nodig is en trek al je armour uit, aangezien dit de speciale regel is voor het tweede gevecht. Het enige wat je bij je mag hebben zijn een main hand en eventueel off hand wapen, voedsel en potions. Zorg ervoor dat je nu je melee wapens aan hebt, want Magic of Ranged zal niet veel gaan uithalen in het tweede gevecht. Ga weer op weg naar Zarador.

Scorebord

Je tweede gevecht heeft een wat lastigere tegenstander, namelijk de troll champion Lol. Deze troll is erg goed bestendig tegen Ranged en Magic aanvallen, waardoor het gebruik van melee wapens een must is. Lol zal regelmatig een grote steen naar je toegooien. Probeer deze te ontwijken, want deze zal rond de 1500 schade toebrengen als je blijft staan. Na vier keer een steen te hebben gegooid zullen deze gaan gloeien en tot ontploffing komen. Zorg ervoor dat je zo ver mogelijk uit de buurt blijft van deze dingen of je zult erg veel schade op kunnen lopen, vooral als er meerdere bij elkaar liggen. Je kan deze stenen ook kapot slaan voordat ze gaan gloeien, dit levert ook wat schade op maar kan het zeker waard zijn. Je kan, net als bij Yelps, zelf kiezen of je Lol af wil slachten of hem in leven wilt houden nadat je hem verslagen hebt.

Kyzaj

Zarador is onder de indruk van je krachten en vertelt je over de laatste ronde. In de laatste ronde wordt altijd gevochten met het wapen waaraan het toernooi zijn naam te danken heeft, namelijk de Kyzaj. Je kan dus ook geen andere wapens meenemen dan de Kyzaj. Ga met Zanik praten nadat Zarador je het massieve wapen gegeven heeft, zij weet er namelijk meer over. Nadat ze diep in de gedachten van Bandos heeft gegraven, kan ze je vertellen hoe je het wapen moet hanteren als mens. Het is nu tijd voor het laatste gevecht.

Graardor

Vul je voedsel weer aan en trek wat melee armour aan. Praat nu weer met Zarador om het gevecht te beginnen. Je laatste tegenstander is General Graardor, bekend uit de God Wars Dungeon. Echter gebruikt hij hier andere tactieken en is hij een stuk lastiger om te verslaan. Het gebruik van Prayer is ook niet toegestaan tijdens het gevecht. Graardor, die net als jij de Kyzaj draagt, zal regelmatig een aardschok veroorzaken waardoor je een beetje schade oploopt. Hoe verder je van het midden van het plateau af staat, hoe minder schade dit zal zijn. Ook gebruikt hij een vervelende aanval, waar hij zijn Kyzaj hoog optilt en er een grote zwiep mee geeft. Deze kan je ontwijken als je op tijd weg stapt, maar als je geraakt wordt, kost dat je veel voedsel. Het is van belang deze aanval zo veel mogelijk te ontwijken, aangezien je hierdoor het meeste voedsel kwijt kan raken. Ten slotte gebruikt hij een aanval waardoor er een deel van het platform afbreekt. Dit gebeurt elke keer wanneer hij 1/5 van zijn levenspunten verliest en dit zal je ook wat voedsel kosten. Probeer zo veel mogelijk rond te rennen en gebruik sterke abilities zoals 'Assault' nadat hij de aanval met grote zwiep gedaan heeft.

Zanik

Nadat je Graardor verslagen hebt, zal je te zien krijgen dat Zarador Zanik te pakken heeft gekregen. Je moet nu niet het lot van Graardor, maar dat van Zanik bepalen. Je kan Zanik nog wat vragen stellen en praten hoe zij er over denkt. Als je je keuze hebt gemaakt zeg je "I'm ready." en kan je beslissen. Als je Zanik laat leven, wordt zij de leider van de Bandosianen. Dood je haar, dan wordt General Graardor dit. Praat nu met Zanik, indien je koos om haar in leven te houden. Als je haar hebt vermoord, kun je niet met Zanik praten en moet je met General Graardor praten.

Keer terug naar Dorgesh-Kaan en vertel alles aan Ur-Tag. Goed gedaan, quest voltooid!

Beloning: 80.000 Attack, 80.000 Strength, keuze uit 75.000 Attack, 75.000 Magic, 75.000 Strength, 75.000 Prayer, 75.000 Defence, 75.000 Summoning, 75.000 Constitution, 75.000 Slayer of 75.000 Ranged en keuze uit 50.000 Attack, 50.000 Magic, 50.000 Strength, 50.000 Prayer, 50.000 Defence, 50.000 Summoning, 50.000 Constitution, 50.000 Slayer of 50.000 Ranged xp. Je krijgt ook de Kyzaj. Dit 2-handed meleewapen kan je ook samenvoegen met een Bandos hilt, waardoor het wat sterker wordt. De titel 'The Champion', betere drops van Bork en toegang tot de spreuk God Wars Dungeon teleport. Twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 2

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Nomad's Elegy


Extra informatie

Na de quest kan je terug naar Yu'biusk via het portaal ten noorden van Falador. Als je terug gaat naar het kamp van de goblins zal, zul je expired spin ticket en 'Yelps' very own cash bag' krijgen van Yelps of van Yelps kist als je hem gedood hebt. Het ticket is nutteloos, in de cash bag zit een klein bedragje. Daarnaast zijn er over heel Yu'biusk Bandos chronicles te vinden, die je kunt vangen om herinneringen van Bandos in het boek van Ur-Tag te zetten. Tenslotte kun je je honourable Kyzaj inwisselen voor een Bloodied Kyzaj of andersom bij Zarador. Ook kun je hier de cutscenes uit de quest opnieuw bekijken.

Over deze pagina

Geschreven door Joost, met dank aan lolig14, DikkeMeneer, CubeVortex, Dorgeshun, Dyerz en Nikita Mears voor bijdragen aan deze pagina.

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.