The Prisoner of Glouphrie

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Lengte: Gemiddeld

Startpunt: Praat met Golrie in de grot in het midden van Tree Gnome Village

Startpunt op wereldkaart: Het startpunt staat niet op de wereldkaart.

Alleen voor members: Ja

Eisen: Je moet The Path of Glouphrie en Roving Elves hebben voltooid. Je hebt ook 64 Agility, 62 Construction, 61 Runecrafting en 64 Thieving nodig.

Benodigde spullen: Geen

Golrie vertelt dat hij zijn kamer aan het opruimen is. Hij heeft nu een brief van zijn grootvader Bolrie gevonden. Het is waarschijnlijk de laatste brief die hij ooit verstuurd heeft. Kies ervoor om de brief te bekijken.

Golrie

De brief vertelt dat Bolrie twee maanden geleden Lletya heeft verlaten om naar Arposandra te zoeken. Hij wil wraak nemen op de gemene Glouphrie, de stichter van Arposandra. Glouphrie is een gnome die de mensheid wil vernietigen en werd uit de gnomegemeenschap verbannen toen hij de dood van een spirit tree verborg. Hij keerde vermond terug als de adviseur van Bolrie in de verkiezingscampagne voor het koningschap van de Grand Tree. Dat kwam uit en Bolrie werd verbannen. Bolrie vraagt nu in de brief om een dappere gnome die hem kan helpen bij zijn zoektocht. Hij wacht op hulp zijn de grot bij Lletya. Hij beschrijft de route en zegt dat deze brief aan de elf Ilfeen moet worden gegeven voor meer hulp.

Golrie vraagt of je gaat helpen. Begin de quest. Je kunt nu een paar vragen stellen. Je kunt te weten komen dat de vrouw aan wie de brief geschreven is, Golrie's oma is en zeven jaar geleden is gestorven. Ook is de brief al heel oud. Vraag nu wat je moet doen. Er is een avonturier nodig, die op roekeloze wijze Arposandra binnenstormt, een leger gnomes van de kaart veegt, opa bevrijdt en op tijd terug is voor cocktails. Klink als iets voor Golrie's mama! Jullie gaan naar haar toe.

Mama wil meteen haar spullen pakken en jij mag mee als leerling. Jullie zullen elkaar bij de Galarpos Mountains ontmoeten, de bergen bij de Hill giants tussen de Obervatory en Scorpius's grave. Scorpius's grave ligt bij die lava-toestanden ten noorden van de Observatory.

Ga met de spirit tree of Elkoy naar het Battlefield en zoek de mama van Golrie. Het is niet nodig om iets mee te nemen.

Golrana

Zeg dat jullie kunnen gaan. Volg nu het pad met de gekapte bomen in het noordwesten. Je komt op een gegeven moment bij een grote dode boom tegen een steile berghelling. Doorzoek de boom. Je kunt nu in een grot. Ga daarin.

Dode boom

In het zuiden is een richel (ledge). Probeer erover te gaan. Golrana zal je tegenhouden, er zelf overgaan en een touw voor je over het ravijn spannen. Dan kun jij ook naar de overkant lopen.

Loop nu helemaal naar het zuidoosten. Hier zie je drie agility shortcut-symbolen. Spring over het gat bij het smalle gedeelte van het ravijntje. Doe dit ook bij de twee andere gaten. Loop nu naar het noordwesten en laat Golrana door de spleet ten zuidoosten van het meertje kruipen. Zij zal stenen in het water leggen. Spring nu naar de overkant. Ga een stukje naar het noorden en volg de grot naar het zuidwesten. Je komt bij de uitgang. Als je even verderloopt, zie je Lletya verschijnen.

Zoek de boom op die het dichtst bij Lletya ligt. Deze boom heeft een "Investigate"-optie. Klik erop en je zult een touw van Golrana om de boom hangen. Nu kun je naar beneden klimmen. Je zult Ilfeen ontmoeten, die je naar de grot van Golrie in de schapenweide van Lletya zal brengen.

Klimmen

Pak in de grot het boek van tafel. Het boek beschrijft Golrie's pogingen om Glouphrie's illusies te ontrafelen door er licht op te laten schijnen. Hij vertelt hoe hij de gekleurde stenen uit eerdere quests kan maken, dat hij jaren bij de elfen gestudeerd heeft om tracker te worden en daarmee een Glouprhie's illusies ontdekte. Het was een hoopje aarde dat als een kiezelsteen (pebble) aanvoelde. Door er met een kristal van de elfen verschillende kleuren licht op te werpen, werd de illusie minder. Vervolgens heeft hij een draagbaar apparaat gemaakt om illusies te ontdekken. De benodigde kleuren veranderden vaak. Na een paar jaar kreeg Bolrie van Ilfeen een machine die door Yewknock was gebouwd, die de Bolrie's apparaat goed kalibreerde. Wij moeten het apparaat van Bolrie namen en de machine van Yewknock gaan gebruiken.

Doorzoek de kamer voor de volgende spullen:

Je kunt eventueel in het westen het dagboek van Bolrie in filmvorm bekijken.

Maak de machine.

De puzzel

Je ziet nu het volgende venster:

Machine

Hier moeten wij net als in Path of Glouphrie en Eyes of Glouphrie steentjes inwerpen. Dit keer kunnen wij met behulp van de machine in het midden van de grot zelf steentjes maken. Er zijn 42 verschillende soorten steentjes, verschillend in kleur en vorm.

In het plaatje hierboven staat bij het eerste vakje 54 en "pure cyan". Het kan bij jou anders zijn. Volgens de informatie bij "Kleuren" hieronder, moeten wij nu een blauw en een groen steentje zien te vinden die hetzelfde aantal hoeken hebben. De waarde van deze steentjes moet bij elkaar opgeteld 54 zijn. Kijk naar groen en blauw in de tabel hieronder en zoek twee stenen met hetzelfde aantal hoeken (dus gelijke vorm), die bij elkaar opgeteld 54 zijn. Dat is een blue hexagon (30) + green hexagon (24).

Kleuren

Waardes vormen

KleurCircleAlmondTriangleSquarePentagonHexagon
Red123456
Orange24681012
Yellow369121518
Green4812162024
Blue51015202530
Indigo61218243036
Violet71421283542

Het maken van steentjes

Pak een minute crystal seed uit het krat naast de machine in het midden van de grot. Voor een green pentagon zullen wij bijvoorbeeld de bowl met de "fill"-optie moeten vullen. Volgens het lijstje hieronder moet je dat doen tot de kom voor 80% vol zit. Je kunt dat met de examine-optie controleren.

Draai het kristal in het midden zo dat er een groene straal licht uitkomt als je een groen steentje wilt maken. Als je niet precies weet welke kleur er uit de lichtstraal komt, kun je de examine-optie van de bowl klikken.

Wanneer alles goed staat ingesteld, kun je op "sing-glass" drukken. Je minute crystal seed uit het krat zal nu een green pentagon worden.

Waterhoeveelheid in de kom

Als je geen zin hebt om zelf de stukjes te vinden, kun je het onderstaande formulier gebruiken.

Benodigde steentjes voor de puzzel


Vervolg

Maak de benodigde steentjes, stop ze in de machine en klik op het groene vinkje.

Praat nu weer met Golrana. Ze wil dat je naar de bank van Lletya gaat en daar met haar praat. Doe dat. Jullie gaan nu met de machine rondwandelen, op zoek naar een teken van illusies. Loop bij de boom naar het oosten. Je zult een luchtgat in de berg ontdekken. Hang er een touw in en ga naar beneden.

Luchtgat

Je ziet een filmpje waarin gnomes aan het trainen zijn om mensen aan te vallen. Ze kunnen zich onzichtbaar maken. Glough speelt ook een rol.

Jullie gaan verder en raken elkaar kwijt. Loop verder. Je ziet een gravende tortoise. Ga de ladder op en ga naar het oosten. Loop zo naar de watcher dat je niet in het gezichtsveld komt en draai het ding naar de muur. Ga nu de kamer in. Je ziet een oude bekende uit The Path of Glouphrie. Zeg je naam, vertel dat je een gnome bent en vraag of de guard weg wil gaan. Dat doet hij.

Guard

Loop nu naar de cel met de gevangene. Het is Bolrie. Picklock de deur met je handen en praat met hem. Hij denkt dat je een illusie bent en wil pas met je praten als je vraagt wie die Glouck is waar hij over praat en de naam Glouphrie noemt. Je vertelt over de brief en Golrana. Zeg dat je haar kwijt bent geraakt. Glouck heeft de tent overgenomen van Glouphrie. De naam Glouphrie mag niet meer gezegd worden. Je moet nu een aantal vragen beantwoorden om te bewijzen dat je echt geen illusie van Glouck bent.

Nu gaat hij met je mee. Loop naar de gang in het westen. Bolrie zal zich hier verschuilen. Open de deur even verderop. Hier is Golrana. Je ziet een filmpje waarin terrorbirds worden geconverteerd tot werkers of iets dergelijks. Mislukte exemplaren worden gedumpt. Dan gaat het alarm. Jullie ontsnappen snel via het tochtgat. Schuif snel de grote steen voor het gat, zodat ze jullie niet achterna kunnen gaan.

Steen

Nu praten Bolrie en Golrana bij. Praat weer met ze. Ze zal haar man, een gnomegliderpiloot, oproepen om jullie weg te brengen naar Tree gnome village. Na de reunie krijg je je beloning!

Beloning: 60.000 Thieving, 60.000 Agility, 50.000 Construction en 45.000 Runecrafting xp. Je krijgt toegang tot een nieuwe, snelle manier om naar Lletya te gaan, er zal een nieuwe gnome glider bij Tree Gnome Village verschijnen, je kunt met 86 Farming twee spirit trees maken en er zal gratis opslag voor je spirit tree seeds zijn. Ook twee keys voor Treasure Hunter.

Quest points: 1

Quests waarvoor je deze quest nodig hebt: Achievements van Tirannwn - Gemiddelde taken

Over deze pagina

Heb je een verbetering voor deze pagina? Stel een wijziging voor!

Lunagang maakt gebruik van cookies voor het opslaan van instellingen, het verzamelen van statistieken en om passende advertenties weer te geven. Door deze balk weg te klikken of de website blijven te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid.